שוב תודה

ה ח ג י ת

New member
שוב תודה

רחל היקרה, אני כל כך מודה לך על האוסף הנפלא ששלחת לי.( דבר אחד קטן חסר לי, ברוב היצירות לא מובא שם הצייר ושם היצירה) אני מכינה סדנא לערב בנות לקראת ראש חודש מרחשוון . כידוע שנים רבות לפני רצח רבין ז"ל באותו התאריך ממש נפטרה רחל אמנו. אנחנו נלמד את מדרש איכה שמדבר על מקום קבורתה של רחל ועל התפקיד ההיסטורי שהמיקום המיוחד הזה הועיד לה. על פי המדרש יעקב ראה בחזונו את העם היהודי יוצא לגלות ועובר על פני קברה והיא בוכה ומתפללת עליהם שישובו. אנחנו נלמד את כל המדרש המאד ארוך הזה ונדבר כמובן גם על תכונותיה המיוחדות של רחל יכולתה לוותר יכולתה להכיל יופיה נאמנותה לאחותה וכו וכו. נשתמש בתמונות ששלחת לי ובקבצי שירה שונים .נחשוב מה התפקיד שלנו כנשים היום, וכבנות לאותה אם גדולה ומופלאה בעניין פדיון שבויים למשל ועוד סוגיות אחרות ששייכות לנושא היום הראתי את התמונות ששלחת לי ואנשים לא האמינו שיש אנשים כמוך, שמוכנים לעשות את כל העבודה שעשית ולהתחלק בה עם אנשים זרים. עוד פעם תודה על הכל. חגית

אני מוסיפה לך פירוש יפה על רחל

אמנו ז"ל, ששמעתי מיעלי מפורום "שישים פלוס": הרי גם לאה וגם רחל בכו, שתיהן בכו, ומדוע הקשיב ה' לדמעותיה של רחל ולשל לאה לא? רחל - בכתה על בניה........ ולאה - בכתה על עצמה........ "מנעי קולך מבכי ועינייך מדמעה כי יש שכר לפעולתך ושבו בנים לגבולם" עונה לה ה'. המבקש על חברו - נענה תחילה. שנה טובה ומבורכת לך ולכל עם ישראל.

ה ח ג י ת

New member
דמעות

פירוש יפה יחד עם זאת אני מסתייגת קצת מהרצח אופי שנעשה לה ללאה. אבל הפירוש יפה באמת

למעלה