שוויץ - שאלה על הבנקים בשוויץ

Yowiee717

New member
שוויץ - שאלה על הבנקים בשוויץ

היי לכולם! חיפשתי פורום לשאול בו את שאלתי, ונראה לי שזה הפורום המתאים ביותר. אני פונה לכול הישראלים שחיים, חיו או יודעים דבר מה על הבנקים בשוויץ. אני הייתי מעוניינת לנהל חשבון בבנק טוב (לא יודעת איזה... אשמח לקבל שמות) בשוויץ ואני זקוקה לעזרתכם: מה צריכים לעשות? כל אחד יכול לפתוח חשבון בשוויץ? מהם התנאים? איזה בנק טוב יש בשוויץ? עוד דברים ששחכתי וחשוב לי לדעת? תודה לעונים!!!

אלוניס

New member
כמעט כל הבנקים

נמצאים כיום תחת הרבה יותר פיקוח בשל הרצון של מעצמות כמו ארה"ב לפקח על הלבנת הון ומניעת העברת כספים לארגוני טרור. מדינות רבות חתומות על אמנות שמקשות על אזרחים זרים לבצע בהן פעולות בנקאיות או אף לפתוח חשבון עצמאי. איני חושבת ששוויץ מתאימה כפי שהייתה בעבר כ"מעוז" לסודיות בנקאית. מעוז כזה נותר לפי מיטב ידיעתי באיי קיימן. זאת לפחות השמועה. על זה אולי ידעו לענות טוב יותר בפורום של ישראלים בארה"ב. אם יש לך דרכון אירופי ייתכן שזה לא תהיה בעיה. אבל יותר מסביר שהבנק ירצה לראות שיש לך רישום בעיריה (כלומר לפחות תושבת), הכנסה קבועה, או שתצטרכי להפקיד סכום כסף לא מבוטל. מקום נוסף לדלות בו מידע בתחום יהיו למשל האתרים של עיתון גלובס ברשת ו-The Marker.

Yowiee717

New member
תודה, ומה אם...

ומה אם אני לא תושב ולא אזרח אירופאי? רק אזרחות ישראלית? אפשר אם אני מפקיד יחסית הרבה כסף?

אלוניס

New member
צריך לבוא עם מיליונים

ולהקים עסק במדינה וגם לגור בה. אז ברוב המקומות אפשר לקבל תושבות. ואם יש לך מיליונים - באיי קיימן יותר כיף לפי דעתי.

אלוניס

New member
חוץ מהוריקנים לא חושבת שיש להם

בעיות. זה עדיף על חורף אירופי, לא ככה?

הכל יחסי

אם יש להם אוכל אמריקאי ולא אוכל אירופי זו בעייה מאוד מאוד קשה... וחוץ מזה, צריך קודם קרדיט היסטורי, לא?

TrigATUSA

New member
תלוי בסוג החשבון - אבל את(ה) טועה

כל אחד יכול לפתוח חשבון חיסכון בשוויץ לגבי חשבון צ'קים הסיפור קצת יותר מסובך למען האמת עדיף בהרבה לפתוח חשבון עם דרכון ישראלי ולא אירופאי כי אם תפתח עם דרכון אירופאי עלולים לנכות לך מס הכבנסה במקור ולהציג לך עם אישורים רשמיים ממדינת המגורים שלך בה אתה אמור לשלם מס

TrigATUSA

New member
אה, ושם של בנק

בלי להכיר באופן אישי את הסניפים שלהם בשוויץ הייתי ממליץ על HSBC יש להם סניפים בכל אירופה והם בנק גדול ובעל מוניטין, ככה שיהיה נוח להעביר בעזרתם כסף ממקום למקום

airdene

New member
אם הם לא שינו את החוקים עוד פעם מאז

שהייתי שם אז ככה - 1. אתה יכול לפתוח חשבון חיסכון ו/או השקעות. לא עובר ושב/קרדיט כרד 2. את הכסף אל תביא במזומן, כמעט אף בנק לא יסכים לקחת אותו ממך במזומן (חשש להלבנת כספים) הם מקבלים רק העברה בנקאית. גם אז תצטרך למלא שאלונים המבקשים לדעת מי אתה ומה טיב עסקיך ובמקרים מסויימים גם להציג דו"חות חשבונאים המעידים על רווח חוקי. 3.לכלל מס' 2 יש יוצא מן הכלל - תביא הרבה מאוד כסף מזומן - משהו בסדר גודל של 5 מליון דולר אז רוב הבנקים יסכימו לעבור על כלל מס' 2 . 4. דע שאין סודיות בנקאית והבנקים מחוייבים לדווח לרשויות המס של המדינה בה את רשום כרזידנט. פעם היה אפשר בשוויץ להחזיק חשבונות ממוספרים בלבד. נגמר, אי אפשר לפתוח ח"ן חדשים כאלו. 5. הבנקים הגדולים הם UBS ו CREDIT SWISS, אבל חוץ מהם ישנם עוד מאות בנקים אחרים שם, כמעט כל דלת זכוכית שניה במרכזי הערים הגדולות מובילה לאיזשהו בנק, הראשונה לחנות שעונים. 6. אתה לא חייב להיות שם כדי לבצע בירור ראשוני אם סוג החשבונות הם מציעים מתאים לך, אתה יכול להתקשר למרכזי השרות שלהם ולברר את רוב אם לא כל הפרטים בטלפון. או לקרוא את אתריהם ברשת. 7. אם אתה רוצה להחביא כסף מרשויות המס הישראליות, אל תתקרב לאירופה.

