שוב אני

אשחר 1

New member
שוב אני ../images/Emo13.gif

קודם שאלתי פה על פסיכומטרי ועל קורס שהמכון לקידום החרש פתח ולא קיבלתי מענה אז הבנתי שכמעט מכם או בכלל לא ניסה... אז השאלה פה, האם מסתובבים בפורום פה סטודנטים לק"שים? אם כן, איך אתם הצלחתם בפסיכומטרי? ודגש בפרק האנגלית? והאם מומלץ לקחת קורס רגיל עם התאמות? בעוד חצי שנה אני משתחררת מצה"ל ואני כבר חושבת מה לעשות... אשמח אם תענו...
! אשחר

havitush661

New member
אני כבר מהנדסת

בזמנו כשאני עשיתי פסיכומטרי הייתי לי הקלה במבחן גם מבחינת הזמן וגם מבחינת הפרק באנגלית. גם עשיתי את המבחן במחשב....והפרק באנגלית היה מותאם במיוחד. בקיצור הוצאתי אז 640 אני לא יודעת איך זה הולך היום אבל לי אישית זה ממש עזר כי לפני המבחן המדובר עשיתי 2 מבחנים רגילים לא במחשב ולא הצלחתי באותה מידה. המבחן הממוחשב ממש ממש עזר. היום אני מהנדסת מכונות למדתי בטכניון ולמד איתי בחור שהוא חרש לגמרי והצליח אף יותר ממני. בקיצור הכל אפשרי. בקרוב אני מתחילה תואר שני...

Guy950

New member
כדי להצליח בפסיכומטרי

צריך לעשות דבר אחד פשוט, ללמוד. בכל מקרה, את יכולה להגיש בקשה למשרד הארצי לבחינות שאת רוצה התאמות, תתני להם בדיקות שמיעה וכל איבחון שעשו לך בעבר+אבחון עדכני מהמכונים שרשומים באתר שלהם והם יתנו לך התאמות. לרוב לכבדי שמיעה\חרשים הם נותנים מפע"ם, מבחן פסיכומטרי על מחשב. הוא יקל עלייך, במקום 9 פרקים בשלוש שעות וחצי, את עושה 3 פרקים. מילולי, כמותי ואנגלית בכמה זמן שאת יכולה. טוב לא נגזים כמה זמן שאת רוצה אבל האידיאל הוא שתעשי את שלושת הפרקים בשלוש שעות וחצי. אני ממליץ לקחת קורס, אם את יכולה למצוא קורסים מותאמים זה יהיה טוב, אני עשיתי קורס רגיל ביואל גבע והסתדרתי יחסית. לגבי האנגלית אין לך ברירה פשוט לשבת, לנשום ולחרוש אנגלית. הדרך הטובה לעשות את זה - זה לשבת עם מילון וספר ולקרוא ספר באנגלית שמעניין אותך. מילה שאת לא מבינה או מתקשה להבין את רושמת על דף. אחרי שצברת לך כמה מילים, נניח 6-7 מילים, את בודקת במילון ומתרגמת אותם וככה המילים יכנסו לך בראש בהתחלה. אח"כ פשוט תשנני את המילים הקשות ככה שתזכרי אותם. אני יכול לחפור לך שיטות ללא הפסקה, אבל לא רוצה לשעמם אותך. אם את רוצה שאמשיך להסביר לך איך לפחות להתחיל ללמוד לפסיכומטרי את יכולה לדבר איתי במסרים ואפרט לך כל מה שיעזור לך בפסיכומטרי. Guy950

פסיכומטרי- הניסיון שלי

אני גם לקוית שמיעה ועשיתי שני פסיכומטרי. הראשון באמת היה מבחן עם התאמות והקלות, קיבלתי בו 580. ובשני בחרתי לעשות מבחן רגיל וקיבלתי בו 640. לי אישית המבחן המותאם היה קטסטרופה. אז נכון, הוא מותאם והוא נוע לאנשים עם מוגבלויות אבל בכ"ז תראי אם זה מתאים לך. לי אישית זה ממש לא התאים. זה חודש אחרי המועד ה"רגיל"- ארי שכבר הקורסים נגמרים. זה במחשב- דבר שמתיש בפני עצמו- לקרוא אנסין במחשב העיניים מרצדות וזה מוציא לגמרי מריכוז. זו דרך אחרת לחישוב הציון,המחשב מעלה ומוריד את רמת השאלות לפי הרמה שלך- זו קצת מלחמה פסיכולוגית. לא ניתן לחזור אחורה לשאלות. כלהאנשים אמרו לי "קיבלת מתנה מהמרכז הארצי" ולא האמינו שאני מוותרת על ה"הקלות" במועד השני. תלכי אחרי מה שאת חושבת שמתאים לך. אני לא אומרת שהשתפרתי רק בגלל הנוסח הלא-מותאם של הבחינה, אין ספק שהלמידה הייתה אחרת במועד השני. קיצור תבררי ואז תראי מה מתאים לך

