שוב אני...שאלה

BlueGirl24

New member
שוב אני...שאלה

שלום לכן שוב. רציתי לשאול, כיוון שאני רוצה מאוד כבר הקלה לכאבים ,ומי יודע מתי ירצו לעשות לי לפרוסקופיה אם בכלל... רציתי לשאול אתכן אם כדאי לי כבר להתחיל לקחת גלולות נגד הריון? שמעתי שזה מפחית משמעותית את הכאב במקרים של אנדו. לצערי זה אומר שאני יצטרך לחזור לגניקולוג בשביל לקבל מרשם, יש לכן הצעות לכדורים ספציפיים? תודה רבה מראש

BlueGirl24

New member
ו.....

השאלה הזו היא לא רלוונטית כמובן אם אני אחליט ללכת למומחה אנדו והוא ימליץ לי על טיפול. יש מצב שהוא ייתן לי לפני אבחנה חד משמעית? (כי אם לא בגלל זה אני שואלת)

זואילי

New member
תראי.. אף אחת לא גרה בראש של הרופא

אז מי יודע מה הוא יגיד?
אבל.. פה גם את נכנסת לתמונה. ועם מעט אסרטיביות, תעלי את העניין בשביל נסיון להקלה על הכאבים. אם מבחינת המצב הרפואי שלך אין מניעה מגלולות - אז באמת צריכה להיות סיבה טובה לסרב לתת לך גלולות. אני התחלתי ליטול גלולות (לצערי לא ברצף) מגיל 16 כי רופאת הנשים דאז איתרה ציסטות. אז היא נתנה לי את הטיפול כדי לטפל בציסטות. ולא בשביל מניעת הריון למשל. ואז - ברור שלא הייתי מאובחנת רשמית כאנדואית. בהצלחה!

זואילי

New member
אין המלצה ספציפית

כי על כל אחת - עובד משהו אחר. אני ניסיתי 3 סוגים של גלולות עד שנמצא מה שלא עושה לי דימומים בנטילה רצופה. צריך אורך רוח ולנסות לפחות 3, 4 חפיסות של גלולות ללא הפסקה כדי להבין אם להמשיך איתן או להחליף לחברה אחרת/סוג אחר. עקרונית מרשמים לגלולות אני מקבלת מרופא המשפחה, אבל זה כמובן אחרי שאני יודעת מרופא האנדו מה לנסות... אז או שפשוט תקבעי תור למרפאת אנדו או שתחזרי לגניקולוג הרגיל ותגידי לו שאת רוצה לקחת גלולות ברצף כדי לנסות להקל על הכאב ושהוא ימליץ לך על משהו. אולי לא חסרים גניקולוגים רגילים מעפנים, אבל גם הם יכולים לתת הנחיות אם יש לכם היסטוריה והוא מכיר אותך.

את חייבת להתייעץ עם רופא מומחה

הייתי מציעה לך לגשת לאחד ממרכזי האנדו' ולהתייעץ עם מי שבאמת מבין בזה. לא שאני מזלזלת ברופאי נשים, אבל מהנסיון שלי, ברגע שביקשתי מרשמים לגלולות קיבלתי, בלי לבדוק שום רקע, בלי לשאול שאלות, ואני חושבת שבמצבך, עדיף שרופא מומחה ייתן על זה את החותמת.

מנדי31

New member
היי

כן, זה בהחלט יכול להפחית את הכאבים באופן משמעותי במקרה של אנדו, אבל אני באופן אישי לא הייתי עושה כלום מבלתי להתייעץ עם רופא קודם. בהצלחה!

למעלה