שוב אני מציק...

aloner5

New member
שוב אני מציק...

את המדינה ולקבל משהו בחזרה... לפני איזה חודש ראיתי R1 2002 במחיר מצחיק של 20000 שקל. אמרו שליבא אותו לא משתלם... נבחן ?? לפי אתר המכס יש לי 130 % ? 20000*1.3 = 26000 +20000 = 46000 אבל אם זהו רכב משומש יש לי 20% בנחה... (משקיעים בי אה) כלומר 42000. OK.. נחשב משלוח נגיד 1500 שקל (למרות שזה ממש המון !!!) בטח יש אגרות רישום ושטויות שכאלו... אבל מה לא תקין ? איפה בחישוב שלי הטעות ? החישוב של הכלי שאני קונה הוא לפי מחירון אולי ולא לפי המחיר שקניתי אותו? אם כן איזה מחירון ?

C O L T

New member
ישר מהסוס

אגף המכס - לינק שרואה הרבה שימוש אצלי, במפתיע. שם כל ההסברים וכל התעריפים, רק צריך סבלנות של שלמה כהן כדי למצוא משהו ולהבין את זה. לפי מה שהבנתי - אופנוע, או כלי רכב בכלל, בגיל מעל שנה - לא ניתן להביא, ואם זה אחד עד גיל שנה - מכס מלא, בדיוק כמו על כלי שקיבלת מהיבואן.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

Pumi

New member
זה כבר תלוי

לרוב יבוא אישי לרכב/אופנוע יעלה כמו שהוא עולה לך בארץ מהיבואן. אבל, אתה יכול למשל לקנות רכב חדש בחו"ל עם 1001 תוספות שיעלו כמו חצי מהרכב, וכשאתה מביא אותו, אתה משלך מכס כרכב חדש, ואז על התוספות למשל אתה מרויח (זה מהסבר של שכן שהביא Z3 ביבוא אישי). באותו אופן תקנה R1, שפר לו את הצורה, ותביא לארץ כחדש. רק על החסכון בשיפורים אתה יכול לחסוך מספיק שישתלם לך. למשל אם היתה תקינה להיאבוסה לארץ אבל ליבואן לא היה משתלם להביא אותו מכל סיבה זאת או אחרת, תוכל להביא אותו ביבוא אישי.

aloner5

New member
לא ממש..

את יכול להביא כל רכב שהשנתון שלו מהשנה הנוככית או שנה קלנדרית קודמת. כלומר אני יכול בסוף 2003 להביא כלי רכב שהשנתון שלו 2002. בתנאי שלא היה על הכביש מעל 22 חודשים, ואז יש הנחה רצינית...... אבל כמו שרשמתי, לא הבנתי על פי מה מחשבים את הערך של האופנוע ? על פי המחיר שקניתי אותו ? או משהו אחר ?
שכחתי לחשב מע"מ !!!!!! תוסיפו 18% טוב אני שולח MAIL לאיזה משרד ממשלתי נראה מה יצא מזה. בטח יענו לי עוד חודש חודשיים !!!!!!!!!!!

למעלה