אשחר 1

New member
תודה רבה לכולכם!!

בדיוק שוחחתי עם 2 בנות (אחת חרשת לגמרי ושנייה כבדי שמיעה שיכולה לשוחח בטלפון ללא בעיה), הן למדו בקורס המונגש שהמכון לקידום החרש פתח, הן אמרו בפה אחד לא ללכת לקורס המונגש!! שאלתי למה, הן ענו שהמורה ממש לא יודעת ללמד בכלל שהן הרגישו שלא הלך להן טוב בפסיכומטרי האחרון (אפריל). המליצו לי שאם אני יכולה להסתדר בכיתה קטנה אז מומלץ ללכת... (בצבא למדתי בקורס עובדות מעבדה רפואית עם 15 בנות והסתדרת מצוין ללא תרגום) אז אני עדיין חושבת על זה... בקשר לאנגלית, בינתיים אח שלי מנוי לעיתון של ילדים בשפה האנגלית אז אני קוראת, וגם אני מתאמנת באנסינים של בגרויות כדי ללמוד לכתוב... (אני קוראת ומבינה מילים אבל לכתוב אני לא מצליחה)... יש לי זמן בצבא אז אני מנצלת כדי ללמוד אנגלית. אז נראה
שבוע טוב לכולכם!

Dawson girl

New member
היי ../images/Emo13.gif

אני קיבלתי מבחן מותאם (מפע''ם, כמו שאמרו לפניי) אבל עשיתי קורס רגיל של יואל גבע (הם מצוינים!
). היה לי מדריך פשוט מתנה והוא אמר לי שאם יש לי מפעם אין כל טעם בלעשות מבחנים וסימולציות בזמן של המבחן הרגיל- אלא לעשות אותם אצלי בבית עם שעון עצר של 4 דקות לשאלה, כמו במותאם. למדתי ככה 3 וחצי חודשים- גם כמה שבועות אחרי שנגמר הקורס, ודיברתי איתו במייל בזמן הזה- שאלות, בעיות וכו', כי עם כל הכבוד- על קורס של 6,000 שקל לא אמור לעניין אותי אם הוא נגמר או לא, אני עדיין לא ניגשתי
דבר ראשון- ממליצה מאוד מאוד מאוד לעשות מפעם. הלחץ ממבחן רגיל לדעתי רק הורס, ו-4 דקות לשאלה מעלות משמעותית את היכולת שלך (בתנאי כמובן שלמדת כמו שצריך למבחן, אחרת בין כה וכה לא ילך לך). החלק של האנגלית מראש בעייתי ללקויי שמיעה. ברגע שאת מבינה את זה, אפשר פשוט לבנות "תוכנית אימונים" ולפרוס אותה על פני ה-3-4 חודשים מתחילת הקורס ועד המבחן שלך. אני עשיתי דבר דומה עם המילון של יואל גבע (ואפילו לא למדתי את כל המילים, יש A שזה חובה ו-B שזה רשות, או לפחות ככה זה היה כשלמדתי לפני 3 שנים) וחלק מאוד מאוד חשוב שאסור לדלג עליו לדעתי- קריאת ספרים. קראתי במצטבר יותר מ-1000 עמודים באנגלית (תבחרי ספרים מעניינים, זה לא אמור להיות עונש). שניהם ביחד משפרים משמעותית את השפה למי שיש לו רק את הבסיס, וצריך יותר מזה... כיוונתי לפטור וקיבלתי 145, אז אני מניחה שהתוכנית הזו עובדת... אני לא מכירה אנשים שעשו את הקורסים המונגשים אבל הבנתי שבגדול הם די מוותרים על האנגלית. לטעמי זו טעות גדולה כי אם את עושה פסיכומטרי את מכוונת לאקדמיה, ואם כך- אין טעם לוותר על האנגלית, כי היא בכל מקום. בעיקר באוניברסיטה. וכן אפשרי להגיע לרמה הנדרשת באנגלית עם עבודה קשה, אז למה לוותר מראש? עם כל הסיפור הזה קיבלתי ציון די יפה, שאפשר לי להתקבל למה שרציתי באוניברסיטה, ובגלל זה חשוב לי להדגיש שני דברים: אחת- זה אפשרי בהחלט. שתיים- זה דורש עבודה, ולא מעט. אני פה אם יש לך עוד שאלות, ובהצלחה

