שוב אני...

kogawa

New member
פספסת את הנקודה

לא כתבתי לבן שהתכלבות זה טוב או רע, אלא ששיפוטיות לגבי אחרים היא רעה. לדעתי לא להגיע ליעד חשוב לך, בשל תוספת עלות זניחה זו החמצה.

זה ברור.

באופן כללי, יש גבול גם להתכלבות שלי.מבחינתי, חלק מהטיול ,תרמילאים או לא, זה לטייל בכיף אבל גם לחיות במשך חודשיים שלושה או אפילו שנה בתנאים נורמליים ולא בתנאי עוני מחפיר ועליבות . יש כאלה שרואים בזה חלק מהטיול. לא אני.

jeshu

New member
את לא מכירה את היתרונות שבלחיות ככה בטיול - זה פשוט אחרת.תנסי קצת ותביני.תקחי בכוונה את הכרטיס הזול ביותר ברכבת ותראי מה הרווחת ומה הפסדת והאם הדברים האלה של "התנאים הנורמאליים" באמת משמעותיים או שאולי הם זניחים ושוליים ביחס למשהו אחר שתמצאי.

SPnage

New member
את צודקת

לא כדאי לוותר על בייג'ין וכנראה שלא תחזרי לאזור בזמן הקרוב. בכל מקרה, נסיעה בקרון שינה משנזן לבייג'ין תעלה כ-55$, ובישיבה 30$ (אם כי הנסיעה לוקחת 24 שעות אז לא מומלץ קרון ישיבה). ממרכז הונג קונג לשנזן 30 דקות נסיעה ו-33HKD, תוסיפי 2Y לאוטובוס המקומי וזה העלות הכוללת. לדעתי שווה את ההשקעה...

תודה

זה מאוד מאוד עוזר

SPnage

New member
ברכבת

יש רכבות ישירות אבל הם די יקרות. הדרך הכי טובה לדעתי היא לעבור את הגבול לשנזן. משם תבררי על רכבת לבייג'ין (צריכה להיות), או שעתיים נסיעה משם נמצאת גוואנג'ו משם יש רכבות לכל חלקי סין וגם לבייג'ין כמובן. אגב אפשר לחסוך את עלות הטיסה אם טסים משנזן ולא מהונג קונג. העלות יכולה להיות בערך חצי מחיר, כי זו נחשבת לטיסה מקומית ולא בינלאומית כמו מהונג קונג. שנזן נמצאת בערך חצי שעה נסיעה ברכבת המקומית KCR ממרכז הונג קונג.

נכון - אבל ראי הוזהרת!

בערך... הונג קונג לביג'ין - 650 יואן שנזן לבייג'ין - 450 יואן הרבה יותר זול לחצות את הגבול ואז לעלות על רכבת. אבל - יש סכנה שלא תמצאי כרטיסים! שנזן - עיר יקרה. אם לא תצליחי לקנות שם כרטיס לרכבת, עדיף לנסות לקחת אוטובוס לגוואנדז'ו, כמו שכתבו לך. מצד שני גוואנדז'ו - עיר סינית גדולה ומכוערת. אני הייתי תקועה שם שלושה ימים בציפייה לרכבת. זה סיכון. לא ניתן לקנות כרטיס לרכבת פנימית בסין מתוך הונג קונג ולכן אולי שווה להוציא קצת יותר ולקנות את הכרטיס בהונג קונג (אני כמובן העדפתי לחסוך
) דבר אחרון - לקנות כרטיס לרכבת בסין זה לא קל, אך אפשרי. רצוי מאוד שמישהו יכתוב לך בסינית מה את רוצה לקנות, כי הקופאים לא מדברים אנגלית. גם הכרטיס כתוב רק בסינית (התאריכים והמחיר... במספרים נורמליים). אם יש שאלות על רכבות בסין ועל סין בכלל תשלחי מסר.

מרסלו1

New member
מהונג קונג יש מעבר לסין

לעיר שכרגע ברח לי שמה מהראש, העיר היא עיר גדולה וממנה אפשר להמשיך לכל מקום בסין, אני אישית לא התרחקתי יותר מדי כי חזרתי מהונג קונג וקיבלתי אישור כניסה רק לימים בודדים. בכל אופן יש שם כמה דברים חמודים, מיניאטורות של אתרים מפורסמים בעולם וגן בו מוצגות כל הקבוצות האתניות בסין, זה קצת משעשע כי הכל מוצג כיופי טופי, כך הטיבטים הכבושים למשל מוצגים כאוהבי סין.... ההמשך הוא בתחבורה יבשתית, המרחק עצום...אם יש לך זמן אני מניח שזו דרך ובה להכיר את סין האמיתית, אם לא -אולי שווה לשקול טיסה.

מרסלו1

New member
ועיצה חברית כללית

טיול תרמיל הוא טיול מסוג אחר, חלק מהקסם שלו הוא שמתגלגלים עם הטיול ולא הכל מתוכנן ומסודר וצפוי, אל תהיי בלחץ, דברים מסתדרים ותוכניות משתנות וזה חלק מהקסם שבסוג כזה של טיול.

זה ברור לי

ולא תכננתי יותר מידי אלא רק עברתי עם אנשים שהיו שם על מקומות שחובה לבקר בהם... אחד מהם זה כמובן בייג'ין. להונג קונג לא תכננתי להגיע ובגלל אילוצי טיסה וכאלה יתכן שהנחיתה תהיה שם ולכן אני מחפשת דרך נוחה להגיע משם לבייג'ין. אבל תודה על העצה בכל אופן:)

למעלה