שוב הפורום דועך

Athaclena

New member
שוב הפורום דועך

והפעם, מי יצילנו? כולם לומדים או עובדים או בצבא, אין זמן לדבר פה... כמובן שלי יש את התירוץ הכי טוב
גם עובדת וגם עם תינוקת! בכל מקרה, אתמול לא הרגשתי טוב (זה מה שנקרא understatement) אז קראתי שוב את THUD! אוי, איזה יופי של ספר. לפחות היום אני מרגישה יותר טוב, אז אני הולכת לעבודה...

קראתי שוב את הראשונים

...צבע ואור... הגעתי למסקנה שמהראשון לא זכרתי כלום חוץ מההתחלה כשזוגפרח שורף את אנקמורפורק... והסוף כמובן וזכרתי די הרבה מהשני וזה היה במקום לקרוא את פרקים בתולדות הפסיכולוגיה

The Mad Hatter

New member
אני פה (בערך)

למרות שיש לי פחות זמן. לקחתי על עצמי לקרוא את "מדע הדיסק" השני שמתגלה כנחמד ביותר, למרות שאין לי זמן לקרוא כמו שהייתי רוצה, כך שאני מתקדמת לאט מאד. לפחות זה חופף בחלקו לחלק קטן מאד מהחומר הלימודי שלי, מה שמנטרל חלק מרגשות האשמה. בינתיים זה מאד מענייין. מסתבר שהתגעגעתי מאד לסתמרוח, למרות שכל הזמן אני מרגישה שהוא לא ממש מתנהג כמו בספרים הרשמיים. יכול להיות שאני לא זוכרת. הוא אף פעם לא היה מבריק במיוחד והיה מסביר בפרוטרוט על אוכלוסיות שונות ומשונות, נכון? זו לא רק אני? אבל לפחות הוא זורק מידי פעם משפט על חשיבותה של מהירות, כדי שנזכור שזה סתמרוח הישן והטוב. חוץ מזה, כל הדיבורים על נרטיביום בעולמדיסק (ויצירת איזושהי השוואה לעולם שלנו) גורמת לי לשקוע במחשבות מידי פעם, כשנחה עלי הרוח. בעיקר בקשר לזה שנורא חבל שבעולם שלנו דברים לא קורים מפני שהם אמורים לקרות-כי ככה זה מסתדר עם הסיפור. זה היה הופך את החיים שלי לנוחים ומעניינים הרבה יותר. :(

ויימס

New member
סתמרוח...

פראצ'ט אף פעם לא היה סגור על עצמו בנוגע לזה- או שסתמרוח ממש מבריק או שהוא ממש טיפש, לעולם לא שום דבר באמצע.

ויימס

New member
עמוק ביותר!

והאלקטרון הוא כמו אלוהים. אפ'חד לא יודע איך הוא נראה והוא נמצא בכל מקום בו זמנית. התחיל סמסטר חדש, וכולם מצאו לנכון לעשות לנו חזרה על וקטורים. אנשים תלו את עצמם מרוב שיעמום. כאילו, שיואו, אנחנו כבר לא סמסטר ראשון, אלגברה 1מ- טוטאלי!

חחח... בדיחות של מתמטיקאים/פיזיקאים

החיים הם כמו משוואת פרמה... לא משנה כמה פתרונות תמצאו, הם אף פעם לא יהיו שלמים. (וואי, המרצה שלנו טוחן כל כך הרבה. אני כל כך מקווה שאם אני אטוס עם חללית רחוק מאוד ואז חזרה במהירות קרובה למהירות האור הוא כבר ימות כשאני אחזור)

ויימס

New member
מה אנשים נחמדים כמוכם עושים

במקום נורא כזה? בואו אלינו, ואז תוכלו לסבול אפילו יותר! מו הא הא!

ויימס

New member
נטע לסיים סוף סוף Hogfather!

שבוע שעבר, בערב אחד סיימתי את 150 העמודים האחרונים, היה מגניב. הבא בתור: Gingo!

וואו, כמה זמן לא הייתי פה

סיימתי לבנות את הרובוט. למי שתוהה למה לעזאזל נעלמתי, מדובר בתחרות FIRST. זאת תחרות עולמית שמשתתפים בה בתי ספר מכל רחבי העולם. כל שנה מקבלים משימה חדשה, שהיא בעצם סוג של משחק. המטרה היא לבנות רובוט שיהיה מסוגל למלא את המשימה, קרי לשחק במשחק הזה. לאחר שמסיימים לבנות אותו הולכים לתחרות, בו הוא מתחרה במשחק עם ונגד קבוצות אחרות, בטורניר עמוס רעש והמולה שבסופו הפרס הגדול - נסיעה לתחרות הגמר בארה"ב. הבעיה היא שבניית הרובוט מוגבלת בזמן, ויש לה דדליין לחוץ במיוחד - 6 שבועות בלבד לגמור את כל הרובוט כולל הכל - שלדה, חומרה, תוכנה והכל. זהו... אז כל השבועות היו עמוסים, ובשבוע האחרון בכלל הייתי בבי"ס 24 שעות ביממה (לא, זאת לא הגזמה). טוב, התקופה הזאת הסתיימה לפני כמעט חודש, אבל עדיין יש הרבה עבודה, להתכונן לתחרות וכל זה... וחוצמזה יש ביגור ועולמות וכל זה. אז, מה חדש?

השוקי

New member
מצטער שאני לא עוזר בעצירת הדעיכה...

פשוט אני סתם חדש פה אז אני לא מוצא הרבה מה להגיב... (דרך אגב אני קורא עכשיו את FEET OF CLAY (איזה ספר נחמד!)) נ.ב.- יש לי שאלה קטנה: בספר אור מופלא קוראים לדיקן 'גלדר רוח- שעווה' (לא יודע איך זה הולך באנגלית), האם יש קשר כלשהו בינו לבין גראני מהמכשפות?

ויימס

New member
ה-weatherwax הם משפחה מוכרת...

ציינו את זה, נדמה לי בפולחני כשף. יש כמה כאלה באזור רמות אייל (ככה קוראים להן בעברית? אני כבר לא זוכרת...) אבל לאחרונה מתייחסים רק לקיומה של סבתא. דרך אגב, תשרשר את התגובה שלך להודעה שאתה מגיב אליה...

למעלה