סיקסטי

New member
לא עשיתי קורס ולא הייתה לי בחינה מותאמת

הוצאתי 698.(ו138 באנגלית) הטיפ שלי לאנגלית : לקרוא וכמה שיותר, ואני מתכוון למאמרים( להבדיל מרומנים וכד'). בזמנו היה לי את הג'רוזלם פוסט בהישג יד ופשוט קראתי אותו כל יום וכך למדתי לקרוא מאמרים והעשרתי את אוצר המילים שלי.

אשחר 1

New member
../images/Emo51.gif

על המענה!! לא ידעתי שיש גולשים לק"שים עם ציונים טובים (
עליי) רבים מכם ציינו מבחן מפע"ם, אז סליחה על הבורות מה זה אומר? מה זה עוזר? אשמח לדעת... עוד שאלה, אם אני לוקחת קורס רגיל אז אני צריכה לעדכן שמגיע לי הקלות או שהם אמורים לדעת לבד? בשביל לקבל הקלות אני צריכה להביא בדיקות שמיעה עדכנית? תודה רבה לעונים!!

שיווה100

New member
אהלן

בדיוק שמתי את סיפור הפסיכומטרי מאחוריי ובהצלחה די מרובה אז אני בהחלט יכולה לסייע. מפע"ם זהו מבחן פסיכומטרי ממוחשב (הראשי תיבות מבחן פסיכומטרי על מחשב), המפע"ם בנוי באופן שונה מהפסיכומטרי הרגיל בכך שהשאלות מוצגות אחת אחת, אין אופציה לחזור אחורה והן לא מתוכנתות מראש, כלומר ע"פ הרמה שלך תיקבע רמת השאלות. במידה ואת עונה נכון הרמה עולה, במידה ואת טועה הרמה יורדת (ובהתאם גם הציון כמובן) עד שהמחשב ממקם אותך על הסקאלה איפה את בכל אחד משלושת הנושאים: כמותי, מילולי ואנגלית. הזמן ארוך יותר באופן משמעותי, בין 2-4 דקות לשאלה, תלוי בסוג השאלה, אך בהחלט יש כאן מרווח נשימה גדול הרבה יותר מבפסיכומטרי הרגיל. לגבי האנגלית חשתי בדיוק כמוך, שנים הייתי באנטי כלפי השפה הזו עקב העובדה שלא שמעתי אותה כמו שצריך בכתה. בתיכון בכלל החלטתי לא להתמודד והברזתי בערך מכל שיעורי האנגלית, מה שלא ממש העלה לי את רמת השפה... לפסיכומטרי לקחתי את עצמי בידיים, הייתי מוכוונת מטרה וידעתי שאני רוצה רפואה ואני חייבת להפציץ בשביל זה, התחלתי לקרוא בכמויות, לפחות שעה ביום, ולמדתי את המילון של גבע כולו, גם A וגם B (אע"פ שלא ביצעתי קורס של גבע אלא של מכון מצוין אחר.. זיו כספי. אם את שוקלת אז ללכת רק על המורה יואב בכפ"ס/הרצליה.. אם את גרה באזור. הבעיה איתם שהחלק של האוצר מילים באנגלית שם פחות מושקע אז פשוט השלמתי מגבע, התרגול אגב בגבע באנגלית פחות איכותי משל כספי לדעתי). חודשיים לפני הבחינה זה הדבר היחיד שעשיתי, למדתי אוצר מילים וקראתי המון, השתפרתי בצורה מטורפת.... בתיכון הוצאתי 122 בחלק של האנגלית, בפסיכומטרי האחרון הוצאתי 150 עגול.. הכל עניין של הכרת אוצר המילים הרלוונטי והבנה מהקשר, קריאה בלי הפסקה. שיפרתי בהמון נק' והוצאתי ציון גבוה בהרבה מ-700, אם תרצי שלחי לי מסר ואגיד לך. המסר הוא שהכל הכל באמת אפשרי... תשקיעי בנק' החלשות שלך, תטפחי את נק' החוזקה והשמיים הם הגבול :)

