שוב לאימהות...

babyshai

New member
שוב לאימהות...../images/Emo91.gif

היי, שי בן 7 חוד'. ראיתי אוניברסיטה מפלסטיק שאחר כך ניתן להפוך אותה לשולחן עבודה - עם משחקים והוא גם הליכון. הוא זוחל (עדיין לא על 4) אבל אם אני מחזיקה לו את הידיים הוא קם ועומד על הרגליים. השאלה היא אתם ממליצות על הליכונים..שמעתם אם זה משהו טוב או לא?

בעיקרון לא

אם הוא עוד לא זוחל על 4- כלומר רצועות זוקפי הגב שלו ובכלל חגורת הכתפיים כנראה לא מספיק חזקה כדי להתחיל ללכת- ולכן גם לא ממולץ להחזיק אותו כדי שילך וגם לא להושיב. חשוב לתת לו להתקדם בקצב שלו ולא להאיץ בו- כי אז הוא יכול להתחיל ללכת על חשבון חיזוק הגוף- ורואים את זה יותר מאוחר. דבר נוסף שמסוכן בהליכונים- שאם התינוקות לא יציבים- כלומר אין להם שיווי משקל, גלגלי ההליכון יכולים להתחלק קדימה- ואז הוא יכול לפול על הפנים. לירון

סיגל 31

New member
כמה שאני יודעת מאוד לא מומלץ

להשתמש בהליכון בגלל שזה מעקב את תהליך ההליכה העצמאית וגם סתם מעמיס על שרירי הרגלים שעדין לא מוכנים להליכה.

אביבקיץ

New member
לא להאיץ בו

בעיקר בשלב הזה, חשוב לתת לילדים להתפתח בקצב שלהם. הזחילה היא שלב מאד חשוב בהתפתחות, ולא כדאי להאיץ בו לעבור לשלב הבא. וכמו שכבר אמרו - הליכונים לא מומלצים.

עוד סיבה למה הליכונים זה רע מאד

בתקופה שילד לומד ללכת, משתנות כל הפרופורציות שלו והוא לומד לתפוס נכון את הגובה שלו. מכיוון שבהליכון לא רואים את הרצפה או את הרגליים, זה מעוות את תפיסת המציאות שלו ואת הדרך שבה המוח שלו לומד את העולם. אני לא מוצאת שום סיבה להשתמש בהליכון. אם הילד כבר הולך - הוא לא זקוק לזה. אם הוא לא הולך, זה יפריע לו ללמוד ללכת. דבר נוסף - השלב ההתפתחותי הכי חשוב הוא זחילה על שש. זה שלב שהוא ממש חיוני וככל שחוקרים אותו, מגלים יותר ויותר דברים שהזחילה הזו חשובה להם. ידוע על דברים כמו כתיבה ואפילו התמצאות במפה. הליכון בא בזמן שילד עדיין זוחל וחשוב לתת לו כמה שיותר זמן לעשות את זה. אן הכלח בסדר - כל הילדים בסוף ילכו. לעומת זאת, ילדים שלא זחלו מגיעים לטיפול בריפוי בעיסוק כי פיתחו בעיות שאפשר היה למנוע אותן.

תיחוש

New member
הכל נכון

ובנוסף: תאונות קשות בבית קורות מנפילה עם הליכון. ע"פ פרסומי מכון בטר"ם (בטיחות ילדים) הליכון מאד לא מומלץ

שני דברים

עדיף לא לעודד להליכה כפי שאת עושה, זה מוקדם לו מידי, כשהוא יהיה מוכן פיזית לעשות צעדים ראשונים הוא יעשה את זה עם כסאות ועוד פריטים שיתחיל לדחוף. כעת תני לו לעשות את השלבים שלו מה גם שעדיין לא זוחל על 6 ודי כדאי שיעשה זאת ולא ידלג על הזחילה במידה וזה שלב שגופו עמד לעבור בעתיד(שנוי במחלוקת, אבל זו דעתי ודעת האנשים שאני מעריכה את דעתם). דבר שני יש שני מכשירים העונים לשם הליכון. אם את מתכוונת למכשיר שהתינוק הולך מחוצה לו ודוחף אותו ושום דבר לא מחזיק את גופו מלבד הידית שידו דוחפת, אז זה אחלה מכשיר אבל לא לעכשיו אלא לשלב שבו הוא מיוזמתי יתחיל ללכת ולדחוף חפצים בבית (Aלב אחד טרם שלב ההליכה העצמאית). אם הכוונה למכשיר שבו התינוק יושב והמכשיר תומך בגוף התינוק כמו מין מכנסון כזה שמחזיק את האגן שלו, אז להתרחק מהמכשיר הזה, הוא התגלה כפוגע התפתחותית (מוטורית, פיזית) בהתפתחות התינוק. בהצלחה.

Angel972

New member
נפגעתי בשם כל הגברים בפורום ../images/Emo46.gif

מה, אנחנו כבר לא שווים כלום בגידול ילדים

אמץ

New member
לא הבנת כלום...

הן מלמדות ללכת, אנחנו מלמדים לנהוג.

Angel972

New member
תזהר ... עוד יאשימו אותנו בצורת

הנהיגה של הנשים (כי אנחנו היינו אמורים ללמד ...)

למעלה