שוב שלום לכולם

sihaya

New member
שוב שלום לכולם

מזמן לא הייתי פה ... הייתי רוצה בבקשה שתשרשרו לכאן כל מיני משחקי תיאטרון שאתם מכירים דברים משחררים כייפיים שמביאים לאיזו שהיא רמה של רגיעה או נקיון במחשבות כמו נגיד מעגל אנרגיה- כיף משחרר.... תרגילים ליחיד לזוגות או קבוצה מה שבא לכם ... תודה מראש נטלי.

היי נטלי

כן, אני מסכימה איתך שמעגל אנרגיה זה ממש ממש כיף ומשחרר. היינו עושים את זה בשנים קודמות בסדנת תאטרון, השנה עוד לא יצא לנו לעשות את זה (יש מורה חדש שעובד בשיטה קצת אחרת). עוד תרגיל משחרר וכיף שאני נזכרת בו עכשיו (למרות שיש הרבה כאלה) הוא שהולכים ומדברים לעצמנו, בהתחלה בלחש, אחר כך בדיבור רגיל ובסוף בצעקה. אני מתה על התרגיל הזה

הממ

אני לומדת תאטרון בכיתה ט´, והנה תרגיל מאוד מרגיע שעשינו באחד השיעורים: מישהו עומד באמצע המעגל עם עיניים עצומות, האנשים שעומדים סביבו מתחילים "לטפטף" עליו לאט לאט עם קצות האצבעות. ואחר כך גם מפסיקים לאט. אפשר גם לשים ברקע מוסיקה קלאסית חלשה או משהו מרגיע אחר. זה כיף לא נורמלי. עוד תרגיל שעשינו פעם הוא שגם כן אחד עומד באמצע, ומסביבו עושים מעגל צמוד, והוא עוצם עיניים ופשוט נופל מצד לצד ונותן לאחרים לתפוס אותו.

hermione19

New member
עוד רעיון שאולי מתאים...

בסדנאות תיאטרון שלקחתי חלק בהן בבית הספר, היינו מתחילים במשחק הבא שאגב טוב גם להדרכת ילדים במשחק בגיל הרך ובית הספר היסודי: הילדים מתפזרים ברחבי החדר, הולכים ומטיילים בו. לאחר זמן מה המדריך אומר את המילה "Friz" ואז הילדים צריכים לעצור אבל לעמוד או לשבת בצורות שונות, לדוגמא: על רגל אחת, לעשות פרצוף, ישיבה מזרחית וככל אשר יד הדמיון משגת. לאחר מכן ניתן להמשיך ולבקש מהם לטייל בחדר בצורות שונות, בדילוגים, בזחילה, בקפיצות על רגל אחת, בסגנונות הליכה שונים וכד´ ושוב בשלב כלשהו לומר "friz" ושיעמדו בצורות שונות HAVE FUN

למעלה