שוב אני....

ההנאה

שלך היא לא ברמה המודעת (גם המושג הנאה הוא לא מדויק בהקשר של זה). אבל יש לך רווח סמוי מכל המצב הזה, משום שאם היית רק מפסידה, לא היית נשארת במקום הזה (כלומר, או שהיית בוחרת ללכת ממנו (מבעלך) או שהיית בוחרת לא להאמין שזה חזק ממך והיית מגלה חוזק בתוך עצמך, שהיה מזיז אותך מהמקום החוקר וחושש ובוחן ובודק ומדמיין).

בקיצור, אלה החיים שאת מכירה ולמרות שזה נשמע פרדוכסאלי, את לא מכירה מערכת אחרת איתו. האיזון ביניכם נשמר והקשר שלכם קיים כל עוד הוא מפלרטט עם נשים אחרות (ולא ממש טורח להסתיר את זה) ואת מתוזזת מפחד סביב העניין (וכן חושבת שאת מצליחה להסתיר את זה אבל את לא, והוא מרגיש את זה ואולי אפילו נהנה מזה, עאלק, אני גבר גבר והיא פוחדת לאבד אותי). כל אחד מכם יודע את מקומו ואת תפקידו והכל עומד על מקומו בשלום ומדי פעם את מגיעה לכאן לשפוך קצת מהג'יפה שממלאת אותך כדי לפנות מקום לעוד קצת.

תראי, מה שבאמת חשוב בכל הסיפור הזה, זה למה את כל כך זקוקה להחזיק ולטפח את ההרס הפנימי העצמי הזה. כאילו, אם זה לא יהיה, את לא תהיי את.
זאת עובדה גלויה וברורה שיש לו עניינים עם נשים אחרות ולא צריך להיות חוקר מדופלם כדי לדעת שזה מה שזה. אבל הוא ממש לא האישיו כאן, כי הוא מי שהוא וככה הוא מנהל את חייו. האישיו הוא את, ומה שאני מציעה לך, זה לנסות לעשות את החצי סיבוב הגואל של חייך ולנסות להפסיק לראות בכלל את הקפיצות שלו. לא לשמוע בכלל את הטלפון שלו מצלצל, לסנן אל החלל החיצון כל זמזום של הודעה נכנסת. יש לי תחושה חזקה מאד שברגע שהוא לא ירגיש את הפחד שלך קופץ יחד עם כל קפיצה שלו, צינור ההזנה שלו פשוט יתרוקן והוא יהיה חייב לעשות עם זה משהו אחר. זה כבר לא יהיה משחק בשבילו, כל הסיפור הזה, ומשהו יקרה. את מבינה, כאילו בהפוך על הפוך, את זאת שמתחזקת את הדפוס הזה שלו.
תחשבי על זה.

קארניו

New member
לא רק שאת נהנית מהאומללות הזאת -

את גם מכורה לה ! בכל התמכרות קיימת נטיה של האדם לדבוק בהתנהגות שמזיקה לו ואצלך זה בא לידי ביטוי בהתמכרות לחשדנות ולקנאה שאת סוחבת כבר 6 שנים !!! (ואולי אפילו יותר) ולא עשית עם זה מאומה .

רק כאשר תביני שאת אכן מכורה לתכונות שליליות ותרצי להבריא אז גם תמצאי את הדרך הנכונה ותצליחי להיגמל מאותה התמכרות שממררת לך ולסביבה שלך את החיים .
אומנם זה לא יהיה קל כמו בכל תהליך של גמילה שעוברים אבל התוצאה שווה את המאמץ והקושי.
וכל מילה נוספת בעניין מיותרת .

אושרת312

New member
אבל איך

אני מטפלת? פסיכולוג? יועץ נישואים? אין לי כסף לדברים האלה!!! יש משהו זול יחסית ? כי אני באמת רוצה לטפל

היי

לדעתי זה קצת בעיה להתייעץ בנושאים כאלה מהסיבה הפשוטה מאד שמרוב עצות לא באמת מוצאים את מה שנראה אופטימלי, אלא הכל נראה נכון לעשות וזה נורא מבלבל.

