שובע וקלוריות

קשר חדש

New member
שובע וקלוריות

תובנות מהיום החמישי לניקוי:
בעקבות השרשור אתמול, בדקתי כמה קלוריות בפועל אכלתי במהלך הניקוי. ההוראות היו, שלא מדובר על דיאטה, ולכן לא לנסות לאכול מעט, אלא לאכול עד שובע. אני ממילא לא התכוונתי בשום שלב להיות רעבה, ככה שבכלל לא היתה לי התלבטות בנושא (להבדיל מאחרות, שבשבילן לאכול המון אורז נשמע משהו שכדאי לצמצם בו).
אז בדקתי, וגיליתי להפתעתי, שאכלתי בערך אלף קלוריות ליום.
העניין לא ברור לי.
למה הגוף לא רצה לאכול יותר? הרי ברור שכאלף קלוריות ליום זה לא הכמות הרגילה שלי (למעשה מאד רחוק מזה...), ולא הכמות הרצויה לאכול במשקל תקין לפי הגובה שלי. למה הגוף רצה/אותת שהוא מעוניין בכמות קטנה כזו של אוכל?
אני חושבת במקביל על חברות שלי שעשו ניתוח קיצור כיבה לצורך ירידה במשקל. אחרי הניתוח, למשך תקופה ארוכה, הן אכלו כמויות אפסיות של אוכל, סדר גודל של כ-500 קלוריות. הן לא היו רעבות, ולא רצו לאכול יותר.
משהו לא עושה לי הגיון במנגנון הזה.

Ron W

New member
חדגוניות מדכאת את החשק

בניגוד הראו שאפילו גוון בצורות של פסטה מעודד תוספת
סיפור דומה,היום אכלתי סינטה בקר צלויה, בשישי יש מוכן טרי בשופרסל השכונתי
אחרי 2 חתיכות הרגשתי שכבד לי, אז ניגבתי את הרוטב עם פיתה שעוררה את החשק לעוד ביס...

עדיין לא התחברתי לרעיון של רעב שובע כפרמטר לוגי שחור לבן
מה קורה בין, לא להיות רעבה - ללא מסוגלת לאכול יותר ? אין מצב שנתון לשיקול דעת?

קיצור קיבה עובד ומצליח בהורדת הרעב ב 2 מישורים: הגבלה מכנית של נפח הקיבה כנראה מרגישים לחץ.
ותופעה נלווית, נטרול חלק מהאזורים שמפרישים גרלין שהרי הבלוטות שמפרישות אותו נמצאות בקיבה .

קשר חדש

New member
ברור שיש רצף בין הרעב והשובע

אם התחלת לאכול ברעב מאד, המשכת ואתה עדיין רעב, המשכת ואתה לא רעב ולא שבע, המשכת ואתה שבע ונינוח. כאן אמורים לעצור. אם המשכת בכל זאת אתה שבע מפוצץ. אם עדיין המשכת אתה מלא, לא יכול להכניס כלום, על סף הקאה וצריך לנוח.

אם נניח אני קצת רעבה, אבל כולם עדיין לא, וחשוב לי לאכול איתם, אז אני אוכל משהו קטן, שיעביר אוצי ללא רעבה ולא שבעה, ואז אני אפסיק. אחכה לכולם ואמשיך לאכול אחר כך.

במקרה שתארת קודם, מה היה קורה אם לא היתה לך פיתה, היית מפסיק לאכול?

Ron W

New member
מעבר לרצף יש גם השהיה עד תחושת שובע

מבחינתי צריך לאכול לפי מנה שאני מקצה לעצמי ולא להקשיב לדחף הרגעי
גם לאכול לאט כי תחושת השובע מאחרת בכמה דקות. אם לא היה כלום כתוספת
הייתי נמנע מלהמשיך. גם במחשבה להמתין שאכין משהו ואז יותר טעים ביחד.