אשחר 1

New member
../images/Emo242.gif

שלום, אני זוכרת אותך מפורום התנדבות לצה"ל... לא ידעתי שחוץ מבעיות שיש לך את גם ליקוית-שמיעה...
בדיוק דיברתי עם חברה שלי שהיא ליקוית שמיעה, היא הציגה בפניי את יתרונות וחסרונות של מפ"עם ופסיכומטרי הרגיל. האמת, אני קצת חוששת ממפע"ם אולי אני אלך על פסיכומטרי הרגיל... לגבי האנגלית, אני מצטטת אותך "לגבי האנגלית חשתי בדיוק כמוך, שנים הייתי באנטי כלפי השפה הזו עקב העובדה שלא שמעתי אותה כמו שצריך בכתה.", עושה לי רושם שאת למדת בתיכון רגיל, אני לא כתבתי שאני אנטי אנגלית, פשוט האנגלית זה שפה הכי קשה ללמוד אבל לא ציינתי שאני שונאת כמוך, בתיכון אני הייתי תלותית במילונית ואני רוצה "להוריד" את המילונית ממני לכן אני שואלת איך לק"שים הצליחו בפרק זו? מה שאני הבנתי כדאי לקרוא ספרים שמעניינים אותי, להעשיר בכל יום\שבוע את אוצר המילים, אני אנסה את זה. תודה בכל זאת!!

שיווה100

New member
החלטה שלך, לדעתי כדאי לך לנסות את המפע"ם

נותן מרווח נשימה הרבה יותר גדול, שלושה פרקים בלבד (למרות שהפרקים יכולים להיות גם 30-40 שאלות, בהתאם לכמות השאלות שלוקח למחשב על מנת למקם אותך על הסקאלה) ואפשרות להפסקות בין הפרקים. לדעתי כדאי לך לנסות, זה בהחלט מאוד מאוד מקל. לגבי האנגלית אצלי אולי לקחתי את זה צעד קדימה עם אנטי היסטרי לשפה, אבל גם אני כמוך הייתי מאוד מאוד תלויה במילונית, בבגרות בדקתי בערך שלוש מילים במשפט, עד כדי כך... מזל שהיה לי הארכת זמן... שוב, כפי שציינתי, הדרך לשיפור הן דגש על לימוד אוצר מילים באופן סיזיפי ובמקביל קריאה אינסופית, ממליצה על ספרים שקראת בעברית מתישהו ואהבת כדי שגם אם את לא מבינה כל משפט לא תתייאשי כי את כבר יודעת את הרוח הכללית. אגב, את המפע"ם קיבלתי על סמך כתיבה איטית ולא על סמך העובדה שאני לקוית שמיעה מכיוון שהלקות אצלי קלה-בינונית ואין לי מכשירי שמיעה.. אבל בשורה התחתונה אני חושבת שהמפע"ם מאוד עזר לי למקסם את היכולות שלי ולהשיג ציון מאוד גבוה. מקווה שגם אצלך יקרה כך... בר.

אשחר 1

New member
../images/Emo26.gif

אנסה את שניהם מקסימום מה להפסיד? לגבי אנגלית, הכל בסדר גמור... אני ממשיכה לתרגל... שבוע טוב

שיווה100

New member
ולינק שיעזור לך

http://psycho.co.il/forum/forum_posts.asp?TID=4196&KW=%E0%E3%F4%E8%E9%E1%E9&PID=22855#22855 בלינק הזה יש חומר מפורט ומרוכז מהו המפע"ם, תנאים וכו'. ממש מומלץ לקרוא, לי מאוד עזר בזמנו להפיג את הערפל מעל המבחן המסתורי הזה.

אילו רק ידעתי שאני זכאי למבחן מפע"ם... :O

או שזה רק לכבדי שמיעה\חירשים? פשוט אני בעל לקות שמיעה בינונית.. בכל מקרה הנדסת מכונות בטכניון Here I come

למעלה