שוב פעם קרה לי...

שוב פעם קרה לי...

אני קוראת עכשו ספר על היינריך היינה המשורר היהודי-גרמני המפורסם שהמיר את דתו ושלשום קראתי את הספר ואני ככה שקועה במצב ערות לחלוטין ופתאום אני רואה אותו מולי לבוש לבן צוחק צחוק מפחיד כזה,נבהלתי וצעקתי עליו תפסיק,למחרת הוא שוב הופיע הפעם בוכה.הענין בקטע הזה שגם אם אתה מנוסה ויש לך סימנים בדוקים אתה לא יודע אם זה באמת או הדימיון שלך,בדכ ולרוב זה לא קורה לי אלא רק במיקרים מסוימים שכנראה צריכים לקרות... שלכם חנה גונן

זהו בידיוק הקטע שממש אין לי שום קשר

אליו אבל ממה שקראתי הוא היה אחד שהיה לו אופי מה שנקרא שובב מבחינה זו שהוא היה בוטה מאוד כלפי זולתו ותמיד אמר מה שהוא חושב ישר פנים ובצורה הכי שנונה שרק אפשר.נראה לי שפשוט בא לו להשתעשע קצת על חשבוני ולרגע הוא אפילו כימעט הצליח מה שמפתיע אותי שהוא היה מאוד נועז ולא הואיל לחכות בטובו שאני אשן,בדכ דברים כאלה מופיעים לי בין ההכנסות למצב שינה עד ההרדמות המוחלטת ושוב יש לצין שזה לא קורה כל הזמן אלא לעיתים רחוקות. כדי לפיס אותו קראתי בקול את מיזמור התהילים האהוב עליו. שלך חנה גונן

היינריך היינה, משורר יהודי אשר המיר

את דתו!, ואת קראת לו מזמור תהילים!, האם את בטוחה שעשית בחוכמה. מצד שני, האם הכריחו אותו להמיר את דתו?

תראה הרי איני מדברת גרמנית

שזו היתה שפתו העיקרית בימי חייו,לא היינה המיר את דתו מרצון אלא שבשנות חייו האחרונות נטש את האתיאזם שלו וחזר אל היהדות ביחוד כאשר גידול ממאיר בגזע המוח שלו שתק אותו כימעט כליל,זה היה המיזמור שביקש שיקריאו לו על ערש דווי והיה גורם לו לבכי.חוץ מזה היינה מעולם לא היה אדם רע והרגשתי שהוא לא יפגע בי וגם אין לו סיבה לכך כרגע(לפחות אני לא מעלה בדעתי אחת כזו) גם אם ינסה אני לא מפחדת ולא אכנע בקלות,בכל אופן למה לצאת מנקודת הנחה שלילית, ברור שאני זקוקה למתקשר, מישהו פה מכיר מתקשר טוב? שלך חנה גונן

למעלה