שוב שלום

ע נ ת ק

New member
שוב שלום

חזרתי אחרי כמה שבועות שהמחשב שלי שבק. אני מחפשת הדרכה על ילדי CP צעירים (גיל שנה עד שלוש), טיפלתי קצת ומזמן. ואם כבר בהדרכה עסקינן, מישהו יודע מה התעריף המקובל?

שירהד1

Member
מנהל
תעריף להדרכה

על-פי התעריף המומלץ למרפאים בעיסוק של ארגון המרפאים בעיסוק, נכון לינואר 2005 (הגיע הזמן שאבקש שישלחו לי חדש)- תעריף יחידת זמן של 45 דקות של הדרכה הינו 200 ש"ח. כמובן שיש כאלו שגובות מחיר סביר הרבה יותר. אם את זקוקה להדרכה, אני יכולה להמליץ לך על מישהי מעולה שעובדת בבית-איזי שפירא, רעננה. שילחי לי מסר ואוכל לתת לך פרטים. בהצלחה, שירה דוד, מרפאה בעיסוק.

אני עוד תקועה עם הניסוח

"יש כאלה שגובות מחיר סביר הרבה יותר" יותר פחות, יענו.
שיעשע אותי. ו-200 ש"ח זה בכלל לא הרבה. נשאר רק 1/2 מזה בכיס.

ע נ ת ק

New member
הכל יחסי לא?

תלוי למי ההדרכה, אילו תכנים, באיזה שלב מקצועי נמצאת המרפאה בעיסוק שמקבלת הדרכה.

שירהד1

Member
מנהל
מחיר הדרכה

זה לא שאני חושבת שלא מגיעה למדריכה כזו או אחרת תשלום של 200 ש"ח לשלושת רבעי השעה של הדרכה. אולי אפילו מגיע לה יותר, כי זה מצריך הכנת חומרים, חשיבה, קריאת חומר רלוונטי וכו', אבל- 1. לדעתי 45 דקות של הדרכה זה לא מספיק רציני. הדרכה צריכה להיות של שעה וחצי (ותאמינו לי, גם זה כלום). ואז תכפילו 200 כפול 2 ותקבלו 400 ש"ח. ואל תאמרו לי שזו בעיה שלי שאני בוחרת לתת שעה וחצי של הדרכה. זו הבחירה שלי כי זה מה שהמקצועיות מחייבת אותי (וכל אחת תעשה, כמובן, מה שהיא מוצאת לנכון, כי אין אמת אחת). 2. תסלחו לי, אבל בתור אחת שגדלה לשני הורים שעוסקים במקצועות טיפוליים, אני מסתכלת גם על הצד של המודרכת. אם יש מרפאה בעיסוק מתחילה שמרוויחה עבור שעת טיפול 25-45 ש"ח, ומגיעה כל שבוע להדרכה, אני לא רוצה שהיא תפשוט את הרגל בגלל שהיא רוצה להתמקצע ולקבל הדרכה. אז המחיר צריך להיות מספיק כדאיי לשני הצדדים. 3. בזמנו, אף אני שילמתי על הדרכה למרפאה בעיסוק בכירה (ולא אזכיר פה את שמה משום שלא ביקשתי את רשותה), שהיתה מספיק נדיבה ומתחשבת, על-מנת לגבות סכום שיכולתי לעמוד בו. (עבור שעה וחצי הדרכה). אז באמת כל אחת צריכה להפעיל את שיקול דעתה בעניין, וללכת לפי צו מצפונה. כבר נאמר פה בעבר שהתעריפים הללו הם בגדר המלצה. בהצלחה לכולם- למודרכות/ים ולמדריכות/ים. שירה דוד, מרפאה בעיסוק.

הדרכה

רעיון נוסף: הדרכה בקבוצות של 3-4 מרפאות בעיסוק שנמצאות בשלב מקצועי דומה פחות או יותר. אני מיישמת זאת, מוזילה למודרכות את התעריף, ומוצאת שבקבוצה קטנה יש הפריה הדדית שמקדמת.

Mנטה

New member
אני לוקחת להדרכה כמו שאני לוקחת

לטיפול. אני לא יכולה להרשות לעצמי לקחת כמו שמרפאה בעיסוק מתחילה מרויחה. מצד שני הדרכה זה כמה שעות בחודש, לא יותר.

נכון

גם 45 דקות זה יחסי. תלוי כמה אפשר לדחוס לשם ואם עומדים עם שעון סטופר. יודעת להגיד על עצמי שההדרכות מוגדרות אצלי בין 45 דקות לשעה. אני גם דואגת ללמד את המודרכת תוך כדי הדרכה, לנצל את הזמן שלה כמו שצריך ולבוא מוכנה.

שירהד1

Member
מנהל
אני גם גובה על הדרכה

כמו שאני גובה על טיפול. שעת עבודה מבחינתי היא אותה שעת עבודה. גם אני מעודדת לבוא עם שאלות ואף מכינה בעצמי מערכי הדרכה, אבל מה לעשות שהכל לוקח זמן...ואני מוצאת עדיין ש- 45 דקות אינן מספיקות. אני גם זוכרת מהתקופה שאני הייתי מודרכת- הייתי מגיעה למדריכה כל שבוע לשעה וחצי, וזה עוד בנוסף על העובדה שאמא שלי היא מרפאה בעיסוק, ואף בה נעזרתי המון. נראה לי שהדרכה בקבוצות קטנות הינו רעיון ששווה לחשוב עליו.

למעלה