שוב הדרת נשים

the ror

New member
מוזר לי.

אתה מקשר בין המעצר הזה לעניין הדרת נשים/חוסר צניעות כי נודע ל ynet שהוא "נעצר בחשד לתקיפה ואיומים לאחר שירק על שתי צעירות שלטענתו לא היו לבושות באופן צנוע מספיק ותקף אותן."?
טוב, אם הוא חשוד אז ברור שהוא תקף אותן וירק עליהם. וברור שזה היה כי הוא חשב שהן לא היו צנועות מספיק. וברור שלידיעה הזו אין שום אינטרס להשתמש בכותרות גם אם הן לא קשורות.
אני יכול להבין את ההגיון של השימוש בכותרת "הדרת נשים" כדי לשכנע שמישהו אשם במשהו.

Sophalin

New member
לא נכון

הוא נעצר כי הוא ירק על שתי נשים וקרא להן פרוצות כי לדעתו הן לא היו צנועות מספיק.
האשמת אישה שגופה מכוסה מכף רגל ועד ראש בחוסר צניעות היא סטיה והדרה של זכותה של האישה להתלבש כרצונה.
ולכן מבחינתי זו הדרת נשים.

חוץ מזה לא נתקלתי מעולם בהודעות במגזר החרדי על תקיפת נשים על ידי גברים בשל סיבה כמו נקמת דם או סכסוך שכנים.
אם קיימים סכסוכים מי שמיישב אותם זה הגברים בינם לבין עצמם ולכן הטענה שמדובר בסכסוך שכנים נשמעת לי לא אמינה בעליל.

the ror

New member
נראה לי שלא הבנת את הטענה שמנגד.

אישתו של החשוד אמרה שאותה מאשימה היתה בסיכסוך איתה והנקמה שלה היא ההאשמה של החשוד.
לפני שנקבע שזה "לא נכון", מאיפה אתה יודע שהוא "ירק על שתי נשים וקרא להן פרוצות כי לדעתו הן לא היו צנועות מספיק."? מהידיעה של ynet על כך שנעצר חשוד?

Sophalin

New member
צר לי

העדות של הרעיה נשמע לי לא אמין.
הגשת תלונה כוזבת במשטרה היא עבירה פלילית.

the ror

New member
הטענה שלי היא לא שלא קרה כלום, אלא שגם אם

אכן היה סיכסוך ביניהם אז הטענה של הרעיה על שימוש בעניין הדרת נשים כדי להשיג תשומת לב וכדי להציג עניין פשוט כחמור הוא הגיוני ומעשי.
שמה שפעם היית מתייחס אליו כמריבה בין שכנים(כי אכן זה מה שהוא היה - ויכוחים/צעקות), תחת הכותרת של "הדרת נשים" אותו דבר יעשה פתאום תקיפה על רקע הדרת נשים וגזענות.

cwen

New member
זו גם לא הדרת נשים

אם הכל נכון, זו תקיפת נשים מצד אדם אחד בודד.

the ror

New member
ולכן במצב כזה השימוש ב"הדרת נשים" הוא אכן

מיותר ורק מיועד להשיג כותרות ותמיכה להאשמת החשוד.
אני מסכים, למיטב הבנתי זה די מה שאמרתי.
אם הוא חשוד בתקיפה אז שיגידו שהוא חשוד בתקיפה ולא יעוותו מקרה כדי ליצור כותרות.

Sophalin

New member
אוקיי עכשיו הבנתי

מבחינתי הדרת נשים היא קטגוריה הכוללת התנכלות לנשים עקב היותן נשים

cwen

New member
אוקי, זו הגדרה קצת מופרזת

הדרת נשים זו פעולה שמרחיקה נשים מהמרחב הציבורי או מסתירה אותן.

התנכלות זו התנכלות.

the ror

New member
מה שלא בהכרח קורה פה.

הרי לפי טענת הרעיה אם היתה תקיפה אז היא היתה על רקע סיכסוך שכנים ובאותה המידה היתה יכולה להתרחש עם שכן.

Sophalin

New member
שאלה לי אליך

האם אתה רואה בקרב החילוניים סיפור שבו גבר ירק על אישה וצעק "צניעות צניעות" מתוך מריבת שכנים?

the ror

New member
לשאלתך, לא. ושאלה משלי שנראה לי שכבר שאלתי,

מאיפה לך שזה מה שקרה? מהידיעה של ynet על חשוד?
אגב, לגבי השאלה, אני כן רואה מיקרים בקרב חילוניים של השפלות נשים כחלק ממריבת שכנים, וגם בלי הצעקות של "צניעות צניעות" זה לא פחות חמור בעיני. כך שהצעקות אולי מוצגות בצורה בולטמת, מה שקוסם לתקשורת, אבל הן די לא קשורות לעיקר הבעיה(ההשפלה של האישה).

האם אתה באמת לא מודע לתופעת תלונות שווא

נשים כנגד גברים?
ואולי אתה באמת לא יודע, אם כן אז עיין בזה:
http://ccfisrael.org/ספריה/משטרה-ותלונות-שווא

בעקבות ההנחיה הנ"ל ובהמשך ניצול ציני של הפריבלגיה שלהן, אני
לדוגמה הפסקתי לקחת טרמפיסטיות ובכלל להחמיא לנשים, שמא תוגש
נגדי תלונה על הטרדה גם אם היא לא נכונה, חיי פשוט יהרסו !!!
חיי = משפחתי = גירושין ללא ספק.
אגב, יש עוד חוק שנוי במחלוקת והוא יחסים במסגרת סמכות,
גם אם האישה תישבע שהיא היא עשתה הכל כדי לשכב עם
המעסיק/מנהל/אחראי עליה הוא ימצא אשם והיא פטורה.

אבל לא זה העניין הקישור הוא הרלבנטי לנושא.

למעלה