שוב גל של כאב

תודה

כל כך נכון.
ועדיין זה קשה.
קשה לי לא להרגיש רעה או לברוח לאוכל, גם כאשר בפועל אני כבר לא רעה, כבר לא יכו אותי.

שוב גל של כאב

והפעם אחרי פגישה עם המטפלת. רוב הפעמים בזמן שאני אצלה עולה הכאב והעצב, אבל אחר כך הוא מתפוגג. עכשיו הוא לא מתפוגג. אני גם חשה רגשי אשמה על בולמוס שהיה לי אחרי הפגישה איתה. בולמוס שנמשך כמה דקות ובמהלכם אכלתי המון ממתקי שוקולד ומשקה חלב מתוק. מזמן לא היה לי בולמוס שכזה.
אני מנסה להרגיע את עצמי במה שאופירה כתבה השבוע, שזה לא כל כך כואב כמו שזה מרגיש, והראש והגוף צועקים הצילו.
אני מרגישה רעה בכך שיש המון שתיקות בטיפול, כי כל המחשבות בורחות לי שם, ואני צריכה איכשהו לאסוף אותם. היא אומרת שהתחושה שאני רעה מלווה אותי מגיל צעיר, וזה בסדר שיש שתיקות.
אני לא יודעת מה טוב לי איתה. מצד אחד אני לא מגיעה בחשק גדול לטיפול ומהצד האחר אני מתגעגעת אליה (היא יודעת את זה). היא קבעה את המפגש הבא לעוד שבועיים, עם אפשרות להתקשר בשעת הצורך. אני שונאת להטריד אותה בין הטיפולים.
מרגישה שמשהו נתקע אצלי. אני יודעת בוודאות מנסיון העבר שזו לא היא. הקושי הזה לדבר ושיש שתיקות בטיפול או שאני יוצאת עם כאב גדול מהטיפול, זה לא רק אצלה. עם כל מה שהיא עושה למעני, אני מרגישה נטושה (את זה היא לא יודעת).
ועכשיו עם כל הכאב. אני צריכה לאסוף את עצמי, כדי להכין את השבת והחג. אין לי חשק, אין לי כוחות, אבל אין ברירה אחרת.
תודה על ההקשבה.

מזדהה.

גם אני כל פעם הייתי מוצאת את עצמי מוצפת בכאב אחרי פגישות... והחיים היו תובעים את שלהם כתמיד ולא נותנים לי זמן להיאסף מהכאב. ממש כמו שאצלך...
מאחלת שיהיה יותר קל.
ושיהיה חג שמח.

לאורה101

New member
היי מרתה

האם אין מישהו/י שיכול/ה לעזור לך עם ההכנות לשבת והחג? כך שתוכלי קצת לנוח?
אם אין ואת חייבת לעשות את הדברים אז תנסי דווקא להכניס את עצמך לתוך העשייה וההכנה והטביעי את מצב רוחך שם. בישול ואפייה הם חוויות מאד יצירתיות, נסי להתעמק בזאת ואז תוכלי גם להנות מיצירותייך וגם קצת להשקיע את כאביך.
מוכר לי מאד עניין הבולמוסים המעצבנים הללו.
תרשי לי לחלוק איתך ( ועם כל האחרים כמובן) תובנה כלשהי שנחתה עליי לא מזמן. אני תמיד הייתי עבד לאכילה רגשית ולבולמוסי אכילה.
לפני כ 10 ימים בערב אחד בעלי מאד הכעיס אותי. בדיוק אח"כ אכלתי ארוחת ערב. בערך כחצי שעה ,ארבעים דקות לאחר הארוחה הרגשתי שאני 'חייבת' משהו 'טעים' ( נשמע מוכר? ) הלכתי למטבח ופתחתי את המקרר. סגרתי. פתחתי שוב ואז שאלתי את עצמי ' מה לעזאזל את עושה עכשיו?את כועסת!! את לא רעבה !! ' סגרתי שוב והתחלתי לסדר תבלינים שקניתי יום לפני. אח"כ נכנסתי לחדר של הבן, שלא היה בבית, ואספתי זבל. אספתי בקבוקי שתייה ריקים. לחדר האמבטיה וסידרתי את הסבונים במקום, לאחר הקניות. אח"כ כשהלכתי לחדר השינה לישון גם אמרתי במפורש לבעלי שאני כועסת עליו וזה לא בסדר מה שהוא עשה.
מה שאני רוצה לאמר זה שהצלחתי לזהות את הרגש ואת העובדה שאוכל כרגע לא ממש יפתור לי שום בעייה והפכתי/מינפתי את הרגש העז שהיה בי למשהו מועיל וחיובי.
זה מאד קשה לביצוע ואני הופתעתי מאד מעצמי.
ללמדך שיש לנו יכולות רבות, אנחנו רק לחפור פנימה בתוכנו וללמוד להוציא אותן החוצה ולהשתמש בהם לחיוב.
&nbsp
מקווה שתרגישי טוב יותר

נ.ב.לדעתי עלייך לפתף את המטפלת בכל הרגשות שיש לך גם אליה וגם אם הם לא כל כך חיובים. כמו כן אם את במצב לא כל כך טוב, מדוע אינכן נפגשות פעם בשבוע? או שזה היה רק זמני הפעם?
&nbsp
שבת שלום וחג שבועות שמח

סיפור מעורר השראה. תודה.

