שוב התחלתי לעשן

Chocksum

New member
שוב התחלתי לעשן

לא מבינה למה אני זורקת שנים של ללא סיגריות בשביל דבר כל כך מזיק? כבר כחודש שאני מעשנת, ושוב התחלתי להרגיש את הנשימה הכבדה, את הבעירה בפה, את הסרחון ואת ההרגשה הקשה להיות תלויה גופנית ורגשית בסיגריה. אני יודעת מניסיון שהגמילה אצלי קשורה לכוח רצון. עשיתי זאת כמה פעמים בעבר והחזקתי מעמד שנים ללא סיגריות. וכעת למרות העישון ותוצאותיו אני לא מרגישה את הרצון הבוער להפסיק. אני מחליטה להפסיק אך זה מחזיק מעמד כדקה - שתיים. חשבתי על כך שאצלי העישון יושב על עניין ה"מילוי" הרגשי, כאילו מרגיע חרדה. חבל רק שאני משתמשת באמצעי כל כך מזיק כדי להירגע. האם מישהו הרגיש/מרגיש כמוני ובכ"ז משהו גרם אצלו לשינוי?

את צודקת

את צודקת בהרגשה האינטאיטיבית שלך , העישון כאילו מרגיע חרדות ,, אבל זו בדיוק הנקודה,, הוא רק כאילו מרגיע. האמת היא שהעישון יוצר חרדה ואז מרגיע אותה חלקית. אם את רוצה ללמוד איך להפטר ממעגל הקסמים הזה אחת ולתמיד את מוזמנת ליצור עימי קשר דרך האתר (ראי מודעתי בעמודה מימין על גמילה מודרכת) ואני אראה לך בדיוק איך העישון יוצר חרדה ומדוע חזרת לעשן , והחשוב מכל איך לצאת מזה אחת ולתמיד ולכל החיים תודה צחי רונן מדריך גמילה

אכן כן... משהו בסוף גורם לשינוי

תמיד ידעתי מתישהו שאני אפסיק לעשן רק לא הייתי בטוחה מה יקדים למה- המודעה האחורית בעיתון או...משהו אחר שכולם בעצם מייחלים לו שיגרום לנו להפסיק לעשן. ובכן אצלי ברונכית הכריעה. ראיתי את סוף העולם מגיע מרוב שסבלתי לילות איומים, לא יכולתי לישון יותר משעה רצוף.סיוט. היום אחרי שבעה שבועות ללא סיגריות קשה לי להאמין שאחזור לעשן. אמנם התחלתי לאכול במקום אבל אני עובדת גם על זה. אחרי הכל- אם הפסקתי לעשן השמיים הם הגבול...בהצלחה

זולו60

New member
אישה יפהה

לא כל כך פשוט להוריד את הקילוגרמים שמתווספים עקב הגמילה ולכן כדאי מאוד להקפיד על אכילה נכונה כבר בהתחלת הגמילה לי לקח כחודשיים להוריד רק 2.5 ק"ג אני לא אוכלת הרבה אבל אוכלת לא נכון, הרבה עוגיות גלידה ושוקולד. בהצלחה

יש בקופות החולים

קורסים לגמילה ,הייתי מייעץ לך לקחת קורס כזה אשר יתיחס להיבטים ההתנהגותיים של הגמילה.בהצלחה!

זולו60

New member
גם אצלי

הסיגריה בעיקר משמשת כסם מרגיע, או לפחות כך אני מרגישה. וזו בעיה רצינית כי בסך הכל החיים של כולנו הם עליות וירידות, ולמרות שההגיון אומר שהסיגריה לא תשנה את המצב או תפתור בעיה שצצה, היא עדים משמשת הרבה מעשנים כ"סם הרגעה" בקשר לשינוי אצלי זה עוד לא קרה אבל חשבי על האחוז שכן מצליח להגמל - הנגמלים הללו בוודאי הצליחו לעשות את הסוויצ' - הם התיחסו אל הסיגריה אך ורק כדבר פסול ורע. כמו שכתבתי מחר אחר הצהרים אני הולכת על נסיון נוסף. רק חבל שהפעם ללא עזרים. פשוט הזיבאן אמנם מקל מאוד על הגמילה אבל לא יכולה לשאת את תופעות הלוואי אחת מהן נדודי שינה. תמשיכי לקרוא בפורום אולי זה יעשה לך משהו.

girl181

New member
את יודעת למה העישון מרגיע אותך?

כי ככה את חושבת אבל את יכולה להמיר את החשיבה הזאת לדבר אחר שירגיע אותך ומה אם תהי בחרדה ובמקום לחשוב על כך שהסיגריה תרגיע אותך, תחשבי על זה שהיא לא תרגיע אותך ובכל זאת תעשני.. כשאת מרגישה חרדה שבי בנוח עם עצמך, נשמי נשימות עמוקות ותחשבי טוב טוב וברצינות אם הסיגריה הזאת באמת תפתור לך את הבעיות או שמא היא תגרום לך רק לנזק.

למעלה