מחיר הדרכה
זה לא שאני חושבת שלא מגיעה למדריכה כזו או אחרת תשלום של 200 ש"ח לשלושת רבעי השעה של הדרכה. אולי אפילו מגיע לה יותר, כי זה מצריך הכנת חומרים, חשיבה, קריאת חומר רלוונטי וכו', אבל- 1. לדעתי 45 דקות של הדרכה זה לא מספיק רציני. הדרכה צריכה להיות של שעה וחצי (ותאמינו לי, גם זה כלום). ואז תכפילו 200 כפול 2 ותקבלו 400 ש"ח. ואל תאמרו לי שזו בעיה שלי שאני בוחרת לתת שעה וחצי של הדרכה. זו הבחירה שלי כי זה מה שהמקצועיות מחייבת אותי (וכל אחת תעשה, כמובן, מה שהיא מוצאת לנכון, כי אין אמת אחת). 2. תסלחו לי, אבל בתור אחת שגדלה לשני הורים שעוסקים במקצועות טיפוליים, אני מסתכלת גם על הצד של המודרכת. אם יש מרפאה בעיסוק מתחילה שמרוויחה עבור שעת טיפול 25-45 ש"ח, ומגיעה כל שבוע להדרכה, אני לא רוצה שהיא תפשוט את הרגל בגלל שהיא רוצה להתמקצע ולקבל הדרכה. אז המחיר צריך להיות מספיק כדאיי לשני הצדדים. 3. בזמנו, אף אני שילמתי על הדרכה למרפאה בעיסוק בכירה (ולא אזכיר פה את שמה משום שלא ביקשתי את רשותה), שהיתה מספיק נדיבה ומתחשבת, על-מנת לגבות סכום שיכולתי לעמוד בו. (עבור שעה וחצי הדרכה). אז באמת כל אחת צריכה להפעיל את שיקול דעתה בעניין, וללכת לפי צו מצפונה. כבר נאמר פה בעבר שהתעריפים הללו הם בגדר המלצה. בהצלחה לכולם- למודרכות/ים ולמדריכות/ים. שירה דוד, מרפאה בעיסוק.