שוואנץ .VS דוהאן.....

סקניה

New member
שוואנץ .VS דוהאן.....

האחרון על הגריד בקטגוריה הקטנה הוא כוכב בעל יכולות רכיבה שאף אחד מאיתנו לא יגיע אליהם אף-פעם.סביר להניח שבבית כבר יש לו איזה חדרון קטן מלא גביעים ,מכתבי מעריצים וחלון. אבל בקשר לשוואנץ:לא,לא,לא..... צר לי טל, אבל לא. שוואנץ היה ללא ספק וירטואוז על שני גלגלים(רוב הזמן) מוכשר(להדהים) ומהיר(ביותר), אבל הוא לא היה אף פעם דוהאן!! גם בזמנו של רייני\שוואנץ\ממולה\גרדנר\לאוסון (עונת 92) לאף-אחד לא היה סיכוי מולו ואלמלא התאונה היה לוקח את האליפות בהליכה.(הוא הגיע בסוף העונה למקום שלישי כשבמירוץ האחרון עדיין היה לו סיכוי לתואר,אחרי שלא השתתף בשמונה מירוצים).בעונה ההיא הוא זכה ב-5 מתוך 7 מירוצים, ואלה שלא זכה ,הגיע מקום שני.גם אז לא זכה שוואנץ, רייני זכה בהפקר. עונה אחרי דוהאן עדיין בקושי הולך ורייני עומד לזכות בעוד אליפות על חשבונו של שוואנץ אילמלא תאונה מצערת שהשאירה אותו נכה לעולמים.שוואנץ זכה בהפקר. עונה אחרי דוהאן ניצח באליפות ושוואנץ,שראה שאין לו סיכוי יותר, החליט לפרוש..(התירוץ: דלקת פרקים).הוא לא היה היחיד שהחליט לפרוש, גם גרדנר וטובים אחרים ראו שאין מה לחפש מול מכונת המירוץ הזו... אם לא היה דוהאן, רוכבים אחרים היו נראים הרבה יותר טוב.קל להאשים את אותו בחוסר מתחרים כי באמת לא היו לו מתחרים, לפחות לא אף אחד שמתקרב לרמה שלו..זוכר את הקרבות של ספנסר מול רוברטס(האב)?או רוברטס(האב,אלא מי?העגלה?) מול לאוסון?שוואנץ מול רייני?זה לא היה יותר מאשר קרבות בין אוקדה לקרבייה.אז בגלל שזה היה על המקום השני יש מקום להפחית ממעמדו של דוהאן?ובוא נזכור שלא מדובר על ילדים מתלהבים, מדובר באריות!! ספנסר זכה בתואר כפול של 250\500 באותה שנה העידן מודרני!!זה הישג שלפי דעתי לא יחזור עוד לעולם.דוהאן זכה ב-5 אליפויות עולם רצופות.עוד הישג שלא יחזור לעולם.אז תגיד שזה לא פייר הוא היה על מנוע "ביג-בנג".אבל גם כשכולם היו על מנועים כאלה הוא זכה ואפילו כשהיה היחיד שחזר למנוע הרגיל "הסקרימר" הוא עדיין זכה!!סוזוקי תמיד (אבל תמיד) התלוננו (ועדיין מתלוננים) על אופנוע נחות. למרות ששנה שעברה ה"אפס"(רוברטס ג´וניור) זכה בזכותו באליפות. אגב:מוביל טבלת הסופר-בייק סיפר בראיון שבזמן שרכב בGP הוא עמד לפרוש ממירוצים בכלל.למה? כי בעודו רוכב על קצה גבול יכולתו, כשחשב שאי אפשר לרכב מהר יותר בפניה מסויימת של הילוך רביעי,אז ראה את דוהאן עוקף אותו מבחוץ בהחלקת זנב לאורך כל הפניה!!הוא חזר לפיטס ולא רצה לרכב יותר!! אהגא, מיודענו ואהובנו, לא אוהב לצפות במירוצים או רוכבים אחרים במסך הקטן.חוץ מאשר דוהאן.אותו הוא כן אוהב לראות רוכב. אז מי אנחנו שנפקפק?ולמה?

fungas

New member
../images/Emo45.gif לא אותה....

לא אותה רמה, לא אותה ליגה, not even the same fucking sport... דוהאן מלך, שוואנץ ליצן החצר (אמנם מוכשר אבל...)

TheJoCKeR

New member
איזה מנייק, אתה יודע שאני אוהב את

ק.ר.ג´, למה אתה יורד עליו? האופנוע שורף לו את הצמיג ואין לו עוד מה לעשות. אבל ביום שישי הוא הגיע מאד קרוב למוביל - ביאג´י. תן קצת קרדיט. הבחור יודע לרכב והוא לא עגלה ! הסוזוקי בעייתי ואולי, אם, קני היה על הונדה קיביליה היה יושב על הספסל... בבקשה תפסיק לרדת עליו, למרות שהוא אמריקאי מפונק (בגלל זה אתה לא סובל אותו - תודה!). הג´וקר, שלא נעלב בכלל !

TShavit

New member
סליחה???

