שוב שלום לכולם

rama1

New member
שוב שלום לכולם

לפעמים אני מוצאת את עצמי מחפשת נואשות אחרי פעילות קלילה כלשהי, כמו משחק קצר במפגש סוף יום או פעילות בתנועה... כיון שאני חדשה בתחום, אין לי כל כך הרבה רעיונות שנשלפים במהירות, כמו שמן הסתם יש לרובכן כאן... אני מאוד רוצה שיהיו לי במאגר כמה פעילויות כאלו... אולי תוכלו לעזור לי? או אפילו להמליץ לי על ספרים המדריכים בנושא זה... תודה מראש... רמה

אלהלה

New member
500 רעיונות למשחקים../images/Emo20.gif

בסטימצקי או כל חנות ספרים יש ספר שנקרא 500 משחקים רעיונות למשחקים קצרים בנושאים שונים - לא כולם מוצלחים אבל הרעיון יופי ואפשר להשתמש בארועים שונים. טוב שיש
ובהצלחה לך

טלגל

New member
יש לי כמה משחקים נחמדים

שהילדים נהנים מהם לסוף יום או לשעת חירום. חוץ מהם כדאי באמת להעזר בספרי משחק שיש בספריות. ולקחת רעיונות ולשנות אותם בהתאם לצורך. משחק 1: "כלב שמירה"- קושרים לילד אחד את העינים ומפזרים כמה חפצים סביבו ואז מזמינים בשקט ילד ילד ל"גנוב" את החפץ, אם הילד שמע את הרעש של הגנב הוא נובח ואז הילד מחזיר את החפץ. כך עד שגונבים לילד את כל החפצים. משחק 2: "תפוס את הזנב", שמים לילד אחד מטפחת כזנב, וילד אחר צריך לתפוס אותו. את הזנב. כך כמה ילדים. משחק 3: מאחורי פרגוד/וילון/שמיכה משנים פריט כלשהוא אצל ילד/ה והשאר צריכים לנחש "מה השתנה אצל הילד/ה". בהצלחה

../images/Emo41.gifגמד, גמד, תוציא לי יד ../images/Emo45.gif

ילד אחד יוצא מהמפגש. מזמינים ילד אחר ומכסים אותו בשמיכה או בד כלשהוא. הילד שיצא חוזר ומבקש: "גמד גמד תוציא לי יד" אם לא זיהה את הילד המתחבא לפי היד הוא מבקש שיוציא רגל. אם עדיין לא זיהה - שישמיע קול ["קו קו ריקו תרנגול"]
המלך אמר - מתאים לבוגרים יותר. וגם אני אשמח לעוד רעיונות למשחקים לשעת מפגש. הכול בורח לי מהראש כשצריך..

susitas

New member
הענק והאוצרות

זוהי סינתיזה משופרת של כמה משחקים: מתחילים לטוות את הסיפור:"פעם היה ענק (בוחרים ילד)הוא היה טוב לב...אהב לאכול(מה)...גר בארמון\בבקתה\ביער עד וכו´-אבל יותר מכל אהב את האוצרות שלו".מציגים 5-7 ´אוצרות´-חפצים מענינים מהגן.לא כדאי לבחור משהו דידקטי כאן כמו סמלי חגים! "הענק שמר כל היום על האוצרות שלו וספר אותם, כדי לראות שאף אוצר לא חסר".הילד מונה ומשיים."יום אחד סבתא שלו חלתה\הדוד מאוסטרליה היגיע\הוא החליט להפליג למסע וכו´.הענק ארז תיק עם כריכים וגויאבות,נפרד מהאוצרות היקרים שאהב-נעל את הביקתה ויצא לדרך.(הילד יוצא).בינתיים,היגיע גנב(בוחרים עוד ילד)וגנב את....(ה´גנב´ מחביא אוצר).בינתיים, חזר הענק רונן מעניניו, וקודם כל-ניגש לבדוק מה שלום האוצרות.ספר אותם (הילד מגיע למסקנה שחסר אחד)והנה-שוד ושבר! חסר ה...(הילד אומר).הוא החליט לשאול עוברי אורח".כאן הילד צריך לשיר שאלות לפי המנגינה והעיקרון של "אבדה לנו כבשה":"איזה מכנסיים\חולצה\נעלים\שיער היו לו,לגנב?"וכשזיהה-"האם זו אתי,הגנבת?"

טלגל

New member
המון תודות, חמוד מאד, והנה נזכרתי

בעוד משחק: ילד אחד יוצא, בזמן שהוא יוצא מחליטים על ילד שיוציא קול אחר משאר הילדים, הוא יהיה עמוד החשמל המקולקל, ואז מחזירים את הילד שיצא וקוראים בקול: "חברת חשמל חברת חשמל יש עמוד כאן מקולקל, מי ימצא את העמוד ויתקן אותו מייד". כל הילדים מושיטים אצבע ומזמזמים זזזזזזזז, ורק הילד שהוחלט עליו מראש עושה קול אחר: בררר..למשל.. הילד שיצא עובר בין הילדים עד שהוא מוצא אותו ו"מתקן" אותו בדיגדוגים.

susitas

New member
הענק והאוצרות

זוהי סינתיזה משופרת של כמה משחקים: מתחילים לטוות את הסיפור:"פעם היה ענק (בוחרים ילד)הוא היה טוב לב...אהב לאכול(מה)...גר בארמון\בבקתה\ביער עד וכו´-אבל יותר מכל אהב את האוצרות שלו".מציגים 5-7 ´אוצרות´-חפצים מענינים מהגן.לא כדאי לבחור משהו דידקטי כאן כמו סמלי חגים! "הענק שמר כל היום על האוצרות שלו וספר אותם, כדי לראות שאף אוצר לא חסר".הילד מונה ומשיים."יום אחד סבתא שלו חלתה\הדוד מאוסטרליה היגיע\הוא החליט להפליג למסע וכו´.הענק ארז תיק עם כריכים וגויאבות,נפרד מהאוצרות היקרים שאהב-נעל את הביקתה ויצא לדרך.(הילד יוצא).בינתיים,היגיע גנב(בוחרים עוד ילד)וגנב את....(ה´גנב´ מחביא אוצר).בינתיים, חזר הענק רונן מעניניו, וקודם כל-ניגש לבדוק מה שלום האוצרות.ספר אותם (הילד מגיע למסקנה שחסר אחד)והנה-שוד ושבר! חסר ה...(הילד אומר).הוא החליט לשאול עוברי אורח".כאן הילד צריך לשיר שאלות לפי המנגינה והעיקרון של "אבדה לנו כבשה":"איזה מכנסיים\חולצה\נעלים\שיער היו לו,לגנב?"וכשזיהה-"האם זו אתי,הגנבת?"

rama1

New member
../images/Emo23.gif תודה מקרב לב ../images/Emo23.gif

המון תודות, יש לכן רעיונות נפלאים אני בטוחה שאשמתש בהם, וגם אקנה את הספר שהמלצתן... בזכותכן אהיה גננת טובה יותר ועל זה מגיעה לכן תודה ע - נ - ק - י - ת
רבה רבה

למעלה