שוב מד"א

לירונדה

New member
אני בעד....

לקיים הפגנה או לצאת לתקשורת עם הקריאה שאם מד"א היה נותן ל10% מהאוכלוסיה לתרום דם אולי המצב היה שונה

Alexco

New member
תנמיכי את המספר...

10% אם אני לא טועה מתייחס גם להומואים וגם ללסביות, בעוד שההגבלה של מד"א חלה רק על הומואים, אז כבר ירדנו לכ 5%. מעבר לכך - הנתון מתייחס כמדומני גם להומואים בארון, גם כאלה שאינם מקיימים יחסי מין עם גברים אחרים.

פשוט לא נכון

ע"פ מחקרים כ85% מההומואים בארון מקיימים/קיימו יחסי מין עם גברים בסתר

James Hammerton

New member
מספרים הם בעיתיים

אני לא יודע מה קורה בארץ, אבל מחקר אחרון בבריטניה מראה כי רק 3 אחוזים מהגברים במדינה קיימו יחסי מין עם גברים ב5 השנים האחרונות. ומבחינת סיכון - יותר ויותר גברים הומוסקסואלים מסתכנים ומקיימים יחסי מין בלי אמצעי מניעה - 60 אחוזים בשנת 2000. מצד שני, גם בריטניה עכשיו נמצאת על סך מחסור בדם וגם שם יש עכשיו קולות שקוראים לממשלה לבטל את האיסור על תרומת דם מהומו וביסקסואלים, והם מתחזקים ככל שהמצב נעשה קשה יותר והסכנה מאירוע רציני גבוהה יותר.

לירונדה

New member
בדיוק בגלל זה....

דווקא עכשיו זה הזמן המתאים ביותר ללחוץ עליהם! להראות להם שיש סיבה לכך שיש להם מחסור ולגבי המספרים...ונגיד, גם אם זה 3%, 3% מ6.5 מיליון איש זה הרבה מאוד ומשמעותי! זה הזמן לפעול!

James Hammerton

New member
בהחלט, לא אמרתי שלא

אפילו אדם אחד יכול לעשות את ההבדל... אבל מה בדיוק לעשות?

לירונדה

New member
יש הרבה מה לעשות....

לצאת להפגנות, משמרות מחאה, לצאת לעיתונות עם קריאה שיש סיבה מאוד הגיונית למחסור בדם לקרוא לארגונים להצטרף למאבק...ויש כבר כמה שנמצאים איתנו במאבק כמובן גם חברי הכנסת של המפלגה נמצאים איתנו במאבק, אבל אני לא חושבת שהם ממש מקיימים איזה שהוא לחץ בכנסת בעניין זה, אז צריך יותר ללחוץ

James Hammerton

New member
הם יגידו

האחוז שנאסר עליו מלתרום דם הוא בערך 3 אחוזים. מתוכם המון אנשים משקרים ותורמים, אחרים כמו שאר האוכלוסיה ממילא לא תורמים דם, ולכן מס' האנשים שיתווספו למאגר הדם יהיה די זניח, ולא שווה את "הסיכון" של הכנסת מנות דם נגועות למאגר. נסו לעשות סקר בציבור ולראות כמה יתמכו בשינוי הסעיף הזה, אני די פסימי ודי חושש שהתוצאות יהיו לרעה. מקווה שאני טועה...

רוצה לשנות את הסעיף?

לאחר מאבקנו המוצלח שנה שעברה, בו הצליחה תנועת הצבעים שלנו לשנות את הסעיף, דבר שוותיקי הקהילה לא הצליח לעשות (!!), ימשיך מאבקנו גם השנה! במהלך החודשים האחרונים הכינה המועצה תוכנית פעולה רחבה יותר משנה שעברה, בנושא מד"א לקראת התחלת התרמות הדם של מד"א בבתי הספר בחודש אוקטובר. רוצה לדעת עוד? רוצה להשפיע? ב 27.08.04 זה הזמן! באסיפה הכללית נגייס חברי תנועה לפרוייקטים החדשים ולפרוייקט מד"א בפרט. רוצה להיות חלק מהמהפיכה? רוצה לדעת שגם את היית שם? הצבעים שלנו - הכוח שלכם.

לירונדה

New member
27/8 זה עוד המון זמן!!!

עניין מד"א נמצא כרגע, ברגע זה בעיתונות על סדר היום זה הזמן לצאת להפגנות, לא לחכות חודש-חודשיים ובמיוחד לא עד אוקטובר כדי לפעול

omer123456

New member
דעתי האישית בנושא

לפני המאבק הקודם במד"א התכנון היה מעל 5 חודשים. עיקר התכנון היה עיקרי המאבק וכיצד אנו מנסחים אותו ומציגים אותו לציבור. נכון שעכשיו נושא מד"א בכותרות, אבל הנקודה העיקרית שאנו לוחצים עליה היא כניסת מד"א לבתי הספר והוצאת אנשים מהארון ולא רק המחסור במנות דם. (אני אישית לא חושב שזה מה שיגרום ללחץ ציבורי מכיוון ומד"א היא גורם רפואי ואנשים נוטים להאמין לסטטיסטיקות של גורמים כאלו יותר מלתנועה של בני נוער..) השאלה כאן כמובן היא כיצד לפעול, והתוכנית של המועצה היא בהחלט עוד שלב מעבר להפגנות בבתי הספר. כמובן שאין שום התנגדות להפגין גם עכשיו ולארגן הפגנה גדולה. לירון, את מעוניינת לרכז את הנושא? אני אישית אשמח לעזור לך.. (צריך לחשוב על נושא ההפגנה, ארגונים שיוזמנו, דברור של ההפגנה, הזמנת חברי התנועה, איפה תתקיים ההפגנה וכו) תפני אליי (בפורום או במייל) אם את (ועוד חברי תנועה) מעוניינים להרים את ההפגנה הזאת. תודה רבה, עומר

James Hammerton

New member
אכן...

הטיעון שזה יעזור למלא את המאגרים הוא די חלש לדעתי. הטיעון שזה מפלה, משפיל ופוגע הוא הרבה יותר רלוונטי - כל עוד לא מביאים מקרה בו תרומת דם או מח עצם של הומוסקסואל תציל את חייו של מישהו...

למעלה