שוב בנושא גמילה...

ימימה

New member
שוב בנושא גמילה...

אבל מזווית קצת אחרת. נמרוד מגמגם כבר כמה זמן. היינו איתו אצל קלינאית תקשורת, שנתנה לנו יעוץ איך לעזור לו. בין שאר הדברים שעלו בשיחה איתה, היא ציינה כל מיני גורמים שעשויים לגרום לגמגום, אחד מהם היה "פער פיזי" - אם אני זוכרת נכון את המינוח שלה - הכוונה היא לדרישות שהילד לא מסוגל עדיין לעמוד בהן מבחינת בשלות, כמו ישיבה מאד מסודרת על יד השולחן כשהוא עוד לא מסוגל לכך, או לחץ לגמילה מטיטול כשהילד עדיין לא בשל. היא נתנה את הדוגמא הזו רק כהסבר כללי לסיבות שלעתים גורמות להופעת גמגום, וציינה שלא הבחינה בבעיה כזאת אצלנו. אז איך זה קשור? נמרוד, בן 2.7, עדיין עם טיטול. הוא הכי גדול בגן שלו, יש שם כבר שלושה ילדים שנגמלו, ועכשיו הגננת רוצה לגמול קבוצה נוספת, שנמרוד יהיה בה, מכיוון שעוד חודשיים הוא עולה לגן חדש (אבל ש"מותר" להיות בו לא גמולים, אם כי לא בדקתי מה גישת הגננות לכך עדיין). הצרה היא, שאני לא יודעת אם הוא מוכן. הוא יודע מתי הוא עשה קקי, אבל לא מודיע, וזה גם לא מפריע לו. כשהוא הולך עם תחתונים, בימים חמים כשאנחנו בחוץ, הוא ממשיך להרטיב בלי שום בעיה. הוא לא מוכן לשבת על סיר בשום אופן - הצעתי לו פעמיים או שלוש, בלי לחץ, והוא פשוט לא רצה. הגננת לא לוחצת, היא נותנת לנו להחליט, היא רק חושבת שלפעמים צריך להחליט בשביל הילד, שלדעתה יש לו יכולת להגמל, אבל לא רצון. בתהליך הגמילה בגן מורידים את החיתול בטקס קטן, לובשים תחתונים, ואח"כ יש להם ארבע פעמים קבועות ביום, שבהן יושבים על הסיר, ומתחילים להתייחס להרטבות של הילד בתחתונים בנוסח "בפעם הבאה תעשה בסיר" "פיפי עושים בסיר" וכד´. השאלה שלי נובעת משני חששות - אחד הקשור לגמילה עצמה: האם הוא מוכן? האם זה לא מתכון לכל הצרות שתוארו כאן כל כך הרבה פעמים? השני קשור לגמגום - אם הוא אכן לא מוכן, אני חוששת שזה יגרום ללחץ, שיביא להחמרה של הגמגום, ונמרוד יסבול משני הכיוונים, ובגלל זה אני חוששת יותר מבמצב "רגיל". אנא - עצתכם!

חני ב

New member
איזה ספור עושים כל הזמן

מעניין הגמילה, זה לא בסדר. גם אני הייתי מאד לחוצה, גם בתי היתה כבר "גדולה" ולא רצתה בשום פנים ואופן לעשות שלא בטיטול. בגן ממש לא הלחיצו אותה, למזלי, וגם אני ברגע שהחלטתי שעוד שנה היא תהיה בגל פרטי, הפסקתי להלחץ. והנה יומיים לפני גיל 3, הילדה רצה לשרותים. לא סיר, לא ישבנון, אלא ישר בשרותים. ומאותו הרגע בו היא החליטה שהיא לא רוצה יותר טיטול, הילדה נגמלה! מצחיק אותי לקרוא פה ובעוד מקומות שיש כזה טקס, ופעמים קבועות בו כל הילדים יושבים על סיר. ואם הילד לא צריך עכשיו פיפי? ואם הוא צריך פיפי דוקא עוד 10 דקות? אנחנו לא רובוטים! ממה שאת מספרת, לא נראה לי שהוא מוכן. והטקס המצחיק הזה יכול לגרום לו ללחץ. הלחץ הוא סמוי הרבה פעמים.

לאה_מ

New member
יכול אבל לא רוצה...

נניח שנמרוד יכול אבל לא רוצה. אהה! סיבה מצויינת להכריח אותו! כופין אותו עד שיאמר "רוצה אני"! או שאולי לא?
אני מסכימה עם חני. להניח לו לנפשו. אם את מודאגת, עומר נגמל, למיטב זכרוני, אחרי הגיל הזה. מן הסתם תוך שנה הוא יהיה גמול. וכשזה יבוא מתוך מוכנות שלו, אז באמת לא יגרם שום נזק.

כרמית מ.

New member
הגורם הכי קריטי במוכנות לגמילה

הוא הרצון והמוטיבציה. אם הם אינם - זה ממש להכניס ראש בריא למיטה חולה. אפשר לדבר על הנושא, להכניס מוטיבציה, להתנסות - אבל אין טעם לתת לו אחריות שהוא לא רוצה בה, ואז גם להעניש אותו (ומספיקה עווית של אי שביעות רצון כשהוא לא "עומד בציפיות"). זה יבוא. לפעמים דווקא "לא לדבר על הנושא" בכלל, לאיזו תקופה מגדיל את התעוזה. לדעתי - לא כדאי למהר, וגיל כרונולוגי לא אומר כמעט כלום (במיוחד שאם אני זוכרת נכון, נמרוד נולד במשקל נמוך ועם בעיות בריאות - זה משפיע!!!).

למעלה