סקניה ידידי, דומה שלקית בקריאה סלקטיבית. מישהו אמר משהו נגד דוהאן? לעניות דעתי, דוהאן נמנה על חמשת הגדולים ביותר בהיסטוריה, ובודאי הגדול מכולם בעידן המודרני (אני נמנע מהצהרות יותר חד-משמעיות כי קצת קשה להשוות בין רוכבים שמנות ה-50 לאלו של היום). אבל אני כן מחיתי, ועדיין מוחה, כנגד אלו שזלזלו בכבודו של שוואנץ. להזכירך, קוין החביב היה בין הבודדים בהסיטוריה שצליחו להתמודד כנגד דוהאן ופה-ושם לגבור עליו - אחרי שהוא פרש, דוהאן, שוב להזכירכך, שלט ללא עוררין. אני, אגב, להבדיל מאחרים כאן, לא טענתי שדוהאן הגיע למה שהגיע בזכות האופנוע: אמנם אין ויכוח שההונדה שלו היה הכלי הטוב ביותר, אבל אחת הסיבות שהאופנוע היה כל-כך טוב היה דוהאן עצמו, שפיתח אותו והביא אותו לרמה מופלאה. גם זה מסימניו של רוכב גדול. אבל באותה מידה, קשה שלא לתהות כמה אליפויות היה משיג שוואנץ אילו היה רוכב במסגרת הונדה. להזכירך, ברוב עונות האליפות של דוהאן היתה השליטה של הונדה מוחלטת. יקח לי קצת זמן אבל אני יכול בהמשך להביא לך קצת סטטיסטיקות מאירות-עיניים. לומר על שוואנץ שהוא זכה מן ההפקר באליפות, זו הפקרות, הוא היה חזק בתמונה עוד לפני התאונה של רייני, ובאותה עונה ממש, אם זכרוני אינו מטעני, מישהו העיף אותו על-ידי פגיעה מאחור, אולי אפילו כשהוביל, דבר שגרם לו לאבד הרבה נקודות. שוואנץ היה רוכב גדול, ואם אתה מפקפק בכך - צר לי עליך. אני זוכר במיוחד עקיפה שלו על רייני בדונינגטון, מבחוץ, אופנוע לגמרי על הצד ומכשכש בזנב, ואם אני לא טועה - עם יד מגובסת או משהו כזה. העובדה היא ששוואנץ צבר 25 נצחונות ב-500 במהלך קריירה מזהירה, שזה יותר מקני רוברטס ורק 2 פחות מפרדי ספנסר. לומר על אחד כזה שהוא זכה באליפות מן ההפקר... ותגיד לי, מה בדיוק פסול בפרישה אחרי שכבר הגעת לאליפות, בגיל שלושים-ומשהו ועם הרבה פציעות? זה לא מתי שאתה אמור לפרוש?

איילR

New member
../images/Emo45.gif

חבל שאין לי את הסטטיסטיקה של הכסף שמשקיעה הונדה בGP לעומת סוזוקי. דרך אגב גם בעונת האליפות של רוברטס בישורות הסוזוקי הייה אוכל ענן של עשן דו פעימתי. לכן בלי לפגוע בגדולתו של דוהאן שהייה כמובן ענק, שוואנץ הייה ענק מפני שהצליח לזכות עם אופנוע נחות בעליל.

סקניה

New member
טוב...קצת נסחפתי, מודה....

אין ספק שגם שוואנץ מעולם לא היה פראייר...מה שהוא עושה בגשם ,אנחנו לעולם לא נעשה על יבש....אחד הגדולים. פשוט היה נראה לי שדוהאן לא קיבל את הכבוד שמגיע לו...(ומגיע לו). איילR-הודעה מתחתי.....אתה לא יכול להיות טועה יותר.רוברטס לא בליגה של ביאג´י\רוסי ושו´ת.מעולם לא היה.זה שהסוזוקי לא האופנוע הטוב ביותר השנה רק מראה שגם עבודת פגרת החורף לא נעשתה כראוי...אבל אני בהחלט חושב שמפילים יותר מדיי אשמה באופנוע....הרבה יותר מדיי...רוברטס הוא היה ויישאר ג´וניור....קצת קשה להבין אבל הרוברטס האב היה אריה אמיתי עם סגנון משלו...ממש קשה להבחין בדמיון....אפילו שעיצוב הקסדה דומה.

סקניה

New member
אז הודעה מעליי....

אבל עדיין....שנה שעברה הסוזוקי לא היה נחות בכלל.להיפך, הוא היה ,לדעתי, אחד האופנועים המאוזנים בסביבה....נח ויפה להראות איך עם אופנוע מחות אפשר לתת בראש....אבל זה לא המקרה.ממש לא. אם לא היה לו אופנוע כל-כך טוב, הוא היה איפה שהוא היום.איפה הוא היום?בקרשים.

איילR

New member
תשובות לסקניה

1.הסוזוקי של השנה שעברה הייה מאוד מאוזן בהתנהגותו אך חלש בהספק מנועו. 2.רוברטס עוד בתחילת העונה התלונן על חוסר השקעה מצד סוזוקי שכנראה ויתרו על העונה הזאת וגם על העונה הבאה כדי לפתח אופנוע 4 פעימות. 3. רוברטס הוכיח את עצמו כרוכב מוכשר בשתי העונות הקודמות העונה בתוספת לבעיות בסוזוקי נראה שהוא סובל מירידת מתח ומדלקת קרום החשק. 4. תאורית הקונספירציה שלי - סוזוקי משקיעה בGP רק לפני הוצאת R750 חדש שאח"כ היא מפרסמת אותו כדגם שנבנה על סמך הRGV הזוכה - ככה עם דגם 96 וככה גם הדגם החדש. - אפשר לקבל ואפשר גם להגיד סתם צירוף מקרים. 5. רוברטס הוזכר רק כדוגמא לאופנוע בעל הספק חלש של סוזוקי- הוא בטח לא גדול כמו שוואנץ ודוהאן ! 6. אני בעד כל רוכב שיכה את הונדה - ביאג´י ,רוברטס, אבה ,מקוי או צקה!

למעלה