שוויון או פמיניזם

meidadc

New member
שוויון או פמיניזם

בעבר המילה שוויוניזם היתה מוקצית בפורום הזה. אני מקווה שכיום ניתן לנהל עליה דיון ענייני

https://www.youtube.com/watch?v=nmzH9MHKC7s

יש לגברת הזו כמה נקודות חשובות בניאום שלה.
ואז רואים את התיאור של הודיאו:
Watch this hot blonde girl explain why third wave feminism is a load of horse shit
ומבינים שמעמד האישה הרבה יותר גרוע ממה שהיא מתארת...

מבלי לשים לב, היא מצביעה על נקודה מאוד חשובה שכדאי לחדד אותה - אין ספק ששכבת הפרבילגים היא שכבה גברית בעיקרה. השאלה היא האם שיכבת המוחלשים מכילה אך ורק נשים או גם גברים לא פרבילגיים. אם נשתמש בדוגמא שלה - קשה לומר על 140000 גברים שנאנסים בכלא האמריקאי בשנה אחת שהם פרבילגיים. לכן יכול להיות שמאבק מגדרי של נשים כנגד הגברים באופן כללי מחטיא את המטרה והופך להיות בעצם מאבק פנימי בין שתי קבוצות מוחלשות במקום למאבק ממוקד בפרבילגיים

catchet

New member
ברור ששכבת המוחלשים לא מכילה רק נשים

כמו כן יש לא מעט נשים שהן פריבילגיות. באופן כללי אני מסכימה איתך שהמאבק הפמיניסטי צריך להיות יותר מעמדי ולא רק מגדרי. אבל זו כמובן רק דעתי.

meidadc

New member
השאלה המתבקשת היא

האם ניתן לכנות מאבק מעמדי בשם "פמיניזם" (או שהפמיניזם הוא רק מאבק מגדרי)

catchet

New member
אני חושבת שהמאבק המגדרי

הוא מאבק מעמדי. קראתי פעם מאמר שמשלב השקפה פמיניסטית אם ביקורת מרקסיסטית. אם אמצא אותו אסכם לך אותו בקצרה.

GreenMamba

New member
המחקרים בנושא הזה מאוד ברורים

גם בקרב המוחלשים- תמיד !! הנשים תהיינה מוחלשות יותר.
אתיופית תמיד תהיה במעמד נמוך יותר מבעלה
ערביה מאחיה
מזרחית מבן כיתתה המזרחי
&nbsp
בכל חברה בה קיימים מוחלשים, הנשים תהיינה מוחלשות יותר מגבר הנמצא באותו מקום.

catchet

New member
אני מניחה שזה נכון

אגב מה את חושבת על הביקורת המרקסיטית בהקשר של פמיניזם? האם ניתן לראות במגדר סוג של מעמד?

meidadc

New member
את צודקת

השאלה היא האם האתיופית הפמיניסטית צריכה להאבק בבעלה או בלבן הפרבילגי.

כשלקחתי קורס בפמיניזם בתואר הראשון לפני המון שנים, המרצה הציג טיעון ביקורת מעניין כנגד הפמיניזם שטעם שהמעשה הכי פמיניסטי שניתן לעשות, ולתרום הכי הרבה לנשים, הוא לתרום למדינות הנחשלות באפריקה. לדבריו כך ניתן להשפיע הכי הרבה על חייהן של מקסימום נשים באמצעות מינימום משאבים. הבעיה היא שפמיניסטים לעולם לא יקדמו את המהלך הזה (לפחות לא תחת הדגל הפמיניסטי) בגלל שהמהלך יתרום באותה מידה גם לגברים וגם לנשים

Berethor

New member
זה לא הסיבה שלא ירצו לתרום, הסיבה היא שלא חייבים להם שום דבר

ובמלא רוב הכסף שהולך למדינות עולם שלישי הם לא משתמשים בו למטרות שבשבילן הוא נועד, ולכן אין לזה סוף.

A לוןA

New member
טיעון שיטחי

מכיוון שאפשר לתרום כסף למטרה ספציפית (נגיד - בית ספר לנשים או קורסים מקצועיים לנשים וכו' ) וכך לקדם נשים בלבד. להגיד "בואו בשם האג'נדה נתרום כסף למדינות ונקווה שהן יקדמו את האג'נדה הזו" שווה לאימרה " בואו נזרוק כסף לרוח וחלק ממנו גם יגיע לעניים"

catchet

New member
אבל לא תורמים כסף בשביל לקדם את האג'נדה

תורמים כסף למדינה החלשה, ובאמצעות החיזוק הכלכלי מחזקים גם את הנשים באותה מדינה.

A לוןA

New member
נראה לי שלא הבנת את הטיעון

הטיעון של המרצה היה אנטי-פמיניסטי לעילא- הפמיניסטיות לא יתרמו כסף למדינה, אפילו אם מצב הנשים שם ישתפר- מכיוון שגם מצב הגברים ישתפר, והן מיזאנדריות ולא יכולות לסבול שכתוצאה מפעילותן גם מצב הגברים ישתפר.
הטיעון הוא שטחי לחלוטין, מכיוון שרק מדינות "תורמות" כסף למדינות. אירגונים בד"כ תורמים כסף למטרות ספציפיות או לאירגונים מקומיים ספציפיים- ולא למדינה, וככאלה- אירגונים פמיניסטיים יכולים לתרום כסף לקידום אג'נדה פמיניסטית.
&nbsp
בקיצור, הטיעון של המרצה הוא שיטחי ואנטי פמיניסטי במפגיע.

אולי בקשר למזרחית וערביה את צודקת

הלא לזכרים שם יש "תרבות" מבוססת מימים ימימה של אפליית נשים ודריסתן.
בקשר לאתיופיות - הרשויות הישראליות עשו הרבה כדי לקדם את האשה האתיופית ולשלב אותה בעבודה ובחברה, והנשים באמת מגיבות בגמישות ומצליחות. הזכרים האתיופים מפגרים בכך, וכל שנאתם ורגשות ההתנשאות שלהם, פרי "תרבותם" באתיופיה עולות , כתוצאה, על פני השטח, ומכאן מגיפת הרציחות בעדה הזו.

GreenMamba

New member
כתבתי תשובה ארוכה ומנומקת

ואז הבנתי שאני לא רוצה לתת יד לגסות הרוח שלך
אז מחקתי, אם תרצי להתדיין, אנא התייחסי לגברים ולנשים באופן שווה.

(מבחינתי, את יכולה להשתמש בנשים/גברים או בנקבות/זכרים אך לא בנשים/זכרים. אני אעדיף את האפשרות הראשונה, כמובן)

Berethor

New member

למעלה