שוב אני

שוב אני

שלום לכולם אני 14 ימים אחרי הניתוח מתוכם 12 ימים שהייתי ממש אבל ממש מוגבלת כמעט ולא אכלתי כלום וגם אם הייתי שותה כוס מים הייתי מלאה אבל הבעיה שאתמול והיום אני כל הזמן מרגישה רעבה וחושבת שאני יכולה לאכול הכל וזה ממש מפחיד אותי כמובן שאני לא מרשה לעצמי אבל לפעמים אני מתפתה???? מה אפשר לעשות חוץ מזה מישהו יכול להסביר לי איך יודעים שמשהו עובר או נתקע???????? סליחה אבל אני מאוד מבולבלת תודה לכולם

מזל טוב לניתוח, וברוך הבא לפורום

אני 8 שבועות לאחר הניתוח.. אני יכול להמליץ לך לשתות הרבה ריוויון.. מדובר באשל בקרטון של חלב. המשקה משביע... וכשלא מסתכלים על המטבח, ולא חושבים על אוכל, זה אני רק נותן כטיפ ראשון.. בשבוע השני התחלתי לאכול פרכיות אורז עם גבינות... ובנוסף כמבוקש, התנסתי בירקות.. כל יום, ירק אחר.. הסיבה לזה היא כדי ללמוד את התחושה עם כל פרי בנפרד. כמו שאבינוח אמר לי : תאכל כל יום ירק אחר, כדי לדעת מתי אחד מהירקות מקשה את העיקול. אחרי כל זה, החלטתי להשאר בעוד שבוע של פרכיות אורז עם גבינה לבנה/קוטג. שיהיה לך בהצלחה! תרגישי חופשי לשאול כאן שאלות.. אני יכול להזכיר, שבשבוע השני, לא הרשתי לעצמי לאכול משהו מעבר לזה.. נ.ב. ריוויון מאד משביע

LATIN GIRL77

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה

הגיוני שרעבים, בסופו של דבר הטבעת אומנם שם אבל פתוחה לחלוטין, יש כאלו שמוגבלים מההתחלה ויש כאלו (כמוני) שזקוקים לסגירות. קודם כול 14 יום לאחר הניתוח כבר מותר לאכול כול מיני טחונים, מרקים, גבינות רכות, מעדנים, פתית. למדתי ששתיה חמה מרגיעה את העניינים ונותנת פרופורציה אם הרעב הוא אכן אמיתי או לפעמים בראש. כשמשהו נתקע מרגישים באיזור הפורט איזה שהוא לחץ, זה בכול אופן אצלי. אגב לקח לי זמן מה להבין כול מיני תחושות, את תחושת ה"עובר" למדתי להרגיש ממש רק בסגירות גבוהות יותר, אולי בגלל ההקפדה שלי על לעיסה ממושכת. תקראי פה אחורה בפורום, יש הרבה חומר והרבה עדויות של מנותחים מכול מיני תקופות לאחר הניתוח, בהצלחה!!!

אופירA

New member
מנהל
ברוך ה' שאת רעבה סוף סוף

זה ש-12 יום לא אכלת כלום והיית מוגבלת גם בשתייה - זה לא טוב. אבל ברוך ה' שזה עבר, ועכשיו את בריאה ורעבה. רעב זה סימן לבריאות. את כנראה יכולה לאכול הכל כרגע, כי הטבעת לא סגורה ולא אמורה להיות סגורה. אז תאכלי כמה שאת רעבה, מתפריט השבוע השני (כלכלה רכה). את צריכה להרשות לעצמך לאכול, כדי להחלים מהניתוח. מי שלא אוכל אחרי הניתוח יהיה רעב ויישבר, וכן הוא יהיה חלש מאוד ולא בריא - אם הוא כמעט לא אוכל בכלל. אחרי שתסגרי את הטבעת, תתחילי בהדרגה להרגיש הגבלה. ואז כשמשהו עובר בקושי או נתקע מרגישים בלי צורך בהסברים. כרגע את לא אמורה להרגיש זאת, רק לחכות בסבלנות עד שיגיע הזמן להרגיש זאת, אחרי הסגירות. תמשיכי לשאול ולעדכן.

PavlovsDaughter

New member
אני קצת בהלם שמנתחים ככה

ולא נותנים לאותו אדם הנחיות לאכילה בשבוע הראשון, השני וכו'. לי אין אפילו תאריך לניתוח אבל כבר ציידו אותי בחוברת שמפרטת מה לאכול 3 שבועות לפני (כדי להקטין את הכבד) ומה לאכול חודש אחרי.

אופירA

New member
מנהל
נתנו הנחיות. למה את אומרת שלא נתנו?

כל מנותח טבעת בכל מסגרת רפואית מקבל דף הנחיות/חוברת לתזונה לאחר הניתוח. חוץ מזה שרוול אינו טבעת. רוב מנתחי הטבעת לא מבקשים כלל דיאטה לפני הניתוח להקטנת הכבד. בשרוול יש יותר מנתחים שיבקשו, כי זה ניתוח יותר ארוך והרבה יותר מורכב.

../images/Emo189.gif../images/Emo189.gifתודה לכולכם על התמיכה

באמת אני מרגישה שנפלתי לפורום של מלאכים עד לפני שבוע הרגשתי שאני לבד אבודה עברתי ניתוח ולא הבנתי מה עובר עלי עד שמצאתי את הפורום ואז התחלתי להבין כל מיני דברים על הדברים שעוברים עליי שוב תודה

אם שבועיים היית מלאה, מצבך טוב מאוד!!!

בדרך כלל מרגישים רעבים הרבה קודם. כשמשהו יתקע, כבר תרגישי.

למעלה