קשר חדש

New member
לא סתם שאלתי אותך,

כיוון שגם אני שמתי לב לכך אצלי ועוד הרבה אחרות ששאלתי אותן אמרו אותו דבר.
אם אני אוכלת בארוחת צהריים גם את המנה הבשרית וגם את הפחממות, אני פשוט אוכלת יותר...
לכן בתפריט שלי (לא בניקוי), בארוחת צהריים, אני אוכלת את המנה הבשרית והירקות ללא מנת הפחמימה. הכוונה היא לא, שאני לא אוכלת שניצל, כי יש בו פירורי לחם. אלא שהפסטה/פתיתים/אורז ליד, עוברים לארוחת הערב.
אני יודעת שורדה בתור המלצה להרגל בריא מדברת על צלחת שמחולקת לרבע מנת בשרית, רבע מנת פחמימה וחצי מנת ירקות. אצלי מניסוי וטעיה זה עובד פחות טוב.
יכול להיות שאם האורז היה אורז מלא, או שהלחם/פיתה היו מקמח מלא, זה לא היה קורה. אבל פרקטית אין אותם בארוחת צהריים בעבודה. גם בששי שבת בארוחות משפחתיות זה לא חלק מהתפריט. אמנם אני יכולה להכין את זה רק בשבילי, כי אף אחד אחר לא אוהב.
אבל יותר קל ופרטי, פשוט להפריד.

Ron W

New member
אני גם בעד פחות פחמימות בצהריים

מעבר לקלוריות ולטריגר לגמור הכל.. זה גורם לתחושת עייפות וכבדות בהמשך בעבודה.
אלא אם זו מנת פסטה וירקות (נדיר למדי) פירות כתוספת לבשר גם רעיון טוב.
הגוון בהחלט מעודד אכילה אפילו בירקות.. סלט גם ללא רוטב מעודד יותר מירקות שלמים..

קשר חדש

New member
אם אתה אוכל רק את מנת הפחמימה והירקות גם יש כבדות?

אצלי לא כל כך (אם בחרתי בארוחת צהריים לקחת את המנה הצמחונית).
הכבדות הזאת קורית אצלי רק בארוחה של המנה הבשרית, הפחמימה והירקות, והיא לא נעימה לי. אני לא יודעת אם זה מההרכב, או מהעובדה שזה גורם לי לאכול יותר עד שאני שבעה. בכל מקרה, אני משתדלת מה שגורם לי לאי נוחות, לא לעשות. אני מעדיפה לעשות את הדברים שעושים לי טוב.

מסכימה איתך שהגיוון של הסלט מעודד לאכול יותר ירקות. כי אם אני חושבת/מדמיינת אכילת ארוחה עם עגבניה או מלפפון או גזר לא כל כך בא לי (למרות שאני אוהבת לאכול אותם). אם אני חושבת על סלט, מדי בא לי. ושגיוון בכלל מעודד יותר אכילה.

Ron W

New member
לא

avi5199

New member
יש דייטות שמבוססות על העניין הזה שכשאוכלים אוכל אחיד

יורד החשק לאכול.
גם כשצמים לגמרי זה כך, בהתחלה רעבים מאד, אבל אחרי כמה זמן עובר החשק לאכול בכלל.
פעם כשהייתי צעיר עשיתי דייטה של רק יוגורט ומלפפונים - ירדתי המון בזמן קצר, ולא היתי רעב בכלל.
תופעות לואי שהיו לי כתוצאה מזה היו נשירת שיער מוגברת, וצפרניים דקות ושבירות... זה עבר אחרי שקיבלתי ויטמינים מהרופא וחזרתי לאכול רגיל.
פעם ניסיתי גם אטקינס - הרגשתי כל כך רע שלא התחשק לי לאכול בכלל.
ניסיתי פעם דיטה שמבוססת על מין משקה ששותים כמה פעמים ביום ( לא זוכר את שם הדייטה) , מעין אבקה דומה לאבקת חלב , רזיתי מהר מאד ולא הרגשתי רעב בכלל, אבל השמנתי מאד מהר בחזרה.

לא רק שאנחנו לא מעודדים צורת אכילה כזו

אלא ממש מתנגדים לה.
מתכון בטוח להרס ועליה מהירה במשקל בתום התקופה של החסר.
בוא נדלג על התאור המדוייק של כל אחת ואחת מהן.
הן גרועות, מיותרות ולא לעניין.

avi5199

New member
מסכים! לא התכוונתי להמליץ עליהן בשום אופן להפך

מה שרציתי לציין זה שהדייטות האלה אין בהם שום חוכמה וכולן אותו דבר מזיקות ולא בריאות .
ה"פטנט" בדייטות האלה הוא שבשלב מסויים מפסיקים להרגיש הרגשת רעב, וגם בצום ממושך זה ככה, אחרי שמתרגלים למזון אחיד או חוסר מזון בצורה קבועה משום מה מפסיקים להרגיש רעב.
אז לדעתי זה אותו דבר באכילה רק של אורז = כלומר תהליך ה"ניקוי מרעלים" . לדעתי זאת בעצם דייטה כזאת לא בריאה ולא שונה מכל אלה שהוזכרו קודם .

