שוב נהיגה

tartarin

New member
שוב נהיגה

הבת שלי סיימה ללמוד נהיגה. מה סדר הפעולות לקבלת רישיון.? על האישור ריפואי לתאוריה כתוב אפילפסיה .היה לה התקף 1 לפני 4 שנים וזהו . היא בתהליך הורדת תרופות ( 150 למקטל ליום ). מה עושים מכאן?

annaepi

New member
לפי הידע שלי

צריך לפנות למשרד הרישוי ולקבל מהם את הOK כי יש מצב שהם יבקשו אישור רפואי אבל יש איזה שהו נוהל לגבי זה... את יכולה לראות יותר פרטים באתר של אי"ל( אגודה ישראלית לאפילפסיה) שם תוכלי לראות לדעתי את הנוהל... יום מקסים אנה

אני הייתי ניזהר

זה שהיא מורידה תרופות, חוסף אותה לסיכונים. לכן הייתי לוקח פסק זמן של שנה לאחר הפסקת התרופות כדי להיות בטוח.

annaepi

New member
זה בהחלט נכון יחד עם זאת....

תמיד טוב שידעו את הנוהלים

annaepi

New member
זה משהו שמצאתי בשבילך..מכווה שיעזור

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=975&msgid=29173058 כנסי לזה ושם תוכלי לקרוא את הדרוש לך... שבת שלום אנה

tartarin

New member
המשך

לאנה תודה אך קיוויתי לקבל תשובה מסוג : תלכי ל שם... תביאי טופס X ותמשיכי כך.... לאבא של אפי על דאגה אנחנו במעקוב טוב ולדברי המומחה הטיפול הראשוני היה זריז מידי בבית החולים...( התקף 1 בלבד...)

annaepi

New member
סורי

בכל מקרה בתור מישהי בלי רשיון וקנראה שגם לא בעתיד קצת קשה לי לעזור לך... אבל שיהיה לכם בהצלחה

שרון288

New member
הצעדים בדרך לקבלת הרישיון...

קודם כל, מאוד מוזר שהבת שלך התחילה ללמוד לנהוג עוד לפני שקיבלה את האישור הרפואי. זאת בגלל שבד"כ מורי הנהיגה מתחילים ללחוץ עוד מהשיעור השלישי על האישור הרפואי (גם אם אין לך שומדבר)- וגם אם לא, הם לוחצים שתעשי תיאוריה, ותיאוריה כמובן אי אפשר לעשות בלי אישור רפואי. טוב, בכל מקרה, הפרוצדורה היא כדלקמן: 1. ללכת למשרד הרישוי- יש שם דלפק מיוחד בפנים לבקשות מיוחדות של אנשים עם מוגבלויות- מצד שמאל בפנים בהתחלה. הם ישלחו לך את הטפסים הביתה (לוקח לזה כמה חודשים (!) להגיע). כשתקבלי את הטפסים, את צריכה שיהיה לך (ויש לך שבועיים להשיג את האישור) 1. צריך ללכת לעשות אי אי ג'י (עדיף להשתדל שהוא יצא טוב ככל האפשר- וזה אומר לאכול טוב, לישון טוב, לקחת כדורים באופן סדיר בשבועיים שלפני). 2. לעשות בדיקת רמת תרופה בדם (שוב- צריך ל וודא שאכן הרמה תצא טובה). 3. לקחת את השלושה לרופא ניאורולוג (עדיף להזמין עוד לפני שעושים את האיאיג'י והבדיקת רמת תרופה, כי לוקח חודשיים להזמין תור אצל ניאורולוג). * ישנם שני סוגי רופאים- כאלה שנותנים אישור בלי יותר מדי בעיות, וכאלה שמקשים, כי הם לא רוצים לחתום על הטופס (כיסוי תחת). כדאי לקבל המלצה על ניאורולוג "הגיוני" (אני הגעתי לאחד שהתעקש על שנתיים זמן מההתקף האחרון, למרות שהחוק אומר שנה..). 4. לקחת את האישור של הניאורולוג (בתקוה וקיבלת) לעו"ד, שיחתום במעמד הבחורה האפליפטית שהיא מצהירה שהיא דוברת אמת באשר למצבה הבריאותי. 5. לשלוח הכל למשרד הרישוי (הם שולחים מעטפה מבויילת יחד במשלוח הראשון שלהם עם הסברים). 6. הם שולחים חזרה את מסקנות הועדה. אם אישרו (אין סיבה שלא), האישור יחכה לך ברחוב הארבעה בת"א (קרוב לסינמטק). יכול מאוד להיות שטעיתי בסדר הפרוצדורות, אבל זה פחות או יותר. עכשיו- חשוב מאוד- אם את הולכת לניאורולוג לקבל אישור לנהיגה, זה שתגידי שבתך רוצה להחליף תרופה/לא מאוזנת, לא יגרום לו לתת לה אישור נהיגה. אני לא אומרת לשקר, רק אומרת שבמידה ואתם רוצים להחליף תרופות, חבל לכם על הזמן. הוא יגיד לם לחכות עוד שנה נוספת. בהצלחה, שרון

