שוברי דיאטה

שוברי דיאטה

מה נמצא ברשימת ה"חשקים" שלנו שהופעתו הספונטנית ישברו עבורנו את כללי המשחק?

לי קשה לעמוד איתנה מול לחם טרי טרי עם חמאה צהובה, אבוקדו וגבינה משובחת....
( ובכלל, כריך בייתי מלא כל טוב הוא הארוחה המועדפת שלי ביום ללא חשבונות נפש או קלוריות )

תוד"א ( דעי את האוייב ) הוא אסטרטגיה מוכרת למזער נזקים בעימות הקרוב.....תצטרפו אלי ברשימה?!

שוברי דיאטה מתאים למי שחי בדיאטה

מכיוון שגמרתי עם דיאטות ואני בוחרת את האוכל שמתאים לי אז גם כל האוכל היאמי, המשגע, המעלף נמצא ברשימת המותר.
מכיוון ששתינו יודעות שיש כאן התחמקות קלה מהתמודדות מתשובה אז בכל זאת תשובה.
אני מטורפת על גלידות. גלידות עושות לי את זה. יש לנו מכונת גלידה עם מנוע קירור שזה אומר חצי שעה בין ההחלטה לאכול גלידה לגלידה מוכנה.
אבל נורית, זה לא שובר דיאטה כי כשאני אוכלת גלידה אני עושה את זה מתוך החלטה שזה הדבר הכי טוב בשבילי ולא מתוך זה שזה יום שמותר לי וזה יום ללא חשבון נפש וקלוריות.
אני בטוחה שאת חושבת אחרת אבל צריך משמעת ברזל לחיות ככה ואני מה לעשות, בן אדם "רגיל" שנמאס לו מדיאטות ולכן גם לא יכול לשבור אותן

אכן התחמקות אלגנטית

תחליפי את המילה "דיאטה" לכל מה שמוצא חן בעינייך.

האם גלידה היא תזונה נכונה / בריאה / מאוזנת קלורית.....

בקיצור - השאלה עוד פה על סדר היום........

עלמה88

New member
ורדה וזהו אני איתך

אכילה בריאה יש בה גם אוכל שטותי, שלא בהכרח מזין את הגוף

נורית, כשלא עושים דיאטה אין משמעות לקלוריות, וגלידה יכולה בהחלט להיות נכונה ובריאה
ההימנעות ממנה עלולה להזיק יותר

אם תסבירי לי איך גלידה

יכולה להיות בריאה ( או חמאה מהרשימה שלי ) = אני איתך.

מזון לנפש חשוב לדעתי לא פחות מזה לגוף, אנחנו מסכימות
דעותינו כנראה אינן זהות לגבי הגדרות של מזון בריאות ( וזה בסדר גמור מבחינתי...אז יש על מה לדבר ).
בתפיסתי אני נמנעת ממה שאינו טועם את תפיסות התזונה הנכונות שלי טו שפשוט לא טעים לי.

ולמען השיחה הזאת ( לכולנו ) ולהמשך. אני לא מדברת על דיאטה כדיאטת רזון סגפנית אלא כמשטר תזונתי הניתן לבחירה.
הגדרת דיאטה מילונית:
דיאטה (בעברית: בָּרוּת; מיוונית: Δίαιτα, אורח חיים) היא כלל המזון הנצרך על ידי אורגניזם,‏‏‏[1] או לחלופין, משטר התזונה של אורגניזם. בבני אדם משטר זה משתנה לפי מגבלותיו של הפרט, השקפת עולמו או המסגרת החברתית שבה הוא חי. ( באדיבות ויקיפדיה )

עלמה88

New member
גלידה

כמובן אינה בראש רשימת המאכלים הבריאים אך יש לה מקום
כשהגלידה עשוייה מחומרים אמיתיים (שמנת, חלב, פרי, שוקולד....) ואין בה המוני כימיקלים היא לא מזיקה
הגוף שלנו זקוק לשומן, (אז על החמאה הרבה יותר קל לי להגן,) ונכון הסוכר בגלידה בהחלט מיותר, ומאוד משמח

זה לא שאני מאוד בעד גלידה, האמת אני יותר איתך בעיניין הסנדוויצים
העיניין מבחינתי הוא שסימון מאכלים כ"אוייבים" "פתיינים" "כאלה שאי אפשר לעמוד בפניהם"...
וניסיון להימנע מהם עלול להזיק יותר מאכילתם

למען הבריאות כדאי לאכול אותם כשרעבים להם ובתשומת לב מלאה, עד לשובע,בניגוד לבהיסח הדעת, רק כי הם שם

אני מבדילה בין דיאטה = אכילה שמטרתה הרזיה (השימוש המקובל במילה, למרות שאינו מדוייק) לאכילה בריאה ומהנה, בה יש מקום גם לאוכל שטותי שאינו מזין

בקיצור - אין ביננו ויכוח

למרות שהצורך הביולוגי החומצות השומן יכול לבוא על "סיפוקו" ממזונות אחרים ש% השומן בהם צנועים יותר.
גם נוגדי חימצון יעילים ( כמו שוקולד ) ישנם רבים.
על סגולות הבריאות של החלב או השמנת ...אפשר לשוחח ואפשר להסכים לא להסכים.

יעל י

New member
בקיץ....

בעיקר גלידה ואבטיח טוב
בחורף שוקו חם בד"כ זה עם משהו ליד.

כל השנה ומזל שאין קרוב אלי זה פיצה האט.יש לי חולשה.

sibi

New member
התחמקות? לא בטוח

נורית יקרה
אני חושבת שהגדרת כללי המשחק היא שלב מקדים לשאלה שלך.
בעיני אם הכלל הוא שאני בדיאטה, אז יש פה מסגרת שהיא מראש מגבילה וכמעט כל דבר שובר אותה. אבל אם שיניתי את ההרגלים שלי והתזונה הבסיסית שלי שונה, מזינה והגיונית, סנדביץ' של לחם טרי יכול להיות חלק ממנה פעם בשבוע, בלי תחושת השבירה והאשמה. זה באמת עניין של בחירה. אז אולי הוא לא יהיה גם עם חמאה וגם עם אבוקדו וגם עם גבינה, אלא כל פעם עם אחד מהם, כדי להרגיש את הטעם, יש פה המון דברים קטנים שאפשר לשנות ולאפשר את הדבר שאנחנו אוהבים.
מה שבאמת שובר אותנו זה לא הסנדביץ' עצמו אלא כל המחשבות הנלוות - הנה שוב נכשלתי, שוב שברתי את הדיאטה ולכן היום כבר אין לי מה להמשיך, בכלל אני לוזרית, וכהנה וכהנה מחמאות. מכאן תגיע גם האכילה הרגשית ו...
שינוי איטי, בצעדים קטנים אולי לוקח יותר זמן, אבל נשאר לאורך זמן.
יום נפלא
סיגל
נ.ב.
מה שעושה לי את זה - בורגול שמבושל בתנור מתחת לעוף. לכאורה הבורגול הוא "אוכל בריא" ואם אוכלים במידה זה יופי. אבל במצבי רוח מסויימים קשה מאוד לשמור על המידה מול זה. נו טוב גם אני רק בן-אדם

למעלה