שוב שאלת גן...

tamar081

New member
שוב שאלת גן...

הקטינה שלנו תהיה בת שלוש בשנה הבאה (איך שהזמן חולף מהר
), והיא כרגע בגן שבו יש צוות חם ואוהב אבל הוא לא ימשיך עם קבוצת הגיל הזאת לשנה הבאה. ראיתי היום את חלק מהצוות של שנה הבאה, כי יש שם קבוצות גיל... מה אני אגיד, זה ממש לא מוצא חן בעיני. עוד אימהות שראו את הקבוצה הזו עם הצוות מסרו לי שזה צוות לא ממש חם ואוהב כמו של קבוצת הגיל שלנו.

אז אני שוב פותחת את החיפוש לגן לשנה הבאה, ומנסה למצוא גן קטן, אינטימי ואוהב, אולי כן הפעם אתעקש יותר על עניין האוכל והטלויזיה אבל זה פחות אכפת לי, יותר אכפת לי שיהיה צוות חם ואוהב ויחסית הרבה אנשי צוות על מעט ילדים. אני אשמח לכל המלצה, אנחנו בנתניה אבל מוכנים לנדוד לכל המושבים באזור, והאמת שאם יש גן מעורבות הורים באזור רמת גן, אנחנו אפילו שוקלים לעבור לשם מטעמי עבודה (אני עובדת בתה"ש), ואם נמצא גם טוב לקטינה זה כבר ממש שיקול לעבור לאזור.

תודה

ממליצה בחום על גן מעורבות הורים בר"ג

אנחנו מרוצים עד הגג...
מהצוות, מהאוירה, מהפעילויות (ספארי וחווה), פשוט מהכל.
את יכולה לשאול אותי עוד במסר.

גם אנחנו בגן הזה וממליצים בחום!

אמנם לא קטן כל כך (25 ילדים) אבל הרבה אנשי צוות (5) מיוחדים במינם.
לא האמנתי שהילדה שלי כל כך תשמח ללכת לגן
(נכנסה למסגרת בפעם ראשונה בגיל 3.10).

אשכר ש

New member
אנחנו הקמנו גן הורים בקרית אונו

לפני שנתים וחצי והוא מקסים!
מוזמנת לבוא לראות.
אני ב- 054-4706060.

אשכר.

Afalpi

New member
סתם שואלת – זה רגיל שיש בגן טלוויזיה?

פשוט חשבתי שאין דבר כזה, אולי אני תמימה (לא ראיתי הרבה גנים, באלו שהייתי לא הייתה וחשבתי שזה מובן מאליו)
יש טלוויזיה בגנים של נעמת וויצו?

כל פעם מוזר לי מחדש ששואלים את זה

ראיתי המון גנים, גם בתל אביב, וגם במקום המגורים החדש שלנו.
כרגע קטקטית שלי בגן דמוי נעמ"ת (שייך לרווחה במועצה) ואין שם טלויזיה. גם בגני נעמ"ת וויצו בתל אביב אין טלויזיה.
בכל חיפושיי אחר גן ראיתי רק גן אחד עם טלויזיה, ועם או בלי קשר מצאתי כל כך הרבה מגרעות בגן הזה שלא רק שלא שקלתי לרשום את קטקטית, היה לי ממש עצוב על הילדים שנמצאים שם.
אז לא. מההתרשמות שלי *לרוב* בגנים אין טלויזיה. אולי זה תלוי אזור או תלוי סביבה או השד יודע מה.
בהצלחה

שוקוצית

New member
יש אמהות שלא ידעו שיש בגנים האלה טלוויזיה

ורק אם שאלת אמרו לך שיש טלוויזיה.

יש טלוויזיה במעונות ויצו בתל אביב

אני מכירה שני מעונות עם טלוויזיה
ומהכירי את ויצו, זו רשת מאוד סטנדרטית. אם יש באחד יש בכולם...
מה שכן הטלוויזיה לא נמצאת בכיתה הרגילה אלא בחדר נפרד והשימוש בה מוגבל.

Afalpi

New member
אין לי בעיה עם הם משתמשים בה לפרקי זמן

קצובים ולמטרות מסוימות (נגיד ללמוד שיר).

