שוב אני כאן...
וזקוקה לדעתכן...

שוב אני כאן... ../images/Emo10.gif וזקוקה לדעתכן...

הרבה זמן לא הייתי פה, או שהייתי רק מאחורי הקלעים. קוראת את שעובר עליכן, מזדהה, כואבת אתכן, ולעיתים אף שמחה (כמה טוב שמדי פעם יש בשורות טובות!!!
). עכשיו אני שוב פה...וזקוקה לדעתכן. אני עוברת כעת מחזור שני של IUI (הזרעה). בחודש הקודם קבלתי במשך 7 ימים גונלF- כפול2. ביום השמיני הערכים היו- E2=2825, PROGESTERONE= 3.0 . היו הרבה זקיקים (אני פוליציסטית), חלקם היו בגדלים 11-20 מ"מ. ביום התשיעי קיבלתי כוריגון, וביום העשירי הייתה ההזרעה. איכות הזרע הייתה טובה מאוד, והכל התנהל טוב...אבל לא נקלטתי
החודש, קבלתי גונלF כפול2 למשך ארבעה ימים וכיוון שה- E2 הגיע כבר ל- 707 הורדנו את המינון לגונלF אחד. המשכתי להזריק עוד 3 ימים, סה"כ 9 ימי הזרקה, וביום העשירי ה- E2 הגיע כבר ל- 6637 וה-PROGESTERONE עלה רק ל- 6. ביום ה-11 היו הרבה זקיקים וחלק ניכר בגדלים 16-20 מ"מ. כיוון שחששנו מגירוי יתר של השחלות, הרופא החליט להזריק לי דקאפפטיל במקום כוריגון, ואתמול, ביום ה-12 הייתה הזרעה ראשונה, היום תמיכה עם פנינים ובערב הזרעה שנייה. ועכשיו לשאלתי... האם ייתכן שהביוץ אכן יתרחש בזמן הקרוב , על אף שהפרוגסטרון כל כך נמוך? אני מניחה שהוא עלה כבר מאז יום חמישי, אבל האם הוא יכול להעלות מ-6 ל- 30 ביומיים? בקיצור, האם התזמון של ההזרעה הוא טוב? ומה זה אומר שבטיפול הקודם האסטרדיול2 הגיע בערך ל-3000 ועכשיו הוא הכפיל את עצמו ועוד אחרי הפחתה של המינון? ~~~~ אני יודעת שהשאלה מאוד ארוכה...אבל אני ממש ממש אשמח אם תוכלו לענות לי. תודה רבה

כדאי שתכתבי באילו ערכים נמדדו

ה-E2 והפרוגסטרון - אלה לא נשמעים לי הערכים ה"רגילים" שאני מכירה...

מקפיצה...בבקשה...

ב- 19:30 בערך אני יוצאת להשבחה והזרעה נוספת... אשמח לשמוע את דעתכן לפני שאני נפגשת עם הרופא שלי.

נועם@בת

New member
משהו לא מסתדר לי כאן

פרוגסטרון 6 ננומול לליטר הוא פרוגסטרון שאחרי ביוץ. גם אם לא היה ביוץ, פרוגסטרון ברמה כזאת משפיע לרעה על התפתחות הביציות בזקיקים. הE2 לעומת זאת גבוה בצורה שהחלט מעמידה אותך בסיכון לגירוי יתר, בעיקר כאשר לא כל הזיקיקים גדולים מספיק. חלק מהזקיקים לא ייבייצו וימשיכו לגדול ולנפח את השחלות. כוריגון היה יכול לגרום לגירוי יתר מטורף, הדקפפטיל לעומת זאת מביא להפרשת FSH וLH. עליה חדה ברמת LH מביאה לביוץ. את כנראה שייכת לאותן פוליציסטיות שקשה מאוד לווסת אצלן את דגידול הזקיקים, אבל רופא זהיר היה מתחיל אצלך עם אמפולה אחת ליום ועם הרבה סבלנות. בשלב הזה מה שאת חייבת לעשות זה לשתות ללא הפסקה כדי להקטין את נזקי גירוי היתר במידה והוא יופיע. בהצלחה
נועם

