קסם יונת שלום
New member
שוב אני כאן...
שלום לכולכם ולאורית המלאכית... שוב אני כאן, אני לא רוצה לוותר לעישון... הרצון להפסיק עם זה קיים בי כל התקופה מאז שנגמלתי וחזרתי.. רציתי לשאול ולהתייעץ איתכם לגבי כמה תופעות מוזרות שלא מצאתי להן הסבר...תופעות שתיסכלו אותי מאוד במהלך התקופה הקודמת(שנה שעברה) עד שבסופו של דבר נגררתי חזרה למלכודת.
שנה שעברה כשהייתי בתהליך הגמילה חוויתי פרידה מחבר שלי, הצלחתי לעבור אותה ללא סיגריות,גם לא ממש "רציתי" או חשבתי לעשן בעקבות כך, עד שפתאום אספתי מכלול ארועים עצובים שדירדרו אותי חזרה אל התחתית. אני והאקס חזרנו, עכשיו שוב אנחנו יחד לשמחתי הרבה,אך קרה לי דבר הזויי:החלטתי היום שאני מנסה שוב לצאת אל הדרור מהמלכודת, ולפתע החלו לצוץ אצלי זכרונות מרים מהתקופה הקודמת בהקשר לקשר, זכרונות עצובים ופלאשבק לתקופה שאני רוצה לשכוח.
מוקש אחר והזויי לא פחות הוא שבזמנו,חזרתי בהדרגה לעשן,סיגריה אחת ליום, אח"כ שתיים ושלוש, ידעתי שאין דבר כזה ובכל זאת ניסיתי לנחם את עצמי. אחרי ששודרה הקלטת של גלעד שליט, נכנסתי למבוך של דמיונות קשים,לעצבות וכל פעם שחשבתי על הנושא יצאתי לעשן, ההשוואה אל הסבל של שבויי התגמדה עבור הסיגריה, והמוח שלי ניסה להביא אותי למצב שאני כאילו שמחה להזיק לעצמי כאות הזדהות...
במידה ואף אחד לא מבין את שני הסעיפים שפירטתי, אני אבין,אני מסובכת וקשה לי להסביר. אבל דבר אחד:איך מתמודדים עם מעשנים שנגמלו ועדיין יש להם חשק לסיגריה... הם מייאשים אותי ומורידים לי את המוטיבציה.. אני שנגמלתי וחזרתי למלכודת, חברה שנגמלה שלושה חודשים וחזרה לעשן, ועד לאישה שנגמלה לפני שנים בעקבות בעיית בריאות ועד עצם היום יש לה "קריזים".
דבר אחרון וחשוב: זמן מה אחרי הגמילה לפתע חוויתי התקף חרדה, מעולם לא היה לי דבר כזה, חשבתי שאני על סף טירוף. זה היה התקף חרדה לשמו,עם כל הסימפטומים,חברתי שנגמלה תיארה לי דבר דומה. ומה פשר העצבות שאופפת נגמלים תקופה קצרה אחרי הגמילה... תודה, וסליחה שזה היה ארוך.. באהבה גדולה, קסם
שלום לכולכם ולאורית המלאכית... שוב אני כאן, אני לא רוצה לוותר לעישון... הרצון להפסיק עם זה קיים בי כל התקופה מאז שנגמלתי וחזרתי.. רציתי לשאול ולהתייעץ איתכם לגבי כמה תופעות מוזרות שלא מצאתי להן הסבר...תופעות שתיסכלו אותי מאוד במהלך התקופה הקודמת(שנה שעברה) עד שבסופו של דבר נגררתי חזרה למלכודת.