הבעיה מתחילה כשמשיבים את הילדים מול הטלוויזיה כדאי לקבל הפסקה לעצמם. ראיתי את זה קורה במשפחות שאני מכירה (הילדים הרי מהופנטים מהמכשיר הזה יושבים בשקט ולא מפריעים). אני מאוד לא אוהבת את השיטה הזאת ובטח שלא אשלם לגן בשביל שינטרל ככה את הילד שלי.

רק לפרקי זמן קצובים - בהחלט

רק למטרות מסויימות (כמו לימוד שיר) - ממש לא.
השימוש בטלוויזיה הוא בימים חמים מאוד או גשומים וכד', ואז השימוש הוא פשוט תכניות או סרט, לא משהו דידקטי.
אם היו רוצים ללמד שיר, היו מלמדים שיר... בשביל זה לא לוקחים ילדים לטלוויזיה.

בגדול אני נגד טלוויזיה בגן, בעיניי זה מיותר וחסר הצדקה ואפשר בהחלט לנהל גן על מי מנוחות בלי טלוויזיה בכלל.
נכון שיש ימים שלא יוצאים החוצה בגלל מזג האוויר ואלה ימים שיותר קשה לכולם, אבל קשה עם או בלי טלוויזיה.

עם זאת אני חיה עם העובדה שיש טלוויזיה במעון (כמו עם דברים אחרים שלא בדיוק לרוחי) בגלל ההפרש העצום בעלות בין מעון לגן פרטי. בעיניי היתרונות שיש לגן פרטי על פני מעון תמ"ת לא מצדיקים את העלות הגבוהה.

ואגב

גם אני משתמשת באופן אישי בטלויזיה כדי לקבל הפסקה לעצמי...
מבחינתי זה אמצעי לגיטימי. אולי לא אידיאלי, אבל לגיטימי.

הילדים שלי לא כ"כ עונים להגדרה "מהופנטים מהמכשיר הזה יושבים בשקט ולא מפריעים", לפחות לא לאורך זמן (שזה יתרון וחיסרון).

גם בנעמ"ת פ"ת

אלו שאני מכירה לפחות, מה שהיה לפני שנתיים לפחות.
אבל מכל הכיתות היתה טלויזיה רק בכיתה אחת, בארון נעול, ולפעמים בלבד היו מקרינים לילדים סרט ל-20-30 דקות לקראת סוף היום, אבל זה בהחלט לא היה קורה כל יום.

שוקוצית

New member
בנעמת וויצו שאני ראיתי הייתה טלוויזיה

ובאחד הגנים ראיתי את הילדים צופים בה במהלך כל הביקור שלנו בגן, שלקח כשעה.
ביום שישי, שהוא יום קצר.
בעיני זה מאוד בעייתי, וזה גם השפיע על ההחלטה שלנו לא לבחור בגנים האלה.
דרך אגב גם בגן העירוני השנה יש טלוויזיה, אבל הצוות מתנגד, ואינו מדליק אותה.
אני אפילו לא יודעת איפה היא ממוקמת.

נדמה לי שזה הסטנדרט

בביקור המקדים שעשינו בגן הנוכחי של הבת, קיבלנו את הרושם שאין טלוויזיה, מסתבר שיש אחת קטנה על מדף גבוה בפינה ולא שמנו לב.
מדליקים אותה רק אחרי השינה לזמן שמחכים להורים שיבואו לאסוף את הילדים, למדתי לחיות עם זה .
בגן אחר שבדקנו לקראת שנה הבאה הייתה טלוויזיה ענקית שדלקה בזמן שהילדים התארגנו לשבת ליד השולחנות לארוחה, הסבירו לנו שזאת הדרך לגרום להם לשבת ולא להתפזר לפני שהאוכל מגיע...

בשני מעונות ויצו שהיינו היתה טלוויזיה

עד כמה שאני יודעת, היא נמצאת בחדר נפרד, מין חדר ג'ימבורי, ולוקחים אותם לשם בימים חמים מאוד או גשומים שאי אפשר לצאת לחצר.

הקטן שלי בויצו ואני קצת נבוכה לומר שאני כבר לא עושה מזה עניין (למרות שלא אוהבת).
עם הגדול בדקתי מי מה כמה ולמה...
עם הקטן, אני מדחיקה את העובדה שהוא מזהה את יובל המבולבל מהפרסומות בטלוויזיה אז כנראה שהוא רואה פה ושם את הדרעק הזה בגן.

