שוב אני והפעם...

eyar66

New member
שוב אני והפעם...

שאלה נוספת לגבי ייפוי כוח שניתן למתווך נדלן על ידי בעל הבית, בעניין השכרת הבית, האם על ייפוי כוח כזה צריך להיות חתום אצל נוטריון?

eyar66

New member
תודה על התשובה המהירה ו....

ייפוי הכוח לא חתום על ידי עורך דין, הוא כתוב בכתב ידו של המתווך ובסופו יש חתימה פשוטה של שם בעל הבית. בדף שצירף לייפוי כוח זה יש צילום תעודת הזהות של בעל הבית ועל יד הצילום של התעודה כתוב בכתב יד שם המתווך ושם אישתו וכתוב ש"אנו מאשרים את ההסכם שנערך בין אייר קורין(שזו אני) לבין דהן יהודה (שזה בעל הבית),ומייפים את כוחו(לא ברור את כוחו של מי) לפעול בשמו לכל דבר ועניין ולראייה באנו על החתום (ופה באה חתימה :ב/יהודה)

אני לא ראיתי כלל ייפוי כוח בזמן חתימת החוזה, את שני הדפים הללו הוא צירף לכתב ההגנה שלו

אי אפשר לנהל תיק באמצעות פורום

אינני יודעת מדוע לא התבקש להציג יפוי הכוח במעמד החתימה על החוזה, על מה התביעה וכו'.
יפוי כוח לא מאומת ע"י עו"ד הוא יפוי כוח תקף אבל אי אפשר כמובן לדעת אם הוא לא מזויף.
בכל מקרה, לא הבנתי למה יש לך בכלל עניין עם המתווך ולא עם בעלי הדירה.

eyar66

New member
ושוב תודה...המתווך חתם איתי

ולא בעל הבית, בזמן החתימה הוא אמר שהוא מיופה כוחו של בעל הבית ואני האמנתי ולא דרשתי לראות ייפוי כוח,בכל מקרה תודה לך עד כה, בינתיים אתמול מעיון ממושך וקפדני במסמכים שהציג המתווך בכתב ההגנה שלו, גיליתי דבר מעניין שאולי הוא משמעותי, הוא הציג 3 רשיונות, אחד מ2011, אחד מ2012 והאחרון מ-2013, הרשיון של 2012 נגמר בדצמבר 2012, הרישיון של 2013 חודש כנראה על פי התאריך שמופיע בטופס שהציג רק ב-10 לפברואר שנה זו, כלומר ייתכן שבזמן שהוא חתם איתי על החוזה , ב-3 לינואר שנה זו, כלל לא היה בידו רשיון בר תוקף....האם זו עילה לביטול ואי תקפות העיסקה?

אני לא מבינה איזו עסקה מבוקש לבטל

אם הבנתי נכון, שילמת למתווך דמי תיווך, מתוך הבנה והסכמה שהוא שימש כמתווך.
מה הבעיה עכשיו?

eyar66

New member
העיסקה של שכירות הבית

חשבתי שקראת במקרה את התכתובת שהיתה עם מישהו המכונה"חצי טון" בפורום זה, הסיפור הוא שהבית ששכרתי התגלה כמלא צרות, מהיום השני למגורי שם התגלה כי שעון המים מסתובב ללא שימוש במים, המתווך הביא אנשי מקצוע והודיע לי שהתיקון יקר מדי ולכן הוא ישים צנרת חיצונית במקום הצנרת הקיימת, את העבודה ביצע אדם לא מקצועי והנחת הצנרת שהתבצעה על קיר החזית לבית, הפכה את חזית הבית והכניסה למחזה בלתי אפשרי, בנוסף השיפוץ שכביכול עבר הבית כדי למגר את העובש שהיה בכל פינה, התגלה כשיפות קוסמטי בלחבד, במהלך החודש וחצי שגרתי בבית, התחילו כמויות של עובש לבצבץ מכל פינה וקיר בבית, חפצים שהיו בבית כמו ספרים, בגדים ,כלי עץ התכסו בכתמי עובש, עד שהבנתי שבעצם גם הריאות שלי בסכנה כאשר אני נמצאת שם ונושמת את הרעל הזה, בשלב הזה כשהבנתי שאין עם מי לדבר, אחרי פניות חוזרות ונשנות למתווך לדבר איתו על העניין, הודעתי לו שאני מפנה את הבית, ביטלתי את הצ'קים והגשתי נגדו תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, הוא ממשיל להפקיד את הצ'קים למרות שבוטלו, בכתב ההגנה שהגיש הוא יצר סיפור שיקרי מא' ועד ת', ועכשיו אני מתמודדת עם המשימה להוכיח את שקרין, פניתי לדיירים שגרו לפני ואף הם דיווחו שהיו להם בעיות של נזילות צנרת וחשבונות מים מנופחים, ביקשתי מהדיירת לבוא למשפט להעיד, כי המתווך טוען שלא ידע על בעיית הצנרת, אך הדיירת מסרבת להעיד בטענה שהיה לה מספיק ממנו לכל החיים
זה המצב נכול להיום, המשפט יהיה ב-10 ליולי, ועד אז עלי להשיג כל הוכחה לאמיתות דברי ולשקריות התנהלותו
עלי לציין שאני דלת ארמצעים ביותר ולכן פניתי לתביעות קטנות ולא למשפט רגיל

eyar66

New member
הכל כל כך מורכב...

תבעתי אותו כי הוא זה שחתם איתי על החוזה, את בעל הבית בכלל לא ראיתי,הוא זה ששיפץ , הכל קשור להכל!, לאחר שראיתי שהבית לא כשר למגורים, פניתי לעזרה לעורכת דין, שילמתי לה 580 שח עבור ייעוץ ראשוני, היא ניסחה מכתב אל המתווך ,המכתב נשלח על ידי שליח משפטי שעלה עוד 400 שח, המכתב נמסר אך לא נחתם על מסירה, העורכת דין היא זו שיידעה אותי שנעשתה עבירה בגביית דמי תיווך ללא החתמתי על טופס בנפרד מהחוזה, בחוזה לא מוזכרים דמי התיווך, המתווך קיבל ממני שני צ'קים עבור דמי התיווך, ואני בכלל לא ידעתי בעת המעשה שחובתו להחתימני

חצי טון

New member
ואם היית יודעת שחובתו להחתים אותך?

זה היה משנה משהו?
הרי שילמת גם בלי לחתום - קל וחומר.

למעלה