שוב מתוסכלת

מישהי177

New member
היי

אותנו בטיפול ה-DBT לימדו להתמודד עם ההפרעה, לא לצאת ממנה, כי אין דרך לצאת ממנה. זאת המציאות לצערי הרב. עם הזמן אני משתפרת וזה הדבר החיובי, אבל אני לא ישלה את עצמי בכך שאני יגיד שזה ייעלם מתישהו, כי זה לא.

מישהי177

New member
שוב מתוסכלת

כן אני יודעת, רק אתמול חגגתי במסיבה והיה לי כיף והיום אני שוב בלי מצב רוח..
לא יודעת להסביר למה אני ככה פתאום.. אולי זה בגלל שברגע אחד טוב לי ואני רוצה שזה יהיה ככה כל הימים ואז פתאום שאני שוב תקועה בבית בלי לעשות כלום, אני נהיית מצוברחת. לא יודעת, אני מרגישה שאני עוף מוזר בעולם הזה ושרוב האנשים לא כמוני ולא מבינים אותי ולכן אין לי הרבה חברים ואני מרגישה בודדה. זה היה ככה מימי הנעורים שלי ועד היום. כמה שניסיתי לשנות,זה לא עזר. אני אף פעם לא יהיה כמו כולם ולא ירגיש חלק, גם אם יקיפו אותי הרבה אנשים. אולי זה מה שבאמת מציק לי ולא זה שאין לי עם מי לצאת לבלות כל הזמן.
עובדה שהיום אני גם נפגשת עם מישהי שהכרתי בעבודתי ועדיין אין לי מצב רוח. איך אפשר להסביר את זה?? כי אני באמת לא יודעת.

מחשבות על "אין מצב רוח"

שלום לך מישהי 177
יפה שאת מתבוננת בשינויים במצב הרוח שלך וחושבת על כך, לומדת מהניסיון ומנסה להבין את עצמך. אני מבינה מדבריך שקשה לך להיות עם עצמך.
הנה גילית גילוי חשוב: לא העדר בילויים מעציב אותך, זה משהו אחר, וזה קושי פנימי. "לבד" הרי לא חייב להיות מלווה בהרגשת בדידות, אבל לפעמים זה מציף חווייה לא טובה, כך זה עבורך.
את כותבת " אני מרגישה שאני עוף מוזר בעולם הזה", "רוב האנשים לא מבינים אותי" וכך הלאה.
יכול להיות שאת אדם לא שגרתי, וזה לא בהכרח רע, אולי אפילו תוכלי להרגיש טוב עם זה כשתכירי אדם או שניים שיהיו בסגנון שלך.
מצד שני- יכול להיות שכשאת לבד ואין הסחות-דעת, את מוצפת בתחושות רעות מבפנים, ובזה כדאי לטפל.
מכיוון שהחיים לא יכולים להיות מסיבה מתמשכת- כדאי מאד ללמוד להרגיש בטוב גם כשנמצאים לבד, או כשנמצאים בעבודה, או עם אדם אחד ולא במסיבה.
בשאלות החשובות שאת מעלה- שיחות עם פסיכולוגית יוכלו לאפשר לך לברר לעצמך מה קורה בנפשך, ולהרגיש יותר טוב עם עצמך.

מישהי177

New member
תודה

אבל הייתי כבר בטיפולים בעבר והאמת?. זה לא כ"כ עזר לי..
וכרגע גם אין לי כסף לטיפול. טיפול פסיכולוגי הוא מתמשך ולא זול ואין לי דרך לממן לעצמי את זה.

טיפול פסיכולוגי לא חייב להיות כל כך יקר

שלום לך מישהי177

נעמי כבר כתבה על מצבי הרוח המשתנים.
אכן, עצם ההתבוננות בשינויים אלה, הגם שאינה חוויה מהנה, היא חוויה מלמדת ומעשירה.

לגבי הטיפול - ראשית, כפי שכבר כתב, ניתן לקבל טיפולים מוזלים מאוד דרך קופות החולים.

שנית, במגזר הפרטי קיימות היום מספר שיטות טיפול קצרות מועד. אמנם העלות לשעה היא גבוהה, אולם מספר הפגישות מועט יחסית לטיפולים הדינמיים הקלאסים, ולכן בסיכומו של דבר עלות הטיפול פחותה באופן משמעותי.

מישהי177

New member
אתן לא מחדשות לי כלום

כבר הייתי בעבר בהרבה סוגי טיפולים וזה לא עזר. אז תודה רבה, אבל אני לא זקוקה לפסיכולוג. אפתור את הבעיות שלי בעצמי.

מישהי177

New member
הייתי אפילו בטיפול מיוחד לאישיות גבולית

דרך קופת חולים ועובדה, עזר לי במעט וזהו. אני לא טיפוס של טיפולים פסיכולוגיים "וחפירות" על נפש האדם, אם כל הכבוד. אני בן אדם שאוהב לעשות דברים דוגרי. אין לי זמן וסבלנות לדברים האלה.

מישהי177

New member
דבר נוסף ואחרון

השינויים התכופים במצב הרוח זה תסמין נפוץ של אישיות גבולית. אז גם אם אני לא מבינה את עצמי למה פתאום נהייתי בלי מצב רוח, אני יודעת שהסיבה זה בגלל שיש לי את האישיות גבולית ואין לזה כ"כ פתרון. זה הפרעה באישיות שתישאר איתי לכל החיים ואין מה לעשות. אאלץ להתמודד עם זה.

להשלים עם מי שאני

שלום לך מישהי177

נפלא שאת יודעת לזהות את מאפייני אישיותך, ולהשלים איתם.
לא יודעת אם זה בזכות הטיפולים שעברת, או ללא קשר, אבל זה מצוין.
יתכן שהטיפול לא עזר לשנות את מאפייני אישיותך אבל אם עזר לך להכיר בהם, לזהות אותם ולחיות איתם בשלום (גם אם לא תמיד בשמחה) - זו תרומה מצוינת.
טוב שהגעת להשלמה שכזו - בין אם זה בזכות הטיפול ובין אם ללא קשר.

למעלה