עצה אחת שלדעתי מאד מועילה, היא העובדה שתתני לו לחיות את החיים שלו איך שהוא רוצה ובוחר ותני לו את הספייס שלו.
ברגע שתגלי משהו קונקרטי (ואם מחפשים תמיד מוצאים, גם אם לא באמת קיים) תטיסי אותו - אבל עד אז, שחררי אותו והפאניקה שלו תרד ובטח גם שלך.
זה קשה לשחרר בהתחלה ממחשבות כאלה, אבל את חייבת לסמוך עליו ותאמיני לי שתראי לו שתתני בו אמון מלא (ואת ממש לא מראה לו), הוא מרגיש ניצוד ומתנהג בהתאם. ברגע שתרפי יש לזה 2 אופציות, או שהוא ממש יהיה שקוף ויעשה שטויות, או שהוא יבין שטעה ופשוט יפסיק להתעסק בחרא כי יודע מה יש לו בבית.

אושרת312

New member
אנונימי...

אני בהחלט מבולבלת ואני מנסה לשלוט במחשבות בכל הכוח זה לא כל כך מצליח לי כפי שאתה ודאי רואה.....

אלעל5

New member
אושרת,,

לא יעזרו לך העצות[הן טובות] הרי את לא תרגעי עד שתדעי הכל,
רק קחי בחשבון, זה עלול לקחת זמן [הרבה] וכאב [הרבה מאד]
לכן עצתי, עשי הכל [חוקר פרטי, ושאר ניבזויות קטנות] ומצאי את התשובה שאת מחפשת.
רק הכיני את עצמך לקבל אותה.
אכזרי ,אבל מציאותי,,

אושרת312

New member

פתרון דיי פשוט

חשבת אולי לשאול אותו בצורה ישירה למה הוא מפחד שתראי מה קורה בטלפון?

ואם הוא אומר שזה לא עניינך או שהוא מתחמק מתשובה ישירה,
ספרי לו ושאלי אותו:
"שמע, אני מרגישה כך וכך כשאתה עושה כך וכך... אתה אומר שהכל סבבה. אני מאמינה לך אבל המחשבות שלי לא נותנות לי מנוחה.
אני מבקשת לראות את הטלפון כדי להשקיט את המחשבות שלי... אני יודעת שזה לא נוח ושזה גורם לך להרגיש רע, אבל אני לא יכולה
להשקיט את המחשבות שלי וזה משגע אותי למרות שאני אוהבת אותך ומאמינה לך... אני פשוט מתחרפנת כשאתה עושה את זה וזה לא מניח לי"...

עכשיו, אם הוא מספיק אוהב אותך ואין לו מה להסתיר, אין מצב בעולם שאחרי זה הוא לא יתן לך לראות את הטלפון.
גם אם זה לא יהיה לו נוח... ואני כבר אומר לך שאם היו עושים לי את זה, אני הייתי מרגיש לא בנוח... למרות שאין לי בעיה בכלל שבת זוג שלי תראה את מה שיש לי שם,
עדיין התכתבויות מסויימות עם חברים וידידות הם דיי אישיות ברמה שמי שקורא מהצד, כולל בת זוג שאין לי כלום מוסתר ממנה, אבל כלום! היה גורם לי להרגיש לא בנוח,
ולו רק מהסיבה שהיא עלולה לפרש אמירות מסויימות שהם סוג של בדיחה אישית (במיוחד על הידידות שלי) כמשהו אחר או כרמז כזה או אחר, למרות שזה ממש לא!!!

אבל מה, אם זה היה מגיע למצב שהיא תגיד לי כזה דבר, אין מצב בעולם שהייתי נותן לה להרגיש כך, והייתי נותן לה את הטלפון בלי לחשוב פעמיים....
אם זה לא המצב, אז אולי יש לחשדות שלך בסיס... זה עדיין לא סופי, אבל יש להן בסיס...
זה לא חייב להיות בגידה, אבל זה יכול להיות פלירטוט שעושה לו טוב ואם תראי את זה זה יעשה לך את המוות....

אבל זה עניין שלך.
רק הערה קטנה - לתת אמון מלא באדם זו הדרך הכי טובה בלקבל אמון מלא וגם בלדאוג לא לשבור אותו.
לא צריך להיות פטי מאמין לכל דבר, אבל צריך קודם לתת אמון ואז לפתוח עיניים... לא קודם לחשוד ואק אם זה כלום אז לתת אמון, כי אז יחשדו בך ולא יתנו לך אמון...
זה סוג של ביצה ותרנגולת...
:)

סורי שאני לא קורא את כל השירשור... הפעם הוא ארוך מידי ואין לי זמן לזה השבוע, אז עניתי רק על העניין המרכזי...
בהצלחה...

למעלה