שוב נושא מזונות

שוב נושא מזונות

כבר שאלתי שאלה בנושא בניק השני שלי.... הסתבכתי עם הניקים אז תסלחו לי האם הסכום מזונות שנקבע לכם הוא הסכום שכולל גם השתתפות נניח בשיניים,מיטה,ספרי לימוד,חוגים וכו'... עד איזה גיל זה תקף?איך ניתן לשנות?ואיך ניתן לבקש עזרה ממנו במימון כלשהו אם הוא מקפיד לשלם מזונות כפי שנקבע ביננו ,נמוך אבל בהסכמתי כרגע עוד לא תבעתי מזונות בבטוח לאומי והוא משלם לי ישירות כל חודש יש תועלת מיוחדת לקבלת מזונות דוקא דרך ביטוח לאומי? איך אני יכולה לשנות את גובה המזונות מתוך הנהחה ששום דבר משמעותי לא השתנה אצלו? גובה המזונות הנוכחי נקבע כ"עונש" וכהסכם למתן גט בקיצור מה שאני מנסה לשאול זה איך יוצאים ממעגל הקושי הזה?? השבוע צרחתי עליו שיפסיק לשאול אותי איך שילמתי X ן Y אם אין לו שום כוונה לעזור אז זה לא בעיה שלו מצד אחד הוא מתעניין מצד שני הוא לא משתתף בכלום!!! עיצות הארות והערות בשמחה

shiri60

New member
תשובה חלקית

לא נראה לי שיש תועלת בתשלום דרך בט"ל. אם כבר, אז ההפך - אם את עובדת, הם משלמים פחות מההסכם שלך. נדמה לי שליש. אם הוא משלם לך בזמן לא כדאי להתעסק עם זה. לגבי השתתפות בתשלומים - את אמורה לקבל מבט"ל סכום של כ-1200 ש"ח לספרים, מחברות וכו' בכל תחילת שנת לימודים. בגיל 11-14 הסכום מופחת לחצי. לא ממש הבנתי למה.. הוא אמור להשתתף איתך חצי-חצי בכל ההוצאות שאינן הוצאות מחיה בסיסיות כמו רופא שיניים, גן, חוגים וכו.. המזונות תקפים עד גיל 15, אם איני טועה. כל צד יכול לבקש הגדלה/הפחתה אם יש שינוי בסטטוס או שינוי בגובה המשכורת וכד'. עשיתם את ההסכם ברבנות? אם כך את יכולה לפנות לבימ"ש לענייני משפחה ולבקש הגדלה, אבל קודם תפני לסיוע המשפטי ובקשי שימנו לך עו"ד. מקווה שעזרתי.

תודה קודם כל ועוד שאלה

מי אמור לחייב אותו להשתתף בהוצאות שאינן הוצאות מחיה יומיומיות? הרי שהיום הוא משלם סכום גלובלי שנקבע באופן שרירותי רק שיסכים לגט ואין ביננו הסכם מפורט על חוגים,גן או הוצאות חריגות כמו רופא שיניים או ריהוט או חוגים וכו'... על מה בעצם משולמים מזונות? אם זה לא כולל גנים וחוגים וכו'? אני מקבלת היום 1500 ש"ח על שני ילדים ומיותר לציין שאני צריכה להוסיף לגנים ושכ"ד והוצאות שוטפות וחריגות...לא קל בכלל אגב למה ביטוח לאומי מנכה מהמזונות שנקבעו אם זה דרכם???

m i c h a l i

New member
האם יש הסכם למזונות?

זהו הסכם שקיבלת תוקף של פסק דין או שההליכים טרם הסתיימו? בהסכם המזונות את אמורה לבקש השתתפות בהוצאות חריגות לעתיד. אני ממליצה לך לפנות לעו"ד כדי לדעת מה זכויותיך ומה זכויות הילדים. מזונות מביטוח לאומי משולמים באם הגשת תביעה דרכם ויש לך פסק דין למזונות. הסכום שתקבלי תלוי בגובה ההכנסות הכולל שלך.

יש החלטה ופסק דין של בית הדין

מביטוח לאומי הסכום שאקבל תלוי בסכום גובה הכנסותיי לא בסכום שנקבע? למה קשה לי להבין את זה?

shiri60

New member
כן, לכולן קשה להבין את זה

אבל זו המציאות. אני מבינה שאת עובדת ובכל זאת תנסי לדבר עם עו"ד מהסיוע לגבי הגדלת מזונות כי המזונות שאת מקבלת הם אפילו לא מזונות מינימליים לילד אחד.

למעלה