שוב, שאלה בקשר לגאולד ולsystem lords

שוב, שאלה בקשר לגאולד ולsystem lords

מהו ההסבר המקובל המוצג לג'אפה בקשר לגאולד שמשרתים גאולד? כמו טאנית' ודומיו, האם זה לא שובר את התמונה?

18zoot

New member
שובר באיזה מובן?

בכל דת פוליתאיסטית יש היררכייה של אלים, כך שיש אלים שהם חזקים ויש כאלה שהם חלשים וכפופים להם. כמובן שאלו שהם מהקבוצה השנייה עדיין נחשבים אלים.

אם כך כולם נחשבו לאלים?

ואם מספר הגאולד יהיה בסופו של דבר כמספר הג'אפה (זחלים שיתבגרו בעתיד) אז קיימים מספר אלים כמספר הג'אפה? איך זה מוסבר בסידרה? כשג'ייקוב אומר שיש רק אלפי גאולד בכללי אבל מיליוני ג'אפה, האם הג'אפה אינם גאולד פוטנצייאלים? ואיך מקבלים הג'אפה את מות אליהם? הרי מספר פעמים הם מכריזים כי אינם יכולים למות.

18zoot

New member
הג'אפה אינם גואולד

הם רק שומרים על הזחלים של הגואולד. וכן כל גואולד נחשב כאל, עדיין לא הסברתה לי מה הבעיה עם הרעיון הזה?

הלדין

New member
יוצא מהכלל אחד איננו מפריך את כל התיאוריה

הג'אפה מבינים שהאל שהם סגדו לו היה פשוט חלש וממירים את דתם לדתו של האל המנצח. ניתן לראות את הג'אפה מחליפים צדדים ("ממירים דת") לדוגמא כשספינתו של הרואור הושמדה - הצי שלו המיר את דתו לדתו של סוקאר.

מה לא הוסבר פה?!

אם קיימים מיליוני ג'אפה שכאמור זקוקים לזחל גאולד כדי לחיות, זחלים שבעתיד יהפו לבוגרים, אז על כן שמספר הגאולד שווה למספר הג'אפה, ואמורים להיות גם מיליוני גאולד, כלומר מיליוני אלים. האם זה לא מספיק לעורר חשד? ואם לא, אז איפה כל המיליונים?

הלדין

New member
למה שיעורר חשד?../images/Emo58.gif

להודים יש 333 מיליון אלים לפי ספר שקראתי. לגבי המיליונים, מדובר בשילוב של דילול טבעי של הג'אפה במלחמות בין אדוני המערכת השונים עם קאניבאליזם מצד אדוני המערכת (שרואים בפרק "סנונית"). זה מגביל את אוכלוסיית הגואולד למספר מאד מתקבל על הדעת של כמה אלפים. גם פגשנו בעיקר את אדוני המערכת - לא את הגואולד המשניים יותר שלא משחקים תפקיד כה חשוב בפוליטיקה הגלקטית של בני מינם.

סלמאק

New member
הבנתי את השאלה שלך, אני אסביר:

זחלי הגואולד הנמצאים בתוך הג'אפה אינם נחשבים לאלים, הם יותר נתפסים אצל הג'אפה כמתנה מהאלים, מתנה שמביאה להם כוח, בריאות, חוזק ושייכות לאלים, כאילו חלק מהאל בו הם מאמינים, נמצא בתוכם, סוג של "שכינה". מאחר והם אינם מחשיבים את הזחל שבתוכם כאל ממשי שיש לסגוד לו, הם אינם עושים את המניין הזה של "מיליוני אלים שנמצאים בתוך כל הג'אפה, וחלשים מהם ומאוד פגיעים", הם לא רואים את זה ככה, והם לא מפקפקים בכוחו של האל אליו הם שייכים, הם באמת מאמינים שהאלים האלה לא יכולים למות, אלא בידיו של אל אחר. כל הפעמים בהן ג'אפה אמר כי "הם אלים ואינם יכולים למות", הכוונה היתה למיתה ע"י בן אנוש או ג'אפה, אבל אם במהלך קרב בין כוחות של שני גואולדים, גואולד אחד מת, הגואולד המנצח מקבל את כל מאמיניו של המנוצח, בטענה שהאל הקודם שלהם היה חלש מכדי להנהיג אותם, והאלטרנטיבה היחידה שלהם לסגידה לאל החדש, היא למות למען האל המת, שהיה האוייב של האל המנצח.

spirit73

New member
אני קורא את השאלות שלך ואני רוצה להגיד שבשביל

בן 93 אתה המאוד פיקח. סתם קצת בצחוק. נראה לי אתה לומד/עובד במדעים מדויקים. אהבתי את השאלות שלך.

למעלה