שוב שלום :)

Dynamo1929

New member
שוב שלום :)

מישהו יודע מה התנאים/קריטריונים לקבלת אזרחות פולנית? אבא שלי, שהוא גרוש מאמי, גר ועובד בפולין כבר כ11 שנים. לכן הייתי רוצה לדעת אם אוכל גם אני לקבל אזרחות פולנית (כלומר, גם תושב אחת מדינות ה EU). פעם שמעתי שאם אחד ההורים הוא אזרח פולין אז לא תהיה בעיה לקבל אזרחות פולנית, אבל אינני בטוח ואני לא בקיא בניואנסים הקטנים של כל זה, אשמח לקבל הבהרות והסברים. תודה רבה! :)

הלינקה

New member
אתה כותב, שאביך גר ועובד בפולין

אבל אתה לא מצין אים הוא גם אזרח פולני. ולא סתם אזרח, אלה שהיה אזרח כשנולדת. אם אחד מהוריך היה אזרח פולני בזמן שנולדת, אז מגיע לך אזרחות פולנית, ואתה צריך למלא טפסים מתאימים בשגרירות, ולהמתין שנה עד שנתיים בערך. במקרה אחר - אני לא יודעת. בהצלחה.

גם חשוב לדעת

אם אביך לא היה אזרח פולני אבל קיבל אזרחות אז האם היית קטין בזמן שקיבל אזרחות? אם כן, האם רשם אותך כבנו במסמכים לפיהם קיבל אזרחות? האם אתה רשום בפולין כבן של אזרח פולני? אם התשובה לכל השאלות היא כן, ואם הוא חי ועובד בפולין, אז הנחת היסוד היא שיש לו תעודת זהות מקומית. אז קודם כל צריך להוציא לך תעודת לידה פולנית ואח"כ שיגש למשרדי המחוז המנהלי Wojewodstwo בהתאם למקום מגוריו שם ויבקש אישור לאזרחות בעבורך.

חשוב גם לברר ולדעת

אם אביך לא היה אזרח פולני אבל קיבל אזרחות אז האם היית קטין בזמן שקיבל אזרחות? אם כן, האם רשם אותך כבנו במסמכים לפיהם קיבל אזרחות? האם אתה רשום בפולין כבן של אזרח פולני? אם התשובה לכל השאלות היא כן, ואם הוא חי ועובד בפולין, אז הנחת היסוד היא שיש לו תעודת זהות מקומית. אז קודם כל צריך להוציא לך תעודת לידה פולנית ואח"כ שיגש למשרדי המחוז המנהלי Wojewodstwo בהתאם למקום מגוריו שם ויבקש אישור לאזרחות בעבורך.

למעלה