שוב אשמח לעזרתכם.

שוב אשמח לעזרתכם.

הערב מתכננת נסיון שני בהכנת פרלינים אחרי שהתחדשתי בתבנית נוספת, אנסה להפיק לקחים מההתנסות הקודמת.
הכנתי שלושה גנאשים למלית שנטעמים מאוד מוצלחים.
האחד הוא עם פרלינה ושוקולד מריר. מנסיונכם, כדאי לפזר מעט ברס על השקעים לפני הוספת הגנאש להדגשת האגוזיות שבמלית?

שאלה דומה למלית השניה שהיא עם מחית פיסטוק ושוקולד לבן. האם מומלץ לשלב פיסטוק קלוי (שלם או שבבים)?

תודה.

y o y o i t

New member
ככלל לא מומלץ להוסיף תוספות קראנצ'יות

לגנאש כי במשך הזמן הם מאבדים את פריכותם עם כל הלחות שיש בגנאש. אבל כיוון שאלו פרלינים שאת מכינה לשימוש מיידי לא חושבת שיש בעיה עם הברס (פיסטוקים לא הייתי מוסיפה) ייקח להם זמן להתרכך. אם את מכינה מהיום לעוד שבוע...אל תכניסי תוספות פריכות.

ועוד דבר, אם כבר את מכניסה ברס, תוסיפי אחרי מילוי הגנאש- כלומר שיצא בתחתית הפרלין. יותר נעים בפה ככה.

תודה.

הוספת קראנץ' לגנאש

זה נכון שלא כדאי להוסיף משהו קראנצ'י לגנאש, אבל הכוונה היא לגנאש שמכיל מים, שהם אלו שגורמים לתוספת לספוג לחות ולאבד מהקראנצ'יות.

להוסיף ברס או פייטה לג'נדויה (או פרלינה עם שוקולד מריר. זה אותו הדבר מבחינתי) זה אפשרי, ואפילו נחמד מאוד. אבל רק שני המרכיבים האלה, ובלי שמנת.

motip3

New member
אפשרות נוספת לשילוב מרכיב קראנצ'י

היא לעשות פרלינים בטבילה ואז השכבה התחתונה תהיה על בסיס שוקולד, פרלינה ומשהו קראנצ'י (פייה פוטן, ברס, קראנץ' קוקוס וכו') והשכבה השנייה תהייה השכבה עם הטעם.
אפשר לעשות זאת גם בתבנית קונכיות. השכבה הראשונה היא הגנאש ומעליה מניחים את שכבת הקראנץ'. אבל זה בעייתי כי הקראנץ' פחות נוזלי, קשה לזלף אותו לתוך הקונכייה וגם הסגירה תצא כנראה לא אחידה בעוביה.
אפשרות נוספת (עשיתי אותה רק פעם אחת). זה להכין שכבת קראנץ', לרדד אותה היטב בין שני ניירות פרגמנט לעובי מאוד דק. לקרוץ עיגולים בערך בקוטר של הפרלין (במידה והתבנית היא עגולה). ואז ניתן למלא גנאש להניח דיסקית כזאת ולסגור. בזמנו עשיתי עם שלוש שכבות שני סוגי גנאשים וביניהם הדיסקית קראנץ'. היו מחמאות, אבל לא ברמה כזאת שהצדיקו את ההשקעה הרבה חחחחח...

ויתרתי על הקראנץ' והסתפקתי בגנאשים.

שיפור משמעותי לעומת הפעם הקודמת.
א. חיממתי את החדר.
ב. הכנתי באן מרי מאולתר עם מחמם שולחני (נר) ומים חמימים בסיר עליו הונחה קערת השוקולד. בדקתי כל הזמן עם מדחום שהתמפרטורה תשאר בגבולות 31 - 32 מ"צ.
"צבעתי" עם מכחול עם מעט שוקולד מטומפרר את שקעי תבנית הורדים כך שהחורים התמעטו. בפעם הבאה אשקיע אפילו יותר ואעשה זאת מדוייק יותר. הפעם מהרתי כדי שהשוקולד לא יתקשה.
אני מקווה שהצילום יעביר חלק מהברק הנפלא של הפרלינים.
צילמתי גם בחתך אבל הצילום ל בפוקוס וחבל לי לחתוך עוד פרלינים.
קמצנית שכמותי...
השותף שהתכבד בחתוכים התלהב בעיקר מהקפה המריר (המלבנים). הורדים בגנאש קרמל פרלינה והרבועים בגנאש עם מחית פיסטוק.
בפעמים הבאות אנסה שוקולד חלב ולבן ואחר כך שואפת לפרלינים בטבילה. לאט לאט מקווה להגיע למליות מורכבות יותר של יותר משכבה אחת.

Lim3

New member
גמני הכנתי עם הוורדים ויצאו חלקם עם חורים

בגלל בועיות האוויר. האם לצבוע עם מכחול
מוריד את כמות הבועיות?
סתם מכחול של צביעה? הפשוט?

כן Lim לצעשה מילאתי את החריצים במעט שוקולד

וזה מנע כליאת בועות בתוכם. השתמשתי במכחול רגיל ודק יחסית.
מעט מיהרתי כי חששתי שהשוקולד יסמיך עד שאסיים ולכן לא השקעתי יותר מדי. בפעם הבאה אעשה זאת יסודי יותר ואני מניחה שהתוצאה תהיה טובה אף יותר.

למעלה