נינושה2

New member
אוף גם שלי מכירה את יובל ואת דורה

אני יודעת שיש טלויזיה בגן, מדליקים אותה בהחלפת בגדים או משהו כזה, בכל מקרה זה לפני ארוחת הצהרים כי הילדה שלי יוצאת ב-12:30 עוד עם הביס ביד (אני ממהרת להוציא אותה ולהגיע לבי"ס של הגדולים).
אם זה ל-10 דקות להתארגנות קצרה לא איכפת לי , האמת. אני מספיק סומכת על הגננת שהיא לא תוקעת אותם מול הטלויזיה, במקרה הכי הכי גרוע אולי שמה להם חצי שעה דורה או משהו ביום גשום, ואת זה אני הרגע המצאתי, לא בדקתי שזה באמת כך.

אצלנו הגננת אמרה שהיא מראה רק בימים

גשומים, ורק תוכניות חינוכיות. עכשיו אני תוהה האם יובל המבולבל זו תוכנית חינוכית
כי הבת שלי לא מפסיקה לבקש לראות גם בבית יובל המבולבל, כמו בגן

אבל זה עוד ממש בסדר, כי בקיץ הראו לילדים שהיו שם (שלי עוד לא הגיעה לשם) כל יום אחרי השינה טלוויזיה. למזלי אחותי עבדה שם לתקופה ואחרי שעשיתי לה שטיפת מוח למה TV בגיל הזה זה לא מומלץ, היא שכנעה גם את המטפלות האחרות להפסיק עם זה

הרבה תכניות לילדים הן "חינוכיות"

גם רינת ויויו (בעע...)
גם הדיסק המבחיל על הגמילה מחיתולים...

זה שמשהו נחשב לחינוכי והתכנים בו הם כביכול חינוכיים לא הופך אותו לדיסק לטעמי...

יובל המבולבל מבחינת התכנים הוא "חינוכי", עדיין אני לא סובלת אותו. הוא מחוץ לקו האדום שלי ולא נכנס אליי הביתה (יחד עם רינת ויויו, מיכל הקטנה, דוד חיים ועוד כמה שהצלחתי לעצור בדלת
).
יש לנו רינת ויויו אחד, זה של פסח, שהתגנב הביתה ללא אישורי, ועכשיו אני תקועה איתו כי הקטנצ'יק מאוהב בו. אבל זהו, לא יקרה יותר...
הגבול לכניסה הביתה מבחינתי הוא לא רמת ה"חינוכיות" אלא רמת הסבל שנגרם לאמא מהדיסק

אבל תוכן חינוכי זה ממש לא הכל

מה שיותר מטריד אותי מהתוכן זה הקצב, הצבעוניות והווליום. קשה לי עם תוכניות שהכל בהן באיזה היפר (בובספוג זה הקיצוניות, אבל יש גם המון תוכניות אחרות כאלה). הן הופכות את המציאות ל"משעממת" כי הקצב שלה הוא אחר (וכך גם מגבירות את הסיכון הפרעות קשב ועוד שלל דברים נחמדים)

MotheRonit

New member
תכנית חינוכית זה לא מספיק

משתי סיבות
1. גם אם הנושא חינוכי זה לא מעיד על תו איכות. גם בשל כוונות טובות אבל ביצוע לקוי, וגם כי צריך לאמוד כמה אחוז מהתכנית הוא באמת איכותי וכמה "זבל" גלוי או (פרסום) סמוי

2. הרבה מהתכניות האלה בשל האיכות שלהן (נאמר לצורך העניין איכות ולא "איכות". נניח שמישהו ביקורתי ומבין עניין צפה בהן, נתן חותמת והן באמת כאלה טובות) מרגיעות את ההורים/צוות מחנך כטובות דיה לשמש כבייביסיטר, כאשר בברור בחלקן (אם לא בכולן) דרוש תיווך משלים של המבוגר במהלך ו/או אחרי הצפייה - וזה פעמים רבות לא נעשה והמסר החינוכי אינו מועבר/מבוסס/נקלט.

למעלה