שוב חוזרת עם שאלות

anatid

New member
שוב חוזרת עם שאלות

שבת שלום לכולם
1.מתגייסי יום חמישי חוזרים הביתה ביום שישי בודאות? 2.אני רוצה לברר מהי הגדרת חייל במידה והוריו נשואים אך אחד מהם גר בחו"ל באופן קבע למטרות עבודה והשני מבקר בתכיפות באותה מדינה מרוחקת למשך מספר חודשים מצטבר במשך השנה (המדינה נמצאת בצד השני של העולם) - האם ישנה איזו זכאות והכרה כחייל בודד מסוג כלשהו? הנושא בבירור עם מדור פרט אך עוד לא התקבלה תשובה.

סמדר בנ

New member
שלום ענת

לשאלה ראשונה לא חושבת שיש כלל - תלוי להיכן מתגייס, וזה גם לא אותו דבר בכל מחזור גיוס, אם כי יש סבירות שמשחררים הביתה. לשאלה השניה - אני מכירה מצבים שונים שהורים גרושים ואחד גר בחו"ל אז יש זכאות לחופשה לנסיעה לביקור כמו לחייל בודד (נדמה לי שלושה שבועות בשנה, לא בטוחה), לא יודעת מה עם שאר התנאים. להיכן הבן מתגייס? האם קיבל תשובה מהצנחנים?

anatid

New member
שלום

קיבל תשובה חיובית מצנחנים עם עוד איזו הסתייגות על תנאי מקום אך הבנתי שזה לא משמעותי? המצב הוא לא גירושין וגם לא פרידה אלא מחיה מאילוצי עבודה במרחקים.

hrmbrm

New member
גיוס ביום חמישי--

מי שיתגייס לצנחנים ביום חמישי 100% יצא הביתה. עקרונית, מה ששולחים לכל מי שהתקבל זה שהוא התקבל לחטיבת הצנחנים אבל הדבר תלוי בשיקול צה"ל והשיבוץ הסופי יקבע ביום הגיוס. (או משהו דומה לזה) אם זה מה שהוא קיבל אז זה לא משמעותי... מצד שני יש גם קבלה על תנאי. כלומר שביום הגיוס, במידה ויהיה מקום, הוא יתקבל. אם לא יהיה מקום - ישלחו אותו למקום אחר.

oshiko

New member
עד כמה שידוע לי חוזרים לשבת ראשונה

צנחנים, נח"ל שמתגייסים ביום חמישי (השנה זה יוצא 23/3), יוצאים בששי הביתה. נקווה שהכלל הזה יישמר גם הפעם. לשאלתך השנייה, כנראה שהמקרה לא נפוץ. כדאי שהבחור ידבר עם מש"קית/קצינת ת"ש אחרי שהוא מתגייס ויברר איתה את העניין. בהצלחה לצנחן החדש!

ima 3

New member
לגבי השאלה השניה

אם אני לא טועה, המצב שאת מתארת בו אחד ההורים חי בחו"ל באופן קבוע נותן לחייל מעמד של חייל בודד לצורך נסיעות לחו"ל. כלומר הוא זכאי לחופשה מיוחדת של חודש בשנה לצורך נסיעה לביקור ההורה החי בחו"ל. הוא לא בהכרח יוכר כחייל בודד לשאר התנאים (מגורים, תוספת למשכורת וכו') מאוד רצוי לטפל בזה לפני הגיוס דרך מדור פרט בבקו"ם, זה יחסוך לו טירטורים וכאב ראש לאחר הגיוס, כשיהיה לו פחות זמן להתעסק בזה. מנסיוני, ביתי הגישה את כל המסמכים לפני הגיוס, היה לה ראיון במדור פרט כחודש לפני גיוסה, וכך, כשעלתה לאוטובוס בבקו"ם קיבלה טופס המכיר בה כחיילת בודדת ובזאת הסתיים הסיפור.

sim26

New member
אם אתם תומכים בו כלכלי

אז הוא אינו נחשב כחיל בודד - חוץ מנסיעות. אני מכירה הרבה משפחות במצב דומה.

שויו

New member
בנוגע לשאלה הראשונה שלך

הבן שלנו התגייס לכל"צ ביום ה'. חזרו הביתה לאחר החיול בבקו"ם ושבו לשם ביום א' בבוקר לפינוי לטירונות. מקוה שגם שלך יגיע אליך אחרי כמה שעות פרידה , פתאום חיל !

למעלה