שוב שאלות GRE מנג'סות

NoaHK

New member
שוב שאלות GRE מנג'סות

כנראה שזאת העונה...

התחלתי ללמוד לפני שבועיים בערך בעיקר מתמטיקה ומילים. עכשיו התחלתי לכתוב חיבורים להנאתי

חברה המליצה לי לכתוב כל יום שני חיבורים כאימון, אבל בגלל שאני לא עושה קורס, אין לי מי שיקרא אותם.

יש לכם רעיונות איך אני יכולה לעקוב אחרי ההתקדמות של עצמי בכתיבת חיבורים?
אני צריכה להוציא ציון מאוד מאוד גבוה בחלק הזה (אני מכוונת ל-5 ומעלה) כי אני נרשמת לדוק' בהיסטוריה.
יש לי ניסיון בכתיבה אקדמית באנגלית - כתבתי את התזה באנגלית ולקחתי כמה קורסים באנגלית במהלך התואר. כך שאני חושבת שאני מתחילה מרמה של ציון 3-4
(לפי הדוגמאות שמופיעות בספרים). אשמח לשמוע עצות!

תודה

Philip Jr

New member
שאלה קשה..

קודם כל רוב מי שאני מכיר לא משקיע עד כדי כך הרבה בחלק הזה, אני מופתע שאפילו בדוקטורט בהיסטוריה זה משנה עד כדי כך, בטח שלסטודנטית בינלאומית. אני מניח שאם את כותבת ש - "את צריכה", כנראה שכף מצוין באתר של המחלקה?

ההצעה היחידה שאני יכול לתת היא למצוא חבר/חברה דוברי אנגלית כשפת אם, לתת להם את הקריטריונים לציונים המופיעים בכל הספרים שאני מכיר, ולתת להם לציינן את החיבורים שלך לפי אותם קריטריונים. בנוסף בניגוד למבחן עצמו יש לך את הפריבילגיה של בודק איות ודקדוק במחשב שלך, כך שאת יכולה לאחר הכתיבה להכניס את החיבור ל - WORD ולראות כמה שגיאות היו לך.

NoaHK

New member
שנחכה להיסטוריונית הבית?

בעקרון, במחלקות שאני מעוניינת להתקבל אליהן לא מצוין רף של GRE בכלל וגם לא משהו פרטני לגבי החיבור או החלק המילולי.
בספר של הGRE שאני עובדת איתו כתוב:
"If you're seeking admissions to Harvard's Ph.D program in history, you're clearly aiming at for a 5.5 or 6"

עכשיו, יכול להיות שהם כתבו את זה רק to psych me, כי זה אחד המקומות שאני מגישה אליו מועמדות, ויכול להיות שיעשו לי "הנחה" היות ואני לא native speaker.
אבל זה עדיין הלחיץ אותי, וחשבתי להתייעץ.

בכל מקרה, גיליתי שאני מסוגלת, כעבור כמה שעות, לקרוא חיבורים שכתבתי ולראות אם הם נקראים סביר או טוב או גרוע. אז זאת שיטה אחת שאני אשתמש בה.

d a p h n a

New member
אל תשכחי שבמסגרת האפליקיישן שלך

את מגישה דוגמאת כתיבה, ושהם יבדקו את איכות הכתיבה האקדמית שלך בעיקר מדוגמאת הכתיבה. כלומר, את צריכה ציון סביר בחיבורים, אבל אל תכנסי להיסטריה מזה.

כמו שבטח אמרתי בעבר, אני ממליצה בחום לקרוא קצת באינטרנט על הפורמט של five paragraph essay, כי זה מה שהם מחפשים לראות ב-GRE.

Philip Jr

New member
כמה דברים שצריכים להרגיע אותך

קודם כל ה - GRE פחות חשוב מגורמים אחרים באפליקיישן, זה יותר סף מאשר פרמטר מרכזי בהחלטה האם לקבל או לא, וזה נכון בכל תוכנית.

מה שכתוב בספר מטעה מעט לדעתי.. ה - "פואנטה" היא כביכול שאם את מכוונת ל - IVY LEAGUE את צריכה הישגים גבוהים בכל החלקים. זה לא שזה לא נכון, אבל בעיניי אין הרבה קשר בין העובדה שאת הולכת למחלקה להיסטוריה לבין הדרישה לגבי החלק של הכתיבה ב - GRE. היסטוריונים כמו כל חוקר אחר בכל תחום אחר כותבים לא מעט. היסטוריון לא בהכרח יכתוב יותר מאמרים/פרקים/ספרים מאשר חוקר בתחום הפסיכולוגיה, הכלכלה או ההנדסה.. אז לפחות בעיניי אין ממש קשר בין התחום והדרישה.

