ronnieyuval
New member
שוב גמילה...
החלטנו שהיא מוכנה. היא יודעת להכריז לפני הפיפי והקקי שיש לה. היא אוהבת את התחתונים החדשים שלה (שהיא בחרה כמובן
). היא עושה בשירותים כבר ה-מ-ו-ן זמן. אולי היא קטנה (שנתיים וחודש עוד שבוע), אבל נראה לנו שהיא מוכנה. אז שאלות של ירוקים: 1) פול-אפס או תחתונים: לטעמי אין טעם בפול-אפס ועדיף ישר תחתונים כדי שאם יברח פיפי או קקי היא תרגיש בזה ולא תחשוב שיש לה חיתול... מה דעתכם? 2) פול-אפס או חיתול או תחתונים בלילה: אני מדברת על ההתחלה התחלה התחלה (ימים ראשונים) - האם עדיף לשים בלילה חיתול בכל מקרה? האם יש יתרון לפול-אפס על החיתול (נראה ומרגיש כמו תחתונים, או משהו כזה)? או שלשים ישר חיתול ולהתמודד עם זה? 3) ומה עושים בחוץ: שוב מדובר על הימים הראשונים עד שהיא קולטת לחלוטין את העסק - ואני לא מדברת על הגן או אם יוצאים לשחק ליד הבית, אלא על נסיעה ארוכה ברכב שקשה לעצור בשניה, או אם נמצאים בפארק בו אין שירותים... האם לשים פול-אפס/חיתול לנסיעה? לשהייה בפארק? היא לא יודעת מה זה סיר - גם בגן וגם בבית עושים בשירותים. אז נראה לי שאופציית הסיר לדרך אולי לא תהיה הכי טובה... דעתכם? 4) ובגן: בעקרון אין אצלנו דבר כזה "גמילה קבוצתית". הגננת אמרה שברגע שאני רוצה ונראה לי שהיא מוכנה שאני אביא אותה עם תחתונים לגן וכמובן בגדי החלפה, ופשוט אודיע לגננות שהיום היא בתחתונים. הן כבר יסתדרו עם זה והן יודעות מה לעשות. אז שוב - פול-אפס או תחתונים? (אני נוטה לתחתונים אבל...) והאם בריחת פיפי בגן לא תבייש אותה מול הילדים האחרים? בבית ברח לה היום וישר כשעשתה (אני עמדתי לידה) היא הכריזה "אוי! פיפי POTTY!" תו"כ שהפיפי יצא בתחתונים. ללא אומר לקחתי אותה למעלה והחלפתי לה לתחתונים חדשים, ואמרתי רק בפשטות "לא נורא, IT'S OK, בפעם הבאה תגידי למאמי לפני שאת עושה ונלך ל-POTTY". וזהו. שוב - דעתכם הכנה... 5) תינוקת בדרך: חלק אומרים לא להתחיל עם זה בכלל, כי תהיה רגרסיה. חלק אומרים שלא בטוח שתהיה ואם היא מוכנה אז לא להתחשב בעניין התינוקת ואם תהיה בעיה (שלא בטוח תהיה) אז להתמודד איתה בבוא הזמן. מה דעתכם? 6) ואחרון חביב: האם כדאי להגיד לה פעם אחת "כשתצטרכי פיפי או קקי תודיעי לי" ולסתום, או להזכיר לה כל X זמן (נגיד כל חצי שעה, כל שעה, כל...) שאולי היא צריכה? לי יש הרגשה שאם אני כל הזמן אזכיר לה זה ייצור מצב של אנטי כי היא דווקא תגיד לי שהיא לא צריכה (גם אם היא כן). היא מאוד דעתנית ועקשנית, ואני לא רוצה ליצור מצב של מלחמות סביב הנושא. מה נראה לכם? תודה רבה!
החלטנו שהיא מוכנה. היא יודעת להכריז לפני הפיפי והקקי שיש לה. היא אוהבת את התחתונים החדשים שלה (שהיא בחרה כמובן