שוב אני...

אטיוד5

Active member
בואי נצטט משם

"בטאיוואן, למשל, הדיכאון נוגע בשיעור של כ-1.5 אחוז מהאוכלוסייה, ואילו בלבנון הוא מתבטא בכ-19 אחוז מהאוכלוסייה" - נו, אז מה את מסיקה ממשפט כזה? אני מסיק שבמקומות שונים האחוזים שונים לגמרי, לגמרי. אפשר גם להסיק שמדדו מחלות שונות. שמה שמוגדר בלבנון כדכאון, מוגדר בטאיוון כמצב רוח עכרורי בשעות אחרי הצהריים, למשל. אפשר גם להסיק שלא מדדו דכאון קליני בכלל, לא פה ולא שם. בקיצור - אי אפשר להסיק מהמקור שהבאת שום-כלום. - ואם כך, ובכל מקרה, מה שמענין אותנו הוא מה קורה בארץ. אם תמצאי נתונים, תביאי. ואותך אשאל אותה שאלה ששאלתי את שלי - מבין מאות האנשים שאת מכירה - כמה ביקרו במחלקה פסיכיאטרית בגלל דיכאון קליני?

אטיוד5

Active member
לא **כל** בעיה תיפתר

אל חלק גדול כן. והיא לא חייבת להיות רזה. מספיק שתהיה לא-שמנה.

Canta Brasil

New member
הבעיה פה היא לא ההשמנה

אלא חוסר היכולת לתפקד. ההשמנה היא סתם תירוץ שאפשר להאחז בו, כדי לא לקרוא לדברים האחרים בשם.

shellyland

New member
הוא מנסה לרמוז שאם מישהי שמנה

זה מפני שהיא אוהבת לאכול יותר משהיא אוהבת דברים אחרים (את עצמה, נניח).

אטיוד5

Active member
אז גם בפנייך אני מתנצל

אם עשיתי לך לא נעים. ---- אני כבר בשוונג, עוד מישהי רוצה התנצלות?

זו הגדרה עוד יותר נזילה מזו של דכאון...

חלק גדול מהבעיות יפתר כשהיא תאהב את עצמה. אם האהבה העצמית שלה תלויה במשקל שלה אפשר לטפל או במשקל או בשחרור מהתלות בו. אני אוהבת יותר את השני.

Canta Brasil

New member
לא כל דיכאון הוא קליני.

ובכ"ז כל דיכאון דורש טיפול. אני לא מדברת על מצברוח רע של כמה ימים, אלא על מצב של חוסר תפקוד שנמשך יותר משבועיים או שלושה.

אטיוד5

Active member
ממש לא, ממש לא

אם מישהי שמנה רוב הסיכויים שהיא בכלל שונאת לאכול. מעטות מאוד מטומטמות עד כדי כך שהן אוהבות את זה שהן שמנות/רוצות לאכול.

תני לו לקרוא את המאמר ששלחתי לך:

דימוי מין, תפיסה עצמית והערכה עצמית: הבדלים בין המינים בגיל ההתבגרות.

מירה28

New member
שוב אני...

קשה לי כי ממרומי גיל 28 אני לא צריכה להיות ככה כי ממרומי גיל 28 אני לא צריכה להילחם ככה אני לא רוצה להיות ככה אני לא רוצה להילחם יותר אני רוצה לקום בבוקר עם רצון לעשות ולחיות איך?

אטיוד5

Active member
היא לא צריכה לאהוב את עצמה

מה היא, נרקיס? אגומאניאקית? לא, אם היא נורמלית היא אוהבת את עצמה במידה ראויה, לא מוגזמת. לכן אין שום צורך בהתמקדות המטומטמת הזאת ב"לאהוב את עצמך".

למעלה