שוב אני כאן אתכם.

שוב אני כאן אתכם.

קיבלתי מכתב ועדת ההשמה עולים לכיתה א ´ כמובן עם ריטלין. טרם קיבלתי מרשם אנחנו עוברים לכדור שלם ביום (מנה מלאה לפי בית חולים גהה). אנחנו וגם רותם נירגשים לקראת המעבר מהגן לבית הספר. רותם בחרה ילקוט וקלמר והיא כל כך רוצה שהלימודים יתחילו. קיבלתי קלסר עבודות שלה מכל השנה ואני בהלם טוטאלי (לא האמנתי שזה מה שהבת שלי מסוגלת ליצור - העבודות בטוב טעם כולל אלה שהיתה צריכה לחזור על מספרים ואותיות). כמובן שאנחנו יודעים לכתוב את השם גם רגיל וגם בכתב הפוך. לומדים עכשיו במרץ אנגלית ועושים תרגילי חשבון לבד על המחשב. מקווה שהמרץ הזה שלה ימשך עוד שבוע ומסתיימת הקייטנה ועוברים לקייטנה של אמא וסבתא ליום מלא בבית. אם יש למישהו רעיונות איך להפעיל ילדים בבית כאשר אין מכונית והטלויזה כבר יוצאת מכל החורים אשמח מאד. תשרשרו לכאן. תודה. וזה חלק מהדברים שנעשה ועושים במהלך החופש הגדול: כמובן שנעשה הדבקות וחוברות ומדבקות וצבעי ידיים. נשחק על השטיח ועל הרצפה. נשתולל במיטת ההורים מול הוידאו. ומה עוד? ים ובריכה אנחנו הולכים עם אבא בשבתות וגם לגן השעשועים כאשר החום מרשה ומעבר לזה יש רעיונות?

ayagu

New member
רעיונות לפעילות בבית.

1. השחלת חרוזים מכל מיני סוגים וגם פסטה צבועה. ( זה היה ביום שלא היו חרוזים וקטנטונת נואשות רצתה להשחיל, כמובן שנשבר לה מהר מאד. 2. פיקניק ליד המזגן כאשר שעתיים לפני הארוחה מתחילים להכין לפיקניק. אוכלים על שמיכה עם כלים חד פעמיים. 3. הציור הכי ארוך בעולם. פורסים גליל של נייר לבן לאורך הסלון ומציירים ציור משותף. אמא וילדה. 4.בניית עיר שלמה מקוביות, חלגו, קופסאות כיד הדמיון הטובה.

תודה. רוצה עוד רעיונות ימאס לה מהר

והיא תחזור לטלויזיה. ואני רוצה קצת להוריד לה את השעות של הצפייה.

דליה.ד

New member
פעילויות מועילות

*נקיון מקלחת/אמבטיה/שירותים: נכנסים למקלחת עם בגד ים (!) משקפת, דליי מים וסבון, סמרטוטים, סקוצ´ים ומתחילים לשפשף במרץ את כל החרסינות כולל הרבה מים (אפשר לשים מוסיקת דיסקו מחרישת אזניים) ושוטפים הכל. ערך מוסף: הילדים מתים על זה! והמקלחת יוצאת נקיה ומבריקה! *יום סידור ארונות בגדים: שופכים (פשוטו כמשמעו) את כל הבגדים מהארון החוצה, בוחרים איזה מדפים יהיו עבור הילדה (זה הזמן להוריד את המדפים כך שהיא תוכל לבחור לעצמה בגדים בהמשך), מחליטים איפה חולצות, מכנסיים, שמלות וכו´ (אפשר לשים פתק והרווחנו מלים). מתחילים למיין את הבגדים לפי סוג, לפי צבע, לפי גודל. עושים תצוגת אפנה לבדוק מה קטן, מה מתאים, עושים רשימה מה צריך לקנות לכיתה א´ (למשל חולצה לבנה ליום הראשון) ומחזירים לארון. ערך מוסף: פעילות ארוכה, ניתן לעזוב באמצע ולהמשיך כעבור כמה זמן, ארונות מאורגנים ומסודרים) מצטערת, הזעיקו אותי לבת שלי בגנון,היא עושה שם באלגנים, אחזור בקרוב עם עוד רעיונות מועילים!