הלוואי שגם אני אצליח...
לי אין בולמוסים (ברוך ה'!)
אבל יש לי התנהגויות אחרות שאני בורחת אליהן כשרע לי, וכשקשה מדי להיות ברע הזה. ואני מאוד רוצה ללמוד איך לא לברוח וכן להשאר שם ולהתמודד, ואולי אפילו למנף את הכאב לאנרגיה...

תודה

בעלי עושה את התפקידים שלו, ויותר. יש דברים שרק אני יכולה לעשות כי הוא פשוט לא יודע - כמו בישול ואפיה. התחלתי כבר, ואחרי לילה אני כבר מרגישה יותר טוב.
ההתמודדות עם בולמוסים מוכרת לי, אבל אתמול אני פשוט לא חשבתי. פשוט קניתי ואכלתי ואכלתי. בלי לחשוב קודם הקניה, ובלי לחשוב בזמן האכילה. בערב היתה לי שוב אכילה בלי מחשבה. לא נורא. היום אחזור בחזרה למסלול.
לגבי הפסיכולוגית - היא פשוט חושבת שכרגע מה שמתאים לי זה פגישה כל שבועיים ולא כל שבוע. המצב שלי לא כל כך קשה, ואדרבא, הוא בשיפור. אני באופן אישי לא יודעת מה אני רוצה מעצמי, וגם ככה קשה לי עם הטיפול גם כשהוא כל שבועיים.

לאורה101

New member
תיארת בדיוק את מהותו של הבולמוס

אכילה רבה ופתאומית ללא הבחנה כמעט במה שנכנס, מה טעמו וללא הנאה ממנו כלל. זוכרת את עצמי פותחת את המקרר ו'טוחנת' כל מה שאכיל ללא חימום וללא צורך בהכנה, פשוט מה שבא ליד.
שמחה שמצבך במגמת שיפור ואם מתאים לך כל שבועיים אז זה בסדר גמור ומקובל לחלוטין.
ד.א. בזמנים הקשים ביותר שלי לא תיפקדתי כלל ובעלי בעל כורחו נאלץ ללמוד ולבשל ולאפות ועד היום הילדים ממש משוגעים על הפיצות הנפלאות שהוא מכין

מקווה שלא תגיעי לעולם למצבים כאלה. לפעמים עצם העובדה שיש מטלות לבצע מכריחה אותנו להתמודד ולהגבר.
בדיעבד המטפלת שלי אמרה שהעובדה שבעלי 'עטף' אותי כמו בנייר צלופן גם עזרה אך בו בעת גם הזיקה לי כי אז שקעתי לדיכאון ו'התמסרתי' לו וממש לא התמודדתי.
&nbsp
כמו שאמרת לגבי הבולמוסים, לא נורא, מחר יהיה יותר טוב והיום כבר יותר טוב מאתמול.
שבת שלום וחג שבועות שמח

לאורה,

מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי שמנה. הייתי אוכלת כל הזמן, ועד לא לפני הרבה זמן היו לי בולמוסים על בסיס יום יומי. כיום הם פחתו באופן ניכר, אבל עדיין, בעיקר כשאני אצל אמא או מיד לאחר מכן, אני פונה לאוכל. באופן כללי, אני כבר לא קונה אוכל במיוחד כדי לזלול אותו, אלא מסתפקת במה שיש בבית. החידוש של הבולמוס של אתמול הוא שקניתי במיוחד את ה"חומרים", בלי לשים לב.
בעלי מגוייס לעזרה, אולם אם אני לא אבשל (וזה קרה כבר בתקופות בעבר) הוא יאכל מוצרי סויה עם לחם, ואולי יקנה לו גם חומוס למריחה על הלחם. ב"ה שאני בתקופה טובה שיכולה לבשל ואפילו קצת להשקיע במה שאני מכינה.
&nbsp

הי מרתה

אני מצטערת שכל כך קשה לך. מזדהה עם חלק מהדברים שכתבת. גם אני שונאת ונמנעת מלהטריד בין הפגישות, וגם לי לפעמים לוקח כמה ימים לאסוף את עצמי אחרי פגישה קשה. והחיים, כמובן, לא מתחשבים ותובעים המשך תפקוד מלא...

