שוב שאלה

שוב שאלה

נאמר לי שעדשות זום 28ממ טובות עד 105 מקסימום. ראשית למה זה? שנית למה לא להתקרב לעדשות 28-200 ומעלה שלישית במידה והן לא עדשות טובות 28-200 ומעלה למה מייצרים אותן בכלל?

ted

New member
ככל שטווח הזום גדול יותר, הפשרה

האופטית גדולה יותר, והשאלה עד כמה אתה מוכן להתפשר. העדשות הטובות ביותר הן הפריים - קבועות , ללא זום בכלל. בעבר הרחוק עדשת 28-200 היתה גרועה מאוד. כיום, עם טכנולוגיית תכנון ממוחשבות חדשות וטכנולוגיות ייצור חדשות איכותן עלתה פלאים, אבל עדיין לא מגיעות לעדשות חדישות עם טווח זום קטן יותר. אבסולוטית - שיפור, יחסית לאחרות - לא.

ולמה מייצרים טלויזיה-טלפון-נגן מיני

רדיו ושעון מעורר במכשיר אחד? בגלל הקומפקטיות: זה נוח,לא צריך להיסחב עם הרבה ציוד, זמין תמיד - ולטווח רחב יותר, אין צורך להחליף עדשות,שמתחילים בכלל רואים בכך טירחה גדולה. כמו שטד רשם,האיכות של העדשות היום די טובה, לטעמי אפילו עדיפה על זו של עדשת הקיט הסטנדרטית הנמכרת עם המצלמות 28-90 ,ואשר עדשת ה70-300 הקטנה נראית עצומה במידותיה למתחיל,אז משאיר אותה בבית.לכן הפשרה של 28-200 עדיפה לדעתי,במיוחד למי שמתחיל, או - כשיוצאים לטיול ארוך ולא רוצים להסתובב עם תיק קטן ונוח. כשלומדים אותן ניתן להפיק מהן תוצאות טובות, ולהימנע מלצלם במצבים פחות טובים. הן איטיות יותר, חדות באיזור צמצם 8 לערך,אם זה חשוב לך, צריך להקפיד על מהירויות סגר לפחות 1 חלקי אורך המוקד בפועל - וזה אומר שהצילום האופטימלי הוא באור יום מלא, בתנאי אור חלש תהיה בעיה - פותרים עם חצובה ופלאש חיצוני (בעיה נוספת - הפלאש הפנימי מוסתר בעדשת הזום הגדולה יותר,עדשת 28-105 קומפקטית והרבה יותר נוחה מהבחינות שציינתי לכן מועדפת על רבים) עדשת זום כזו מצוינת אם אתה 'תקוע' בעמדה מסוימת,כמו:ספסל מאחורי כמה שורות של יושבים ואי אפשר להתקדם ולהתקרב לנושא הצילום-רקדנים או שחקנים על הבמה או במרכז החדר\אולם,משהו כמו 'כלוב העיתונאים',להבדיל- מאפשרת לגוון קצת בחיתוכים. בקיצור:כמו בכל דבר - צריך ללמוד את האיכויות והמוגבלויות ולפעול בהתאם. חצובה ופלאש חיצוני כמובן - החיצוני מסייע גם בפוקוס,בתנאי אור חלש - בלעדיו זה יהיה די סיוט-בפוקוס האוטומטי כמובן.

אם תוכלי להסביר לי

מה זאת אומרת "צריך להקפיד על מהירות סגר לפחות 1 חלקי אורך המוקד בפועל" האם הנאמר מתייחס אך ורק לצמצם 8? כיצד מחשבים את אורך המוקד בפועל? מסתכלים על הקו שמציין זאת על גבי עדשת הזום? לגבי עדשות 28-70 24-70 70-200 האם איזור החדות שלהם גם נמצא באיזור צמצם 8 האם עדשת 70-200 נחשבת לאיכותית יותר מעדשת 28-200?

הסבר

לכל הצמצמים - תלוי בתנאי האור - וכמובן שמסתכלים על אורך העדשה כפי שמצוין על גביה.פילם מהיר מאפשר יותר תימרון,למשל 400 אסא. עדשות זום שציינת,צמצם מירבי קבוע לכל אורך המוקד - נחשבות טובות יותר. אורך המוקד,הוא ביחס 1:3 - שהוא בגדר המומלץ לזום איכותי: 70 (*3)=~200 28 (*3) =~84 מעבר לזה יש פשרה-יותר עצמיות ורכיבים - המוסיפים השתברויות,עיוותים וכד'-המורידים מאיכות האופטיקה. 28-200 היחס הוא 1:8 בקירוב,לשם השוואה. יש עדשות די איכותיות עם צמצמים משתנים,קטנים יותר,באורכי המוקד שציינת,ויש ביניהן גרועות שזכו לקיטונות קיטורים: מציעה לבדוק לפי דגם העדשה המלא-כולל שם יצרן - באתרים כמו: www.photographyreview.com www.photodo.com

עכשיו בלבלת אותי

יש ברשותי 2 עדשות canon 50mm עליה רשום 1:1.4 35-105mm עליה רשום 1:3.5 מה שהבנתי מדבריך בעדשת 28-70 שאורך המוקד הוא 28 מהירות הסגר צרחכה להיות 84\1 במידה ואןרך המוקד הוא במלואו אז 210\1 מה קורה בעדשת 28-300 שאורך המוקד הוא 300 (על פי יחס 1:8) צריך מהירות סגר 2400\1 זאת אומרת צריך חצובה כדי לקבל תמונה חדה?

zrubabel

New member
תשובה

המכפלה בשלוש (אם הבנתי נכון) היא לגבי מה נחשב לאיכותי - כלומר אם יש לך עדשה שמתחילה ב 70, טווח זום איכותי יהיה פי 3 ממנו כלומר עדשת 70-200. עדשה שמתחילה ב 28 - תסתיים בערך ב 84 בעדשות שנחשבות איכותיות (אבל זה לא מעיד על האיכות כמובן). ולכן, עדשה שביחס בין הקצוות שלה הוא 1:8 כלומר טווח של פי 8 מהרחב לצר, בדרך כלל מעיד על עדשה פחות איכותית. הכוונה ב 1 חלקי אורך המוקד היתה שאם למשל אתה מצלם ב 70-300, בקצה הרחב ביותר (70 מ"מ) תצטרך לצלם ב 1/70 בערך (הכי קרוב לזה - 1/90 במקרה הזה) אחרת לא תהיה מספיק יציב. ב 120 מ"מ תצטרך 1/120, וב 300 תצטרך 1/300 אם תרצה להחזיק את המצלמה ביד. מה שמאוד מגביל בדרך כלל כי לא תמיד יהיה לך מספיק אור (ואז באמת תצרטך פלאש חיצוני). אני האמת לא ראיתי אף פעם השוואה של תמונה זהה שצולמה בשתי עדשות כך שאני לא יודע עד כמה 28-200 למינהן גרועות ביחס לעדשות שנחשבות טובות יותר אבל ראיתי תמונות מדהימות שצולמו עם טמרון 28-200 על ניקון כך שאני מניח ש"גרוע" זה מונח יחסי - מה גם שזה מוכיח את מה שאמרו טד ואיריס לגבי השיפורים בשנים האחרונות. מקווה שעזרתי, אופיר

מה לגבי עדשות עם

אורך מוקד קבוע, לדוגמא 50מ"מ מה היא מהירות הסגר ביחס לאורך המוקד במקרה הזה?

למעלה