שוברת שתיקה

רבות דובר

על כך שמקור האיסור על שמיעת קול אשה בזמר הוא רק שאסור לקרות קריאת שמע
כלומר קול באשה ערווה כמו שאסור לקרוא ק"ש מול שער אשה,

אבל מה שיותר מעניין שבזמן התנ"ך - שירת נשים היה דבר מקובל לחלוטין

"בֶּן-שְׁמֹנִים שָׁנָה אָנֹכִי הַיּוֹם הַאֵדַע בֵּין-טוֹב לְרָע אִם-יִטְעַם עַבְדְּךָ אֶת-אֲשֶׁר אֹכַל וְאֶת-אֲשֶׁר אֶשְׁתֶּה אִם-אֶשְׁמַע עוֹד בְּקוֹל שָׁרִים וְשָׁרוֹת וְלָמָּה יִהְיֶה עַבְדְּךָ עוֹד לְמַשָּׁא אֶל-אֲדֹנִי הַמֶּלֶךְ" (שמואל ב' יט, לו).

"כָּנַסְתִּי לִי גַּם-כֶּסֶף וְזָהָב וּסְגֻלַּת מְלָכִים וְהַמְּדִינוֹת עָשִׂיתִי לִי שָׁרִים וְשָׁרוֹת וְתַעֲנוּגֹת בְּנֵי הָאָדָם שִׁדָּה וְשִׁדּוֹת" (קהלת ב, ח).

"וְלָהֶם מְשֹׁרְרִים וּמְשֹׁרְרוֹת מָאתָיִם" (עזרא ב, סה).

"וְלָהֶם מְשֹׁרֲרִים וּמְשֹׁרֲרוֹת מָאתַיִם וְאַרְבָּעִים וַחֲמִשָּׁה" (נחמיה ז, סז).

"הַשְׁמִיעִינִי אֶת-קוֹלֵךְ כִּי-קוֹלֵךְ עָרֵב וּמַרְאֵיךְ נָאוֶה" (שיר השירים ב, יד).

"חֲבֵרִים מַקְשִׁיבִים לְקוֹלֵךְ הַשְׁמִיעִינִי" (שיר השירים ח, יג).

זה הקש ששבר

למרות הזדהותי הרבה עם שיינה ,לא נראה לי שהיא החליטה להתגרש רק בשביל לשיר..אני מאמינה שהיו לה עוד כמה דברים להפסיד.
אנחנו,או לפחות אני,לא יוצאת בשאלה לא כי אין לי אומץ אלא בגלל שאין לי מספיק סיבות טובות לצאת.
מיוצאים שאני מכירה,כמעט לכולם,היה איזה 'קש ששבר את גב הגמל ' שהביא להם את האומץ מתוך תחושה שבין כך יהיה להם גרוע איפה שהם

את צודקת

ומהצד השני, נראה לי ששירה כמקצוע יכולה להיות סיבה מרכזית. שירה היא אומנות, ולאומנים מאוד קשה לוותר על אומנותם.

נכון

אשה, אפילו שהיא לא זמרת אבל עם רגש חזק למוזיקה יכולה להרגיש בבית כלא ממש
כשאין לה שום דרך להתבטא, לא בשולחן השבת לא באירועים משפחתיים שמשתתפים בהם גברים, כלום.

זה פתאום נראה לי כל כך נורא.

זה נכון

מה שגרם לי למסד את ההתנגדות הגורפת לדת התחיל דווקא מהמקום שלי כאשה.הפריע לי מאוד ההגבלות השונות.זה מתחיל מהתעסקות מופרזת בצניעות וזה נגמר בבעלות מוחלטת של בעל על אשתו .

מילא לשיר... מה עם נשים דעתן קלה?!

הרבה יותר מבאס שמתייחסים לדעתך/דעותייך/מנת המשכל שלך - כאישה - באופן גורף כאל משהו נחות... מה זה פסולה לעדות בדורנו? - בעצם אי אפשר לסמוך על מילתה??
כמה גברים אנו מכירים שהם ברברניים וקלי דעת הרבה יותר מאישה?

אז לשיר בבית נאמר שאני יכולה 'בבדיחות הדעת' בקול! כי לא שמתי לב, כי כשזה לא אנטי זה מתקבל ובסוף מתרגלים... כמובן בלי זרים(!)

אבל קביעת המוחות על המוח הנשי - הרבה יותר מטריד אותי

היא גם לא אמרה את זה

לא שמעתי אותה מקשרת בין הגירושין לרצון לשיר
הקישור בין הדברים נעשה על ידי השופטים שניהלו דיון בינם לבין עצמם על דברים שנדמה להם שהם מבינים,
כפי שהם עושים בהרבה מהמקרים,
הם ופרשני ספורט וריאליטי בכל מקום כל הזמן.

למעלה