דליה.ד

New member
פעילויות מועילות - המשך:

*סידור צעצועים ומשחקים: שופכים את כל המשחקים, ממיינים לפי גיל או לפי תוכן: בובות, הרכבות, מכוניות, משחקי שולחן. ערך מוסף: אפשרות משחק ליום שלם לילדה במשחקים שמזמן לא נגעו בהם. אפשרות להיפטר מדברים שבורים, מקולקלים ו/או לא מתאימים כבר מבחינת הגיל. את השבורים תורמים לגרוטאות הגן, ואת הטובים תורמים למעון לנשים מוכות ומרוויחים מצווה.... *נקיון המקרר וארונות המטבח: הזדמנות מצוינת להעשרה שפתית, מיון, מניה וכו´. מכירים מוצרים, מסבירים למה יש מוצרים שזקוקים לקירור או לאפסון יבש וכו´. *ארגון הספריה: שוב שופכים הכל, ממינים לפי תוכן או גיל, הזדמנות להיפטר מספרים שהילדים לא אוהבים או שלא מתאימים לגיל (אפשר להעביר הלאה במשפחה או לתרום לגן). ספרים שזקוקים לטיפול רפואי, פותחים עבורם "מרפאת ספרים" ומטפלים עם הילדים: מדביקים, עוטפים בנילון וכו´. *רחצת בובות: אוספים את כל הבובות, כולל בובות פרווה, הילדים בבגדי ים, שתי גיגיות עם סבון ומים, ומתחילים לרחוץ ולכבס את הבובות. פעילות כייפית ומהנה ביותר - ניתן להיכנס לאמבטיה עם כל הבובות ולעבור כביסה ביחד.... *אם אתם גרים בבנין משותף מתנדבים לשטוף את מדרגות הבית. כייף אדיר לילדים ושיעור נפלא בפיזיקה....(הכל זורם למטה....) *"חליקות"- זו התארגנות למספר משפחות, מה שנחוץ: ממטרה או צינור, מספר שטיחי לינוליאום או כל פלסטיק מחליק אחר, בקבוק סבון נקה שבע, מספר גיגיות או דליים. מחפשים בדשא מקום עם שיפוע מתון מורחים סבון על הלינוליאום מפעילים ממטרה או צינור נותנים זינוק ומחליקים על הבטן, על הטוסיק, בזוגות או ביחידים.....(אצלינו בקיבוץ זו פעילות מאוד אהובה!!!!). מה את אומרת? את מרוויחה בית מבריק וילדים מאושרים (וילדים מאוד אוהבים לעזור). אני לגדולים נותנת גם לנקות זגוגיות ורשתות ותריסים, להעביר סמרטוט עם חומר מבריק על כל דלתות הארונות בכל הבית, להשקות עציצים וכו´. תמיד יש מה לנקות ולסדר נכון????

אשלונית

New member
אפשר גם...

אם את רוצה לתת לה לצבוע וכאלה אני יכולה לשלוח לך תוכנות של דיסני (חינם) ומשחקים שלהם שיעסיקו אותה שעות. יש לי תוכנה שנקראת PRINT STUDIO ואפשר להדפיס שם ציורים ולצבוע - זה תעסוקה ארוכה ועוד כל מיני משחקים של מלך האריות וכאלה... אם את מעוניינת צרי קשר בהודעות ואני אשלח לך אש.

אשלונית

New member
בוודאי כל מי שרוצה תשלחו לי כתובת

במסרים ואני אשלח לכם דיסק עם משחקים מגניבים שהורדתי תגידו לאיזה גילאים זה אולי אני אוכל להוסיף משחקים נוספים ואם אתם רוצים בשבילכם המבוגרים יש לי משחק תשבצים למחשב בעברית רק תגידו מה אתם רוצים והסגנון ואני אשלח. בקרוב גם יהייה לי משחק של מיקי מאוס אבל אני עדין לא יודעת מה זה בדיוק זה בתהליכי הורדה :) אש.

ayagu

New member
עוד פעילות נחמדה

ניסינו היום עבד מצוין. בבוקר קיבלה קטנטונת מצלמה (הכי פשוטה שיש ופילם חדש) במשך היום היא הסתובבה וצילמה וביימה את כולנו. לצורך העניין התחפשנו, עמדנו כמו פסלים. כדי לא לקפח צילמנו גם את "טדי" ודובי צעצועי המחמד האהובים על קטנטונת. עוד מעט נצא לפתח את התמונות ונראה את העולם מנקודת מבטה של קטנטונת.

shalom hamora

New member
עיתון דיסק לילדים

יש עיתון דיסק מעולה לילדים,ניתן לקרוא בו אבל גם להאזין לו, עם הרבה פעילויות לילדים,אין בכלל בכלללב כללללללללללללל פרסומות, יש שם מתרבות העולם ותרבות הילדים, שעות של כיף אמיתי ומפתח מאוד. אהבתי מאוד. חיבור מצויין

arena

New member
אהבתי

את הרעיון של הפקניק ליד המזגן , הצחיק אותי מאד !!

שלום חביבתי!! ברוכה החוזרת!../images/Emo140.gif

התגעגעתי אליך...ככה - נעלמת לנו. שמחים שאת שוב פה!

למעלה