tartarin

New member
עוד שאלות

קודם כל תודה על המידע. אנו נבקש אישור מהנורולוג המטפל שאמר לנו להתחיל להוריד את הטיפול, אחרי 4 שנים ללא התקף וא.א.ג כל הזמן היה תקין מהלך כל השנים.לא עשינו בדיקות של רמת תרופות בדם כי הכמות אינה מספיקה והבדיקה תראה שרמת התרופה נמוכה אבל זה היה ככה כל השנים.יש אפשרות לזרז קבלת הטופס ?

יש קישור לאתר

יש קישור לאתר של איי"ל-אגודה ישראלית לאפילפסיה. צד שמאל- בצבע ירוק(כתוב איי"ל).

tartarin

אם אני מבינה נכון הבת שלך כבר סיימה ללמוד נהיגה ומכאן שהיא כבר כבר גם עברה טסט בהצלחה. את רשיון הנהיגה שלה היא תקבל בדואר בהקדם,זה בידיים של מורה הנהיגה שלה ויש לו גם העתק של טופס תיאוריה. מזל טוב לילדה ובהצלחה במעבר ללמיקטל. דינה.

tartarin

New member
טעות

הבת שלי סיימה ללמוד אצל מורה ,היא לא עשתה עדיין תאוריה (חיכתה לרגע אחרון) וגם לא טסט .המורה לא אמר שהיא צריכה טופס מיוחד למרות שהוא ידע על האפילפסיה, הוא אמר שיהיה בסדר. עכשיו היא יודעת שהיא זקוקה לאישורים לפני שהיא נגשת לתיאוריה.

moshavnikit

New member
המורה רימה אתכם

זה לפחות ההרגשה שאני מקבלת ממה שאת אומרת.. "יהיה בסדר"?! הוא בטח עשה לה בסביבות ה-30 שיעורים בלי שיש לה אישור לזה, את הכסף שלו הוא קיבל. יכול להיות שהיא לא תקבל אישור ואז הלך הכסף
חבל! מעצבן לקרוא כזה דבר

ענת71

New member
לא כדאי לה להוריד את התרופות.

זה מאד מסוכן כדאי לה להתייעץ קודם עם הנירולוג והוא יגיד לה מלעשות.

כל הכבוד שתפסיק

שתנסה בכל אופן אני רוצה לנסות להפסיק אבל לא כרגע מכיוון שאם אני מנסה להפסיק כרגע הפסדתי שנה מהתקופות היפות של החיים אז לא שווה לי אבל לנסות שתנסה מה יש להפסיד

המלצה

אני לא נוהג להאמין , לא להמלצות משמחות ולא רעות. צריך לבדוק. מאחר ונושא האפילפסיה הוא סטטיסטי, יש פה הרבה שיקול דעת של רופא, כלומר לפעמים הם מחליטים לפי המצב רוח. המלצתי , תעשה ברור נוסף.

למעלה