אני מקווה שההכנות לשבת ולחג יעברו בקלות ובכיף, ושהחג יעבור בנעימות וכך התחושה הקשה תתפוגג עם הזמן. לפעמים זה קורה...
חג שמח!

להתחיל לרווח בין פגישות הטיפול

שלום רב לך מרתה,

שמחה מאוד לשמוע שאת כבר בטוב.
יתכן שהזמן שעבר מאז הפגישה שגרמה לך לכאב כל כך גדול, עשה את שלו, יתכן שהעובדה שההכנות לחג שהעיקו מנקודת המבט שלפניהן, ועכשיו הן כבר מאחוריך, ויתכן ששמחת החג הקרב.
בכל זאת אני רוצה להציע לך להשתמש בהצעתה של בר להתבונן בכאב ולנסות להבין אותו, במקום לברוח ממנו. את יכולה כמובן לא לקבל את העצה מכל וכל, או לדחות את יישומה לאחרי החג. לקחת לעצמך חופשה אמיתי מחיבוטי הנפש ולהינות מימי החג, שיהיה שמח, כמו כל חג.

את כותבת שהמטפלת שלך חושבת שאפשר לרווח בין הפגישות לאחת לשבועיים כיוון שאת לא במצב כל כך קשה. סביר להניח שהיא יודעת מה היא אומרת, לאור המצב שהיה קודם לכן.

עם זאת, את עדיין מרגישה רעה, עדיין מתגעגעת אליה בין הפגישות ועדיין מרגישה נטושה, כשהיא מציעה לרווח. כלומר, אני מבחינה בין התפקוד הכללי שלך, שכנראה השתפר מאוד, וזה כמובן מאוד משמח, לבין ההזדקקות שלך לקשר איתה, שכנראה עדיין ברמה גבוהה.

מאוד ממליצה לך לשתף אותה בתחושות הכאב, הנטישה והגעגוע, ולבקש לשקול שוב את הריווח בין הפגישות.

אני חושבת שהזדקקות לקשר הרגשי המייטיב, עשויה להסביר גם את הבלבול בין חוסר החשק לפגישה הטיפולית עצמה, שהיא קשה ולא נעימה לך (כולל הבריחה של המחשבות והשתיקות), לבין הגעגוע בין הפגישות. יתכן שהגעתן עכשיו לנושאים או תכנים שיותר קשים לך, או יותר מודחקים אצלך, ולכן הפגישה עצמה אינה נעימה לך, והמחשבות בורחות. ועם זאת - המרחק מהקשר החם והתומך, מפחיד, מעיק, כואב, מעורר תחושת נטישה.

יתכן שלא אפשרת לה לדעת עד כמה קשה לה הצעתה לרווח בין הפגישות, ולכן היא מתיחסת לתפקוד הכללי שלך ולא להזדקקותך לקשר איתה.

מאחלת לך חג שמח, נעים וחופשי מדאגות ומכאב.

תודה, תמר

אינני מרגישה שאנחנו מגיעים למקומות עמוקים יותר מבעבר, אם כי גם בעבר היו את השתיקות ובריחת המחשבות. זה כאילו שאני מגיעה לשם, ואני הופכת להיות מרתה אחרת ממה שאני ביום יום. עכשיו כשאני חושבת על זה, זה מרגיש כאילו שאני רוצה לחזור להיות תינוקת ושהיא תכיל אותי בלי מילים, אבל אני לא מרגישה בנוח עם הרצון הזה.
אני אדבר איתה.
שבת שלום וחג שמח.

רגרסיה בשירות האגו בטיפול

מרתה יקרה,

התובנה אליה הגעת נהדרת!!
לרצות לחזור להיות תינוקת ושהיא תכיל אותך בלי מילים.
כמה יפה הצלחת לשים מילים לתחושה שמרגישה לך מוזרה ומביישת.
הפסיכולוגים קוראים לזה "רגרסיה בשירות האגו". כשמטופל מרשה לעצמו לעשות רגרסיה לשלב ינקותי, ולזכות בהכלה והבנה ללא מילים לה היה זקוק כתינוק, וכפי הנראה לא קיבל. אם המטפל משכיל לספק הכלה ראשונית שכזו - המטופל עשוי לעבור מחדש את שלבי ההתפתחות והצמיחה הרגשית מנקודת התחלה טובה יותר, ובמסע נכון ובריא יותר.

תרשי לעצמך להיות ברגרסיה הזו. אל תפחדי, היא זמנית, לא תישארי שם.
אל תגני עצמך על השתיקות האלה. בפרט עתה, כשאת מבינה את משמעותן.
אשריך שזכית במטפלת שיכולה להכיל שתיקות אלה, ולאפשר לך להיות שם.
יחד איתה תצמחי מחדש למקום טוב יותר.
אשריך שאת יודעת לתת מילים ולהגיע לתובנות, גם כשאת מרגישה לא נוח עם סיטואציות.

כל כך שמחה בשבילך.

למעלה