שודרגתם לווינדוס 10 בניגוד לרצונכם?

aשרון

New member
שודרגתם לווינדוס 10 בניגוד לרצונכם?

זה כמעט קרה לי לאחרונה, לאחר זמן רב שקיבלתי הודעות עדכון תכופות שלא כוללות אפשרות קלה לכבותן, או בכלל לסלק את ההתקן הזה מהמחשב, עלה לי ההתקן של המייקרוסופט שהתחיל ספירה לאחור להתקנה של מערכת ההפעלה במחשב שלי. ללא בקשתי או יידוע שלי. אני מיד סגרתי את הספירה לאחור של ההפעלה הזו וביטלתי אותה.

זו חתיכת חוצפה של מייקרוסופט להתקין לי את מערכת ההפעלה החדשה שלהם ככה בצורה יזומה, ללא רשותי או אישורי.

ועכשיו אני קורא את זה: בקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה נגד ענקית התוכנה מבקשת להורות לחברה לעצור את השדרוג הכפוי לכאורה למערכת ההפעלה החדשה ולפצות משתמשים שנפגעו משדרוג זה ב-3 מיליון שקל לפחות.[URL]http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3690074,00.html#:jo[/URL]

אני מקווה שיכנסו טוב טוב במייקרוסופט על העניין הזה ויראו לה ולחברות אחרות שהן לא יכולים לכפות עלינו מוצרים שאנו לא רוצים בהם והורסים לנו התקנים במחשב או עבודה שיצרנו בו.

mountain0goat

New member
אתה מוזמן לעבור למערכת הפעלה אחרת

ההמלצה שלי: Linux Mint
אני כמעט בטוח שלא יצא כלום מהתביעה הזאת כי השדרוג הוא סוג של "עידכון אוטומטי" שאתה בעצמך אישרת לקבל כשהתקנת את חלונות. אם אתה לא מקבל עידכונים אוטומטיים (כלומר אתה בורר ידנית מבין העידכונים שמיקרוסופט משחררת למערכת ההפעלה) אז אתה יכול שלא להוריד את העידכון שמכריח את השדרוג.

aשרון

New member
אז אתה אומר שאני יכול לבטל את העדכונים האוטומטיים?

אני לא מבין כל כך במחשבים, איך אני עושה את זה?,
ואם אני מבטל את העדכונים האוטומטיים, אז גם הסמן של ווינדוז 10 ייעלם מהמחשב שלי?

אני אוהב להשתמש בווינדוז, ולא מעוניין להחליף למערכת אחרת.
אני גם משתמש באופיס במסגרת העבודה שלי מהבית.

mountain0goat

New member
לא, הסמן לא יעלם

הוא ישאר וכנראה שגם תעודכן בקרוב כך או אחרת גם את תבטל את העידכונים מעכשיו כי קרוב לוודאי שהעידכון שמשדרג לך את המערכת כבר הותקן לפני כן. אני חייב לומר אבל שעידכונים למחשב זה חשוב כי בין היתר הם גם סוגרים פרצות ומשפרים את הביצועים ככה שאתה צריך את רובם - על כמה וכמה אם אתה לא מבין במשחבים אין לך מה להתעסק עם זה ופשוט לקבל את זה.

אני בטוח שחיפוש גוגל פשוט על "how to disable windows 10 forced update" יניב תוצאות רלוונטיות (למרות שכדאי להיעזר בחבר שמבין במחשבים לפני שאתה ניגש לעשות את מה שכתוב במדריכים).

אתה אוהב חלונות - תתמודד עם ההשלכות של השימוש בו. אני חושב ששווה לפעמים לנסות דברים חדשים כי ייתכן שהם יהיו דווקא שיפור שלא חשבת עליו. לגבי אופיס, אם אתה כותב מסמכים או עורך קבצי אקסל יש תחליף חינמי ללינוקס (וגם לחלונות - ככה שתוכל לנסות אותו כבר עכשיו) שנקרא Libre Office. התאימות לא תמיד ושלמת ( בדרך כלל בקטע של המצגות) אבל ברוב הדברים הוא אחד לאחד כמו האופיס של מיקרוסופט.

aשרון

New member
תודה על התשובה המפורטת.

אני שומע הרבה דברים רעים על ווינדוז 10. במיוחד מאנשים לאחר שהתקינו אותו והוא עושה להם בעיות.

השאלה הגדולה כאן היא, למה מייקרוסופט כופה שידרוג לווינדוז 10?
זה מה שמכעיס רבים, וגם אותי.

mountain0goat

New member
חלונות 10 סבירה בסך הכל

היו לה צירי לידה ואני חושב שיש כמה חסרונות חמורים (כמו חוסר שליטה מוחלטת על הפרטיות שלך כי יש דברים שנשלחים למיקרוסופט בין אם תרצה בכך או לא) אבל בגדול היא מערכת מודרנית ועדכנית שהרבה ממה שחדש בה הוא מאחורי הקלעים. יש אנשים שעדיין לא מוכנים לשדרג מחלונות XP "כי זה מריץ את כל התוכנות שאני צריך" מבלי להבין מה ההשלכות בשימוש במערכת הפעלה שאינה תואמת לדרישות של התוכנות שרצות עליה.

הנה כמה סיבות למה מיקרוסופט כופה את השדרוג על כולם:
1. היא כי היא רוצה לישר קו עם כל המוצרים שלה במקום לתמוך בכל גרסה של חלונות בנפרד. זה גם טוב למפתחים שלא צריכים לבדוק שהתוכנות שהם כותבים עובדות על כל גרסה (ראה ערך אייפון - לפני מותו של סטיב ג'ובס קצב יציאת המכשירים היה הרבה יותר איטי מהיום והיה רק דגם אחד ולא כמו שיש עכשיו עם דגם 6 או דגם 6C וכו')
2. היא רוצה למכור לך אפליקציות - משהו שהגיע למערכת רק החל מגרסה 8 והיא בעצמה ספגה לא מעט ביקורות רעות.
3. הם רוצים שתהיה לך את אותה חווית משתמש בכל תצורה של מחשב, בין אם זה מחשב נייח או טאבלט או סלולרי זה צריך להיראות אותו הדבר במיוחד עכשיו שטאבלטים הופכים למחשבים נייחים כשמחברים אותם לתושבת שלהם.
כרגע אין כמעט אף חברה שעשתה משהו כזה (אני מכיר רק את canonical. הייצרנים של גרסת לינוקס בשם Ubuntu).

גילוי נאות: למרות הסייגים שלי אני בעצמי משתמש כרגע בחלונות 10. זה בגלל שתי סיבות עיקריות: 1. אני צריך את חלונות בשביל משחקים. עיקר המשחקים למחשב היום מפותחים עבור חלונות. הייתי יכול להתקין מערכת הפעלה נוספת שתעבוד במקביל לחלונות אבל 2.המחשב שלי הוא לפטופ עם כונן SSD בגודל מוגבל מדי בשביל זה.

אנחנו מאוד מרוצים מ- 10

השידרוג הכפוי פשוט פתר לנו התחבטויות. המערכת פועלת מצויין וטוב יותר מהקודמת, 7.

למעלה