בנוסף, בכל זאת תופסים מעט אחרת אנשים שאנגלית לא שפת אימם.

ולסיום, כנראה שיבחנו את הכתיבה שלך לפי דוגמת הכתיבה, ופחות לפי ה - GRE, שבו החלק של הכתיבה ממש לא מדמה כתיבה באקדמיה..

כל זה צריך להרגיע אותך בהחלט. שיהיה בהצלחה!

כמה אופציות שנתקלתי בהן בעבר

אפשרות אחת היא לכתוב אסטרטגית.
כלומר, לכתוב טקסט שמשמעותי לך (למשל להתחיל לכתוב מאמר אקדמי על בסיס התזה שלך) ולשלוח אותו חלקים חלקים לעורכים לשוניים (כן, עולה כסף, אבל הכרחי בכל מקרה לפני פרסום בשפה זרה).
אם את מכירה מישהו מהעולם דובר האנגלית בתחום שלך שאת מרגישה איתם בנוח, את יכולה להציע להם לעשות CO AUTHORSHIP ולשלוח אליהם את מה שאת כותבת, במקום לעורכים לשוניים. הסיכון הוא שלא תמיד נייטב ספיקרז יודעים את הדקדוק שלהם ברמה שהיינו רוצים להאמין שהם יודעים.

אם תרצי, אני יכול להפנות אותך, במסר פרטי, למישהי מקצועית מאוד בישראל שעושה את העבודה הזו.

אפשרות אחרת היא להיעזר בתוכנות תיקון וניתוח טקסטים.
אחת טובה (בהיבט הזה ספציפית) היא WHITESMOKE.
יש גם אחרות בתחום תיקון הטעויות. אבל, אף אחת מהתוכנות לא תתיתן הצעות אמינות על סגנון. כדי לתקן או לשפר סגנון, צריך בודקים אנושיים.

aynatk

New member
גם הייתי בסיטואציה הזאת

פשוט נרשמתי לקורס בסוף בשביל שיתנו לי פידבק על החיבורים. לא יצע הכי חכם אבל נו...
בסוף גיליתי שלחברות גדולות כמו קפלן יש שירות:את שולחת להם חיבורים והם נותנים ציון ופידבק.
לא זוכרת כבר כמה זה עלה אבל יכול להיות שזה פתרון בשבילך.

NoaHK

New member
אבדוק את זה

הזמנתי את הספר של קפלן אז אולי זה כלול בזה או משהו. תודה!

NoaHK

New member
תודה לעונים ולמרגיעים

אחרי שהסיוט הזה יגמר אולי אכתוב ספרון הדרכה לסטודנטית ההיסטרית.

Philip Jr

New member
נסי להתרגש במקום להילחץ..

זה מה שאני עשיתי.. זה לא שנהנתי יותר מדי מדברים כמו ה - GRE (אותו לקחתי פעמיים אגב), אלא שניסיתי TO FRAME IT בתור חלק מהחוויה המרגשת של הקבלה ללימודים בחו"ל, והמעבר לחו"ל. ניסיתי לזכור שהמבחנים האלו וכל דרישות הקבלה האחרות הם רק שלבים ולא היעד הסופי, וכיף לחשוב על היעד הסופי.. אז הסטתי את מחשבותיי יותר לכיוון היעד והרחק מהשליליות של המבחנים והפרטים הטכניים המשמימים של הקבלה.

בנוסף, טבעי לחלוטין להיות לחוץ, ואף היסטרי בתהליך הזה. לרובנו המעבר הזה הוא הצעד הכי גדול והכי משמעותי שעשינו עד לשלב הזה של חיינו, וכל כך קשה לעבור את התהליך הזה.. החודשים שבין הגשת הבקשות להודעה על הקבלה כמעט הרגו אותי, אבל האופוריה של מכתב הקבלה הראשון איזנה את המצב ויותר.. אז מה אפשר לומר? תעבדי קשה, תתמידי, ו - THINK HAPPY THOUGHTS כמו מכתב הקבלה הראשון, או הפעם הראשונה שתדרכי בקמפוס של HARVARD

NoaHK

New member
thanks for the pep talk

כן, צריך לזכור כל הזמן שזה למטרה נעלה

וללמוד מילים זה דווקא נחמד.

למעלה