Yowiee717

New member
תגובה

קודם כל תודה לך על המענה. דבר נוסף, אני לא מנסה להלבין כספים או לעשות משהו לא חוקי. אני פשוט הייתי מעוניין לפתוח חשבון נוסף, במדינה אחרת בעולם שם הכסף שלי, אותו הרווחתי ביושר ובדרך לא קלה יהיה בטוח, וכפי שאתם יודעים שוויץ הייתה ידוע בבנקים שלה ובבטחונם. כעת, כשאני יודע שהמצה השתנה, ושאני לא ממש יבוא אליהם עם 5 מליון דולר במזומן הייתי שמח לקבל הצעות אחרות למדינות עם בנקים בטוחים מאוד בעולם. תודה.

אפשר לשאול שאלה?

לא בנימה קטנונית או מתנשאת בכלל, אלא לגמרי מתוך נסיון להבין (כי עד כה לא הבנתי): מה מספק לך חשבון בנק בחו"ל שבנקים בארץ לא? פעם, לו היית מאוד עשיר, היית יכול לפתוח חשבון בנק חסוי בבנק שוויצרי, ולהסתיר בו חלק מהרכוש, אבל את זה כבר אי אפשר לעשות. אבל אתה אומר שבכל מקרה זה לא המצב איתך ואתה רק מחפש בטחון לכסף שלך, אז אילו בטחון מספקים בנקים בחו"ל? אתה חושש מפני שדידה של הבנק? או אינפלציה ופיחות בערך השקלי? (כי למיטב ידיעתי, ישנה אפשרות להחזיק היום בבנקים ישראלים גם חשבון דולרי). למה אתה מכוון כשאתה אומר בטחון?

Yowiee717

New member
אני מתכוון...

אני מתכוון לזה שעם כל הכבוד לישראל ועם כל האהבה שלי לישראל יש עוד מדינות אחרות בעולם. והייתי רוצה לפתוח חשבון במדינה אחרת בעולם. יציבה, מפותחת ובטוחה. יש אופציות?

כנראה שאוותר בחוסר הבנתי

כן, יש הרבה מדינות בעולם. יציבות, מפותחות, בטוחות. אבל הקשר בין זה לבין להחזיק חשבון בנק (שלא נותן לך שום דבר במיוחד. הוא לא יקל עליך מעבר לארץ אחרת, למשל) באחת מהן, עדיין נראה לי נטול הגיון כלכלי מבוסס. בכל אופן, אין לי הצעות לבנקים ספציפיים. חשבון הבנק האנגלי שאני שותפה בו כעת נפתח רק אחרי שממילא עברנו.

Yowiee717

New member
לא...

אין לי כוונה כרגע לעבור לחו"ל ו/או להשתמש בחשבון בנק לזירוז הליכים או משהו כזה.. רק לקבל המלצה

noy2222

New member
הרשה לי להסיק מסקנה מופרכת

אתה לא אופטימי לגבי המצב בארץ? או לחלופין, מה שמאוד מאוד הגיוני, למצב השקל? noy

airdene

New member
אם כך אינך חייב את שוויץ

* ארה"ב - פעם היה קל מאוד לפתוח ח"ן בארה"ב, מאז ההיסטריה הבטחונית שתקפה את האמריקאים לאחר 9/11 ממש קשה. הם דורשים ברוב המקרים סוציאל סקיוריטי נומבר ועוד די הרבה מסמכים מזהים וכאלו המאשרים את זכותך לשהות ם באופן חוקי. יש דרך לעקוף זאת אם אתה רוצה לשמור את כספך דווקא בדולרים- טריק שלא הרבה מכירים - פתח חשבון השקעות באחד מסניפי האינטרנט של בתי ההשקעות הגדולים אתה לא חייב ממש לשחק עם הכסף, תוכל לרכוש אג"ח נושאי ריבית לא רעה כלל ואשר רמת הסיכון שלהם אפסית. היתרון הגדול בח"ן אלו הוא בכך שאתה יכול לדרוש ולקבל פנקס צ'קים/כרטיס דביט ואף לבצע תשלומים בהעברה בנקאית ברשת. אלו פחות או יותר הפעולות שתבצע בכ"מ בח"ן רגיל... * ספרד - תצטרך להופיע פיזית בסניף כלשהו לצורך פתיחת הח"ן אך לאחר מכן תוכל לנהל את הח"ן דרך האינטרנט. חשבון תושב חוץ מגביל את יכולתך לקחת הלוואות אך מעבר לכך תוכל להשתמש בו ככל חשבון אחר.

Yowiee717

New member
אז...

קודם כל תודה רבה לך. יש לך המלצות על בנקים בספרד? זאת נראה לי האופציה הקלה לי ביותר...

למעלה