שוב בענין שמות...

GalGula

New member
שוב בענין שמות...

תחשבו על שמות לילדים של זוגות יהודים-ערבים (כמו ברורי). לדעתי ברורי בחרה בהחלט באחלה שמות, אבל זה קצת יותר קשה לדעתי משמות לזוגות מעורבים אחרים (למה קשה? כי אני אישית מאתמול חושבת על שמות כאלו, והשמות היחידים שחשבתי עליהם, הם אמיר ועומרי). אז אשמח לעזרה מכם במציאת שמות נוספים, ויש גם זוג אחד שבקרוב יחבוק ילד חמוד, שישמח אם תעזרו לו
.

lir42

New member
באחד האתרים שפעם צירפתי לכאן

אולי גל זוכרת היו שמות ממש מגוחכים לילדים כמו אפרסמון ותפוח מישהו זוכר? המשך יום טוב לירי

adimayer

New member
שמות של זוגות מעורבים - אכן בעיה

לאחרונה התחלנו לחשוב על שמות - ואני כבר רואה איך הענין הולך ומסתבך. שם אחד לילד מצאנו - דניאל לילדה - חבל על הזמן הוא רוצה שמות מהתנ"ך והשם החביב עליו - לאה. אח"כ שרה ורבקה רחל גם טוב. ואם התנ"ך לא נראה לי יש תמיד את המלכה - אליזבט וכו´. עד עכשיו לא הצלחנו להסכים על שם לילדה. כשאמרתי לו ששירה זה שם יפה הוא אמר לי שזה שם של חתול, מאיה זה שם של דבורה וכו´. אני לא מצליחה לחשוב אפילו על שם אחד שהוא גם ערבי. למען האמת לא ידעתי שאמיר ועומרי הם גם שמות ערביים. עדי

ברורי

New member
לעדי אולי יש לי פתרון../images/Emo20.gif

מה דעתכם על יסמין הוא שם של כווולם וגם מריח ניפלא. מקווה שעזרתי ברוריה

GalGula

New member
אני אישית מאד אוהבת

את השם הזה
. ועדי - תגידי תודה שהוא רוצה שמות מהתנ"ך. יקירי לעומת זאת מתחבר דוקא לכל מיני שמות איטלקיים או צרפתיים, משהו בסגנון של שנטל וסבינה.... לעומת זאת אריאל זה לדעתו שם של אבקת כביסה, ושמות כמו דניאל, מיכאל וכו´ לא מלהיבים אותו בכלל... מאד קשה לנו להסכים על שמות ששנינו יכולים לחיות איתם. אז בהחלט עדיף רחל (רייצ´ל) או שרה, לא?
.

adimayer

New member
בן זוגי אמר שיסמין זה שם תורכי

והוא לא ממש מת עליהם...

adimayer

New member
נשמע רע איך שכתבתי זה

הוא לא מת עליהם בגלל מקרה שקרה לו: ערב אחד הוא חזר הביתה בלילה וחבורת תורכים התנפלה עליו ושברה לו חצי גוף - סתם בשביל הכיף. במשך חודש הוא שכב בבית חולים. מוצדק או לא מוצדק - לא ממש משנה

GalGula

New member
אני המומה!!!

מה, סתם ככה? בלי סיבה? מתי זה קרה? ואיפה?

adimayer

New member
כן גם אני הייתי המומה בהתחלה

זה קרה לפני כ-7 שנים. אז למד בן זוגי באזור ברלין. ערב אחד הוא חזר מאד מאוחר מהאוניברסיטה - מהספריה. שלושה תורכים התחילו לקלל אותו (דברים בסגנון גרמני מסריח וכו´) בן זוגי התעלם מהם וזה כנראה עיצבן אותם, אז הם החליטו שצריך ללמד אותו לקח... המשטרה מצאה אותו מאוחר יותר שוכב מחוסר הכרה על המדרכה. נאמר לי שהתורכים הם המיעוט הכי גדול בגרמניה (כ-4 מליון), אבל אין להם שום כוח במדינה (רק לשם השוואה - בגרמניה יש סה"כ 20000 יהודים, אבל נחשבים למיעוט הכי חזק שיש לו גם נציגות בממשלה). יש להם הרבה טינה וכעס כלפי הגרמנים, אבל עד כמה שהבנתי גם הגרמנים לא כ"כ סובלים את העובדה שהם הפכו למיעוט כ"כ גדול.

stevie1

New member
I have load../images/Emo8.gif

but I am not telling in case someone will steal them...

blixgirl

New member
שמות שיעבדו בכל מיני ארצות ותרבויות

הממ... דניאל,דויד,דנה,אלכס,מיכל (מישל),מרים,מירי,שרון, ויש עוד הרבה אני צריכה לחשוב ולעשות רשימה... חוץ מזה כל שם הוא מיוחד והאדם הנושא אותו מעניק לו הרבה משמעות ואופי וכולנו שונים ומיוחדים וגם דומים בדרכים שונות,שם הוא משהוא להתגאות בו לא משנה מה...איפה ואיך...

למעלה