שוב שלום לכולם...........

סטגו

New member
שוב שלום לכולם........... ../images/Emo13.gif

אחרי העזרה הרבה שלכם בפנייה הקודמת שלי ביקשתי ריאיון אישי בבר אילן כדי לברר עוד פרטים בקשר ללימודים שם. היום היה הריאיון ורוב הסיכויים שאני ארשם ללימודי מידענות בבר אילן. אז שוב תודה רבה לכם על העזרה אך יש לי עוד בקשה........
את לימודי המידענות (שיהיו המקצוע הראשי) אני צריכה לקחת בשילוב עם מקצוע משני וכאן אני מעוניינת להיעזר בכם. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לחשוב על תחום אותו אוכל ללמוד בשילוב עם מידענות. אני אשמח לשמוע רעיונות שאולי יעזרו לי לבחור.
רבה לכולם ומצטערת על האורך סטגו

אלינקה

New member
למדי מה שמענינת אותך

זה יהיה תוספת לילמודי המידענות אני למדתי גאוגרפיה יש כאלה שלמדו ביולוגיה וזה מקל אם עובדים כמידען בתחום זה וכו בהצלחה

בעיקרון

אני מסכים עם אלינקה - למדי מה שמעניין אותך. אבל כדאי בתוך המסגרת של מה שמעניין אותך גם לעשות שיקולים נוספים. למשל, שיקולי עבודה עתידיים. אני מניח שיותר קל יהיה למצוא עבודה כמידענית (בעיקר בגופים מסחריים) עם ידע בביולוגיה אן כחמיה מאשר עם גיאוגרפיה (בכ"ז יש קצת יותר חברות כימיות, ביוטק ופרמצבטיקה...). מצד שני (ואת זה אני אומר כביולוג) כמעט בוודאות לא תוכלי לעבוד כביולוגית ללא תואר ראשון מורחב בביולוגיה ורצוי תואר שני (וכנ"ל לגבי כימיה). אם יש לך גישה ריאלית ונטייה טכנולוגית שילוב עם מדעי המחשב יכול להיות מצויין, וגם כדאי לבדוק האם יש אופציות כלשהן בביה"ס החדש להנדסה בבר-אילן. שיקול אחר יכול להיות משהו שייתן לך רקע יותר רחב. לזה אני ממליץ בעיקר על מדעי החברה או כלכלה/ניהול - למשל שילוב עם סוציולוגיה או פסיכולוגיה (בעיקר חברתית וארגונית) יכול לעזור להשתלב בתחומים ארגוניים כמו ניהול ידע ועוד. שוב, הכל תלוי בנטיית לבך ואין טעם לקחת משהו שיגרום לך סבל במשך שנתיים-שלוש רק בגלל שזה יגדיל את הסיכוי למצוא עבודה.

sashkashurik

New member
שילוב עם מדעי מחשב יכול להיות

הכי מוצלח!
תמיד טוב לדעת איך מתנהלים הדברים מאחורי הקלעים.

חוטהשני

New member
שיהיה לך בהצלחה ../images/Emo23.gif לדעתי שווה לך לעשות סקירה איזה מקצועות מעניין אותך ללמוד - ולראות מה הדרישות שלהם לתואר.. כי אאל"ט הדרישות של לימודי מידע/ספרנות כמקצוע ראשי לא מעטות, ולכן לא רצוי ללמוד מקצוע שיש בו המון דרישות - כדי שתוכלי לעמוד בדרישות של התואר בצורה הכי טובה. עוד דבר שכדאי לחשוב, במידה ואת רוצה בכך, ללמוד מקצוע שאפשר להוציא עליו תעודת הוראה - ואז יהיה לך יותר מאופציה אחת בתעסוקה (אבל כמובן השאלה אם את מעונינת לעסוק בהוראה..) שיהיה לך המון ../images/Emo50.gif

little light

New member
שיהיה ../images/Emo50.gif!!

אני למדתי שפה וספרות אנגלית לתואר הראשון וזה מאוד תרם לי במציאת עבודה הן כספרנית והן כמידענית (עבדתי בשניהם). כמה ממקומות העבודה אליהם התקבלתי היו בפירוש בזכות האנגלית. בימינו כל ספרן/מידען נדרש לדעת אנגלית ברמה גבוהה. זו דעתי האישית. כמובן שהכי טוב אם זה גם מעניין אותך. שכן ללמוד משהו שמעניין אותך באופן אישי - זו הדרך הכי טובה ומהנה ללמוד. ושוב:

סטגו

New member
../images/Emo51.gif לכולם על עצות ../images/Emo13.gif

ברור לי שההחלטה צריכה להיות שלי ואני אבחר במשהו שאני אוהב פשוט רציתי לשמוע עוד דעות של אנשים שעוסקים בתחום ובעלי יותר ניסיון ממני. בכל אופן
רבה לכולם
סטגו

Sapientia

New member
כל מקצוע יכול לתרום-

אני למדתי תיאטרון, ואפילו זה הועיל, כי זה מפתח בטחון אצל מי שעשוי לעבוד מול קהל. אפשר גם לקחת מסלול כללי או משהו כזה, ואז לומדים קצת על כל דבר.ידע כללי רחב ונגיעה בכל מכל- מאוד חשוב לספרנים וןמידענים. למדתי גם ב-BA כללי למצטיינים, וכך הכרתי חומרים ומאגרים ומונחים בכל מיני תחומי ידע.

סטגו

New member
../images/Emo13.gif

אני שוקלת ללמוד את אחד המקצועות במדעי היהדות או שאני באמת אקח את BA כללי. תיאטרון כל כך לא מתאים לי גם אם זה יעזור לי לעמוד מול קהל. אני מתכננת ללמוד מההתמחות שצריך לעשות במהלך הלימודים איך לעבוד מול קהל ולהכיר פחות או יותר את הדרישות שלו.
על כל העזרה סטגו

מרי לי

New member
אם כבר למדת פולקלור

למה לא להמשיך עם זה
או בהשראת הספר היחיד שקראתי (סליחה ,אבל זה וידוי.....) סמלים וכו'

למעלה