שודו, שיעור רבעי

mishel s

New member
שודו, שיעור רבעי

אתמול הייתי בשיעור הרבעי, בו למדתי כמה מהקווים הקטנים, קצרים עם כל מני פליקים לכל מני מקומות.
ואחרי זה כתבתי עשרים פעם את הקאנג'י 永 שמשמעותו נצח.

צרפתי את הצילום של עשרים הדפים, הדף העליון מצאד שמאל הוא הראשון שכתבתי. התחתון בצד ימין הוא האחרון.
באופן מפתיע דווקא הקו הראשון שהיה הקו החדש בשיעור הזה, דווקא איתו לא הייתה בעיה, לא קיבלתי שום הערה עליו. ההערות שקיבלתי היו לגבי הבאלאנס של החלקים ומיקום וכו.

מצחיק שהראתי לחברה אחר כך את הראשון שכתבתי ואת האחרון שכתבתי ושאלתי אותה מה הראשון ומה האחרון והיא דווקא חשבה שהראשון שכתבתי היה האחרון שכתבתי.... רק מראה שאפילו יפנים לא כל כך מבינים בשודו :) חח

אחרי שהשיעור הסתיים נשארתי להשתתף בעוד שיעור של ילדים (אני בשיעור של הבוגרים בדרך כלל)
והיה משעשע. משעשע לראות שילדים הרבה יותר סקרנים ובאים לדבר איתך ישירות, בלי כל המרחק והריחוק שיש עם המבוגרים שעד היום חודש אחרי עדיין לא ממש החליפו איתי מילים רבות. הילדים ישר באים ומתחילים לקשקש ולשאול שאלות ולהציג את עצמם.
אחד הילדים שאל אותי מאיפה באתי (לא דרך המורה כמו הבוגרים... בעצמו בא לשאול)
כשאמרתי לו ישראל הוא נשאר פעור פה ושאל "דאע:ש??!" חח
ביפנית, ישראל זה イスラエル
ודאע:ש זה イスラム国
שלושת ההברות הראשונות אותו דבר ולאחרונה דאעש עלתה למודעות היפנית, כנראה אפילו הילד הזה בן העשר כבר שמע עליהם מכל הבלאגן שהיה עם החטופים היפנים שנרצחו. כשאמרתי ישראל כנראה מספיק היו שלושת ההברות הראשונות כדי לסמן לו בראש את דאע"ש...
הבהרתי לו שאני לא מדאע"ש אלא ממדינה שקוראים לה ישראל שהיא אוייבת של דאע"ש, שיהיה רגוע, שלא ילך לספר להורים שאדם בוגר מדאע"ש ביקר אצלם בשיעור שודו של הילדים....חח

כשהמורה (המלאה טיפה) הלכה לרחוץ את כלי השודו, חבורה של ילדות בגילאי 9-11 באו אלי ושאלו אותי עם דחיפות מרפקים אם אני יודע כמה המורה שוקלת. אמרתי שלא והם אמרו לי את המשקל שלה וצחקקו בינן לבין עצמן :)
שאלתי אותן איך הן יודעות? אז הן אמרה "שאלנו..."
מגיל 9 כבר מתחילות להיות מודעות לענייני משקל....

בכל מקרה היה משעשע עם הילדים, אבל לא נראה לי שיצא לי שוב לבקר אותם :)

mishel s

New member
ואחרי שאנשים ראו את הנסיון העלוב שלי

הנה הדוגמא של המורה, לגאי :)

Tenguy

New member
תודה
+ הערה קטנה ...

שים לב שכל ההצלפות של המורה עם פיניש של שפיץ בקווים.... כי היא מודעת לקיום של השפיץ של המכחול, וברגע שגם אתה תהייה מודע לנוכחות של השפיץ של המכחול - יגיע גם השפיץ של הקו
השפיץ של המכחול מאד חשוב כי הוא זה שקובע את הכיוון ואת הפיניש של ההצלפות....
בשביל זה צריך לכתוב לאט ולראות איפה כל קו צריך להגיע (כיוון) לפני שאתה מתחיל לנוע עם המכחול וגם לצאת באיטיות עד ממש קצה השפיץ (פיניש) של המכחול.

בגדול, אני חייב לומר שאתה משתפר משיעור לשיעור !!! סחתיין
ומתי מתחיל שעורי סומי אה ?

Tenguy

New member
הערה שנייה - לידיעתך, ציור זה יותר קשה מקליגרפיה

קליגרפיה זה למעשה ציור מופשט של קווים שחור בלבד - עם מסר מילולי, וסומי-אה זה ציור מציאותי עם אין סוף גווני אפור ושחור בכל קו וקו - עם מסר ויזואלי ....
וזה הרבה יותר קשה לשכנע במסר ויזואלי מאשר במסר מילולי, לכן ציורי הזן הם פופולאריים ביפן - שהדגש בהם הוא המסר!, ואופן הציור עצמו הוא בכוונה לא מדוייק, מינימליסטי ואפילו עם הומור עצמי עד כדי גרוטסקה

וזה מתחבר לתערוכה "מבלי להותר עקבות" שנפתחה היום במוזיאון טיקוטין בחיפה ומביאה ציורי זן בדיו בלבד ....

mishel s

New member
תודה על הטיפ!

אני אנסה לשים לב לשפיץ של המכחול בתרגול הבאה שאעשה.
באמת עד שאתה לא אמרת לא שמתי לב בכלל להבדל הקטן הזה בין האות שלי לאות שלה... השפיצים של הקווים.
&nbsp
אני רציתי באמת גם ללמוד סומיאה אבל המורה המליצה לי להמתין עם זה.
היא אמרה שבקליגרפיה לומדים את השימוש הנכון במכחול וזה לוקח זמן ועד שאין תפיסה טובה של השימוש במכחול, אין טעם לנסות לצייר בסומיאה...כי כמו שאמרת יש אתגרים נוספים בסומיאה, לכן עדיף למתחילים להתמקד בקליגרפיה לתקופה מסויימת.
&nbsp
בכל מקרה, יש לי עוד הרבה ללמוד בקליגרפיה אז יש לי זמן :)
&nbsp

Tenguy

New member
צודק - ככל שתשתפר בקליגרפיה תשתפר השליטה שלך במכחול

ואז תוכל להבין את הוירטואוזיות של השימוש במכחול ואז תראה שקל לך יותר לצייר סומי-אה.... ולהמחשה אני מביא דוגמא של ציור שציירתי אתמול -
דוגמאות לשליטה במכחול ניראות בשבירות קו הענף ובמיוחד סלסולי הקנוקנת בצד ימין או הינף המכחול (עד לשפיץ!!!) בזנב/שפם של הסנאי...
שים לב צבע הדיו השחור היחידי בציור זה העיניים של הסנאי והוורידים של העלים.

Tenguy

New member
סדרת אנימה יפנית על קליגרפיה - barakamon

סדרה יפנית עכשווית דיי חדשה על קליגרפיה שמצאתי אתמול

קוראים לה barakamon - והינה קישור לפרק הראשון

mishel s

New member
מגניב!!

תודה רבה, בדיוק היה לי קצת זמן פנוי וחשבתי לצפות באיזה סדרה, סדרה על קליגרפיה זאת הצעה מעולה :)

למעלה