כן לגמרי רק ההבדל

שכל התיאורים שתארת הם דיאטות קיצוניות שמטרת הורדה במשקל.
ניקוי רעלים מכיל בתוכו אידיאולוגיה שגורמת לו להיות יותר מסוכן כי עם אידיאולוגיה אי אפשר להתווכח.

קשר חדש

New member
למה אידאולוגיה? רפואה סינית היא סוג של רפואה

אם מאמינים בה או לא, זה כבר משהו אחר. אבל לא מבינה איך זה קשור לאידאולוגיה?

avi5199

New member
אני רואה בזה דייטה שבה אוכלים רק אורז לתקופה מסוימת

לא רואה את האידיאולוגיה כי אני לא מאמין בה.
אם תצומי כמה ימים , ע"י רק שתיה של מים\תה עם סוכר כמה פעמים ביום, ולא תאכלי כלום חוץ מזה.
תרגישי תופעות דומות לניקוי רעלים הזה, אחרי כמה ימים יהיה לך יותר קל לעמוד בזה, לא תרגישי רעבה, יהיה לך קשה לחזור לאכול בחזרה, וכל הטעמים יתחדדו, בדיוק כמו בניקוי רעלים הזה... (וזה מנסיון כי ניסיתי גם את זה.)

האמונה בניקוי רעלים היא אמונה

יש מערכות שונות בגוף שמנקות רעלים.
הן פועלות כל הזמן ביחוד התפקיד של הכבד
אכילה בריאה מאפשרת נקוי כל הפסולת בצורה מסודרת ונכונה.
אכילת אוכל תעשייתי כמו שמופיע בחלק מהאוכל הקנוי בשרשור אחר....
גורמת יצירת כמות גדולה יותר של חומרי פסולת בהתאם לתיעוש שאוכלים.
המערכת בעקרון מאוזנת.
כושר ההכלה שלה גדול פי כמה מתפקוד היומיומי שלה.
לדוגמה, נפח הניקוי של הכליות,כבד, שטח הספיגה של המעי הדק וכו.
לכן הדיבור על ניקוי רעלים קשור לאידיאולוגיה מסויימת שנלוות לתרבות מסויימת.
אנחנו, בתרבות המערבית, לוקחים חלקים ועושים מזה כטוב בעיינינו.

קשר חדש

New member
השימוש באידאולוגיה לא מתאים פה לדעתי,

אידיאולוגיה קשורה לסט של ערכים.
יש שיטות רפואה שונות בעולם. המערבית, האיוודית (הודית), הסינית, והאלטרנטיביות למיניהן.
כל גישה יש לה את הבעיתיות שלה.
כל גישה צריך להאמין בה כדי לצרוך אותה או לפחות במקרה שלי, להאמין שהטיפול אינו מזיק. או יותר מועיל ממזיק.
מבחינתי,
אין לי שמץ של מושג אם הניקוי רעלים אכן מנקה, ואם כן אם הוא מנקה את הכבד דווקא, ואם את הכבד האם יש בכך בכלל צורך או שהכבד ממילא מנקה את עצמו. מבחינתי יש סוג רפואה שטוען שזה טוב מועיל ובריא. יש אנשים שהתנסו וממליצים. הסיכוי לנזק בעיני די נמוך.
התאים לי עכשיו בדיוק, בגלל העומס והלחץ בעבודה, לעשות איזה שינוי.
לכן אין פה מבחינתי שום אידאולוגיה.

avi5199

New member
הניקוי רעלים הכי הטוב זה פשוט להמנע מרעלים כל הזמן

או להמנע ככל האפשר מהרעלים, ולא באופן חד פעמי ב"טיפול", אלא כל הזמן, ואז הגוף ינקה כל הזמן את המעט שבכל זאת נכנס...

למעלה