שוב ACCESS -

סתם1234

New member
שוב ACCESS -

יש לי טבלה ראשית עם לקוחות וטבלה משנית של הזמנות של לקוחות שבה המפתח הראשי זה מספר הלקוח ומספר אוטומטי. יצרתי טופס לקוחות עם פקודה שפותחת את טבלת ההזמנות עם כל ההזמנות שביצע הלקוח ואפשרות להוסיף הזמנה חדשה. בטופס ההזמנות שנפתח השדה של מספר הלקוח לא גלוי. הבעיה היא כאשר הלקוח עוד לא ביצע שום הזמנה. כאשר אני פותח את הטופס הזמנות ומנסה להכניס הזמנה - הוא דורש שאני ימלא את מספר הלקוח. אז השאלה היא - איך אני פותח את הטופס כך שהשדה מספר לקוח מתמלא באופן אוטמטי במספר הלקוח בו אני נמצא בטופס לקוחות ? אני אודה לכם על כל עזרה שתגישו....

אלון_פ

New member
טופס משנה

1. בהגדרת הטבלאות וודא כי יש קישור Relation בין הטבלאות ביחס אחד לרבים. 2. מוצע לך להשתמש בתצורת טופס ראשי וטופס משני, בעת שתשתמש באשף הוא אמור למלא את המאפיינים (Link Child Field ) ו- (Link Master Field ) בשם שדה המפתח (מספר הלקוח). בעת דפדוף בטופס הראשי, טופס המשנה תמיד יציג את ההז מנות של הלקוח, בעת הוספת הזמנה חדשה Access תמיד ימלא את שדה הלקוח נכון. לחילופין, בעת פתיחת טופס ההזמנות הכנס קוד VB בטופס הראשי כמפורט להלן (בשינויים המתחיייבים): Forms("OrderForm")!CustomerID.DefaultView = Me!CustomerID

סתם1234

New member
חסר לי משהו

דבר ראשון - טופס משנה לא מתאים לי פה, כך שאני חייב להשתמש בטופס שנפתח ומסנן רשומות לפי קוד הלקוח שלי. מה שחסר לי ולא הבנתי הוא - איפה אני משלב את השורה שהמלצת לי בVB ? הרי ישנו קוד קיים שפותח ומסנן לפי קוד לקוח... איפה נכנסת האפשרות של ברירת מחדל ? תודה.

אלון_פ

New member
בדיוק

אחרי הקוד הקיים הפותח את הטופס של ההזמנות. הערה: במידה והטופס של ההזמנות אותו אתה פותח הוא מסוג POPUP, לא ירוץ שום קוד בטופס הראשי לאחר פתיחת טופס המשנה. במקרה כזה יש להריץ קוד דומה בקובץ ההזמנה.

למעלה