שוב שלום

שוב שלום

הייתי היום אצל נוירולג בגין חשד להפרעות קשב וריכוז. הסברתי לה מדוע אני חושב שיש לי הפרעה, שאני לא הצלחתי לנהל מחברת מתחילת השנה, שאני לא הצלחתי להתרכז בשעורים ליותר מ10 דקות וכו'. הנויורלוגית שאלה את אמא שלי איך הייתי בילדות, והיא ענתה שלא נתקלה בשום בעיות מיוחדות. לאחר מכן היא שאלה איך הזכרון שלי, ואיך אני בזכירת פרטים לאחר קריאה. אמרתי שאם אני מתרכז, אין לי שום בעיה לזכור אפילו את הפרטים הקטנים ביותר. היא בתגובה ניסתה לשכנע אותי בכל וכל לרדת מכל עניין האבחון, אולם לבסוף נתנה לי את ההפניה. כמו כן, היא טוענת שלפי ראות עינייה אינני סובל מהפרעה כלשהי, בוודאי לא מהפרעה חמורה ואמרה שייתכן ומדובר במשהו פסיכולוגי יותר. הבעיה היא שאמא שלי נורא השתכנע שאינני סובל מכלום, וגם איננה מוכנה להשקיעה סכום כ"כ גדול עבור האבחון (כ1000 ש"ח TOVA, ואבחון פסיכולוגי יעלה אף יותר). כרגע עניין האבחון די ירד מהפרק בעקבות המחיר הגבוה (הן TOVA, והן פסיכולוגי), ואני לא ממש יודע מה לעשות. (אני בן 18), ואשמח לקבל כמה עצות. :)

zivadina

New member
עקיפת ההכחשות של אמא

שלום מים מזוקקים מהשוק וברוך הבא אלינו. כל הכבוד על היוזמה והנחישות. אני הייתי אומרת לאמא שלך, שאם הכל כל כך טוב, למה כל כך רע לך? בנוסף, מנסיוני האישי עם מספר נוירלוגים, לא כל הנוירולוגים יודעים לאבחן הפרעת קשב, אפילו אם הם טוענים שכן (ויסלח לי הנוירולוג המומחה של הפורום, ד"ר עדי אדר, שהוא יוצא דופן באבחון ADHD). אינני יודעת איך זה בכל הקופות, אבל לפני שעה קיבלתי דוא"ל מקופת חולים כללית, ובו כתוב שכל אדם עד גיל 25 יכול לעבור בדיקת TOVA במכונים שבהסדר עם הקופה, ולקבל השתתפות גדולה של הקופה. כך שהמבוטח צריך לשלם רק 220 ש"ח. קח בחשבון שאבחון נכון כוללת עוד הרבה מרכיבים חוץ מבדיקת TOVA. ההמלצה שלי היא, שתעבור אבחון מסודר אצל פסיכיאטר שמתמחה באבחון הפרעת קשב ורכוז. צריך לברר איזה פסיכיאטר כזה עובד עם הקופה כעצמאי או במסגרת מכון, ואז מקבלים מן הקופה השתתפות גדולה לפי סעיף "ייעוץ רופא מומחה". מצורף קובץ עם מכוני האבחון שעובדים עם "כללית מושלם".

תודה :)

אני שייך לקופ"ח לכללית, אך אינני מבוטח ב'כללית מושלם'. אם כן, לפי הקובץ שצרפת הבנתי שהאבחון יעלה לי מחיר מלא, דהיינו 400 ש"ח, נכון?

ae70

New member
החזר מהקופה

אבחון נוירולוגי +בדיקת טובה אצל רופא בבאר שבע עלה אמנם 900 ש"ח אך במאוחדת עדיף החזירו להו 75% מהסכום .(אולי בגלל שזו היתה חוות דעת שניה ? ) תבדקו בקופה מה מגיע לכם

למעלה