נועם תודה רבה. אני כבר אחרי ההזרעה

השנייה, ואני מאוד מקווה שבאמת לא פספסתי את הרכבת. גם הפעם נתוני הזרע היו ממש ממש טובים, ואפילו בחוסר טקט מזעזע הבחורה שעשתה לנו את ההשבחה ניסתה "לעודד" אותי וזרקה לעברי- "אם הפעם את לא נכנסת להריון את תקבלי ממני מכות...". כמובן שהיא רק ניסתה לעודד אותי ולומר שהסיכויים הם טובים, אבל אני הגבתי בדיוק ההיפך, ובפעם הראשונה התחלתי לבכות ליד אדם זר... אני אכן משתייכת לאותן פוליציסטיות ששום דבר אצלן לא ברור מראש. בכל פעם הגוף שלי מגיב אחרת, וממש ממש קשה לתזמן את העניינים. זו הסיבה שבחרתי לעבור את התהליך אצל רופא פרטי, בידיעה ברורה שגם אם אני צריכה לעבור איזשהו טיפול במוצ"ש או בלילות, הוא תמיד יהיה שם בשבילי. לפחות שפה יהיה לי שקט נפשי. בינתיים אין לי שום כאבים בבטן (הבנתי שאלו הסימנים לגירוי יתר של השחלות), ואני מאוד מקווה שגם לא יהיו. לגבי הערכים של הE2 וה-P, איפה אני יכולה למצוא טבלה, או נתונים שילמדו אותי קצת יותר על המשמעויות? אני מודה לכן מאוד על העזרה, טוב שהבית הזה קיים

שאלה לנועם על ערכי E2

אני מנצלת את ההודעה הזו לשאלה: בספר הכל על הפריון (או משהו כזה) כתוב שהשאיפה שE2 יעבור את ה-500, שבד"ר הוא 1000-1500 ושהאופטימום הוא 3000. אני הבנתי שהזקיקים מפרישים E2 ושכל זקיק תורם כ-200 יחידות פיקומול של E2, אז למה זה אופטימלי שהE2 יהיה כל כך גבוה? יש לו איזו תרומה לאחר הבניץ? או שהוא מראה משהו על איכות הביציות?

בבוצי

New member
למיטב ידעתי...

פרוגסטרון לפני ביוץ צריך להגיע לערכים של עד 4 ואחרי זה מתחיל הביוץ,כול הכבוד לרופא שלך, שהגיש אותך להזרעה עם כמות מרובה של זקיקים, הרופא שלי דפק לי את הטיפול הקודם כוון שהיו הרבה זקיקים הוא סרב לשלוח אותי להזרעה ואפילו כוריגון לא קיבלתי ושבוע אחר כך עשיתי בדיקת דם לראות לאן נושבת הרוח.. התברר שבגלל כמות הזקיקים הרבה לט בייצתי כלל ,נוצרו לי ציסטות והיה בלגן שלם. בכל אופן בהצלחה. איזה פנינים את לוקחת? צר לי על הבורות מה זה בדיוק הפנינים האילה?

בבוצי../images/Emo24.gif

ראשית תודה על העזרה. הפנינים שאני לוקחת הם כדורים שנקראים אוטרוגסטן, אשר ניתנים באופן פומי (דרך הפה) או וגינלי (אמור לגרום לפחות תופעות לוואי), ולדעתי הן חיזוק של הפרוגסטרון. אני באמת לא סגורה לגמריי על התפקיד שלהם, ואשמח באותה הזדמנות לקבל הסבר יחד איתך...

babywishing

New member
לא יכולה לענות אבל

מחזיקה לך
חזק חזק לבטא ענקית עוד שבועיים ונראה לי שבאמת עם תוצאות כאלה לשתות, לשתות ולשתות המון המון

למעלה