שוב פעם אותה שאלה...

שרוני10

New member
שוב פעם אותה שאלה...

לשגית,ולכולן... כבר שאלתי המון פעמים את השאלה הזאת ולמרות זאת זה עדין מאוד מטריד אותי,כי הזמן עובר,אבל כלום לא משתפר{יצא חרוז }רוני עוד מעט בת 10 חודשים.אף פעם לא אהבה לאכול כלום מלבד יניקה.הכל טוב ויפה ,אבל היא גדלה בגיל{וגם במשקל}והיא עדין כמו תינוקת בת חודש יונקת כל 3,4 שעות, כולל בלילה,ולא מוכנה לנסות כמעט שום מזון אחר. בעבר כתבת לי שלכל תינוק הקצב שלו במוצקים ואולי היא עוד קטנה ולא מוכנה לזה.אבל 10 חודשים???עד איזה גיל ההנקה מהווה בסיס לתזונה בהתחשב בעובדה שכ-90% ממזונה הוא הנקה? אנחנו יושבים לאכול ארוחת ערב,יש לי עוד שני ילדים גדולים,יש בשולחן הכל:ירקות, גבינות, ממרחים, לחם וכ"ו כולנו יושבים יחד ורוני בכיסא הגבוה ואם אני מנסה להגיש לה לפה או למגש היא עושה תנועות כאילו היא מקיאה...אני כבר מתוסכלת זה נורמלי?מישהו מכיר תופעה כזאת? מה לעשות?.. תודה על תשובותיכן.{דרך אגב נסיתי גם מזון מרוסק,מפורר,מעוך ו...כלום}

batLaLeche

New member
סרבנית מוצקים ../images/Emo77.gif

שרוני שלום, אני מבינה היטב את התיסכול שלך, אבל מה לעשות, קיבלת בהגרלה דווקא תינוקת כזאת... יש לא מעט תינוקות יונקים שמתנהגים בדיוק כמו רוני שלך. כל זמן שהיא גדלה ומתפתחת, שמחה ובריאה - הכל בסדר. נכון שזה מאוד מתסכל את האמא, אבל זה הקצב שלה. אני מסכימה עם מה ששגית כתבה לך. אני מניחה שניסית כבר פשוט לשים אצלה צלחת עם מבחר מכל מה שיש על השולחן ולהתעלם ממנה? כי יש תינוקות שרק הורדת הלחץ מהם ומתן רשות ואפשרות לשחק באוכל, למעוך אותו, למרוח אותו וגם לטעום ממנו בעצמה מצליחים לקדם את עניין האוכל. שוב: את כותבת שהיא גדלה. במצב כזה, אין בעצם בעיה עם אוכל. יותר חשוב שלא תתפתח הפרעת אכילה, שכל מה שקשור באוכל יהיה נינוח וקשור באהבה, ברגיעה ובבחירה אישית ועצמית שלה. מקווה שעזרתי.

למעלה