שוב אני

• פותח הנושא bana
  • פורסם בתאריך

bana

New member
שוב אני

בקשר לרדוקטיל.. אני לוקחת את הכדורים תקופה די ארוכה (כדור אחד פעם ביום- בד"כ בבוקר לפני ארוחת הבוקר או בזמן ארוחת הבוקר). הכדורים עוזרים לי בזה שהם מדכאים לי טיפה את התאבון. הכדורים עולים די הרבה אז כל פעם שנגמרים לי הכדורים אני מחכה תקופה של שבוע שבועיים (לפעמים יותר) עד שאני קונה את הכדורים שוב. הבעיה שלי שבזמן שבין לבין התאבון שלי גובר שוב. ברגע שאני חוזרת לכדורים התאבון שוב פוחת... האם זה אמור להיות כך או שהתמכרתי לתרופה? האם בגלל שאני לוקחת את התרופה תקופה ארוכה תהיה לזה איזשהי השפעה רעה בעתיד? תודה

לגבי נטילת רדוקטיל עם הפסקות

היי בנה ושוב שלום
. העובדה שחוזר לך התיאבון בזמן הפסקת הכדור לא מעידה בהכרח על התמכרות. בהרבה מקרים, אם לא שונו הרגלי האכילה אז עם הפסקת הלקיחה של הרדוקטיל תהיה בחזרה עליה במישקל. וזה דרך אגב די הגיוני. ישנן שתי דרכים למנוע זאת, וצריך לנקוט בהן עוד לפני הפסקת לקיחת הרדוקטיל, והם : 1. שינוי הרגלי האכילה. 2. ספורט. כמה קל לאמר וכמה קשה לבצע..., אבל מה לעשות זאת האמת. צריך לנצל את הירידה במישקל שגורם הרדוקטיל כדי לקבל מוטיבציה לעשות את השינויים החשובים הנ"ל. מומלץ בהחלט להתחיל בהדרגה ולעשות יותר ספורט וגם אפילו להתיעץ עם דיאטנית לגבי תזונה נכונה ועשירה שגם תהיה משביעה. על-פי הוראות משרד הבריאות מותר לקחת את התרופה למשך זמן מקסימלי של שנה. בברכה ישראל

למעלה