שובם של הסיסים.

שובם של הסיסים.

זהו, הם חזרו. כששמעתי את צהלות השמחה המוכרות שלהם מסלון ביתי, חשבתי שזהו שידור של הקלטה משובחת ברדיו. אבל אשתי, הזעיקה אותי מייד למרפסת לראות את הציפורים "המשתוללות הללו" ואכן, חבורת סיסים צוהלת עפה הלוך וחזור לאורך הבניין ומלקטת בתאווה את מזונה תוך השמעת קולות החדווה המצויצים האופיניים להם. ועכשיו אני יודע, זה סופי - הסתיו כאן ! מכל הציפורים, אותן אני אוהד ביותר ואני מקווה שגם השנה הן ישארו בסביבה מאוחר ככל האפשר. ערב טוב, אמנון

והמתרמלות מזכרון...

כח החלוץ כבר הגיע. זה כבר יותר משבוע שאני רואה בכל בוקר את החסידות הראשונות של הלהקה ממששות את התרמיקות הראשונות של הבוקר. ומדי פעם כבר מתייצב לו איזה קומולוס שעושה את עצמו כאילו הוא CB - משהו כזה עם נפח וצל בבסיס. וחוצמזה, המתרמל מזכרון, אריה יעקבי כבר הכריז.

ArieJ

New member
החודש הזה בסימן הצפוניות

היום ללא מאמץ מיוחד הגעתי לגובה של 500 מ' מעל פני הים. הרוח הייתה עם רכיב צפוני, והתנאים עצביים בדיוק מאותה הסיבה שיצא לזכרון השם המאיים. היה לי "פרונט קולפס" אחד שניגמר די מהר, בסוף הנפילה הגעתי לגובה של 420 מ'. היה גם חבר שהעדיף לא להמריא בתנאים הללו. שנה טובה לכולנו אריה

הכל מותאם לנדידה דרומה

של כחצי מיליארד מידידינו בעלי הכנף העושים את דרכם הארוכה, דרך מדינתנו הקטנטונת, מיבשת אירופה ליבשת אפריקה, תוך שימוש באי היציבות של עונת המעבר המשחררת תרמיקות לרוב וברכיבים הצפוניים של הרוחות בגבהי הדאייה. בפסח, עת יחזרו לאירופה, יהיה זה הרכיב הדרומי שיסייע בדרך צפונה. שאול שפי דיווח הבוקר על שתי להקות ענק של שקנאים בעמק יזרעאל והתקבלו גם דיווחים על הגעתן של החסידות השחורות לאיזור עין המפרץ. שתהיה שנה טובה ומבורכת, אמנון

למעלה