שובו של הגזבר

TheBursar

New member
שובו של הגזבר

ראיתם את שובו של הג'דיי? קבלו את שובו של הגזבר! אחרי חודשים ארוכים של ישיבה בחדר מעונות אפל וטחוב... טוב, לא ממש טחוב והאמת שהשמש די מאירה רוב היום... אבל מעונות בכל זאת! אני חוזר! לא יודע לכמה זמן אבל מקווה לטוב! אחרי הפתיחה המייגעת שגרמה לכולם לגלגל בעיניים - שמתם לב שאחד מהגזעים שטרי תקע על הדיסק מוזכר פעם או פעמיים אבל לא יותר? גם אז רק בהערת ביניים כזו או אחרת... אני מדבר על האלפים! הם מוזכרים שם אבל טרי לא עשה איתם כלום! אולי זו הזדמנות מצויינת לשכנע את טרי להחזיר את סתםרוח לאיזה הרפתקה ביערות שלהם בעקבות משימה מסתורית וחסרת מזל שנפלה עליו שוב?

Aether

New member
לא עשה איתם כלום?! אולי רק שני ספרים שלמים

Lords and Ladies התמקד באלפים, והם היו גם בThe Wee Free Men ובמדע הדיסק השני. וגם אם אתה חושב שהוא לא עשה איתם מספיק, אז לא נראה לי שהם יתאימו להרפתקה של סתםרוח... הוא צריך להתיקל ביצורים פחות מתוחכמים, כמו שדים או ענקי קרח או אלים... דרך אגב אני חדש פה

TheBursar

New member
Lords and Ladies?

איפה הוזכרו שם אלפים? The Wee Free Men? מדובר על פיות! אין שם אלפים בכלל! (שוב יכול להיות שהם הוזכרו בהערת ביניים אבל לא מעבר!) מדע הדיסק - לא קראתי אבל עם כל הכבוד אלה ספרים שהם לא ממש הרפתקאות בעולם הדיסק...

Aether

New member
אולי אלפים הפכו בתרגום לפיות...

אני קראתי את הספרים באנגלית והמילה elf הופיעה ללא ספק. לפעמים מכנים אותם גם בתור faery folk או דברים דומים. לגבי מדע הדיסק, אני מסכים, לכן אמרתי שני ספרים. ולמה בכלל אתה רוצה שטרי פראצ'ט יכתוב על אלפים? הם לא מצחיקים... הרבה יותר כיף כשהוא כותב על טרולים וגמדים. כמו בת'אד, שהוא ספר מעולה.

TheBursar

New member
אני קראתי את "אנשי ההשתנה"

באנגלית (אני לא קורא בעברית). לא זכור לי שהמילה elf הוזכרה שם. ו-feary folk זה בהחלט לא אלפים - זה שדונים, לפרקונים, nac nac feegle, פיות וכן הלאה והלאה אבל ממש לא אלפים. ייתכן שאתה מתבלבל עם הכינוי לעוזרים של סנטה שנקראים גם אלפים אבל הם לא קשורים לעולמות הפנטזיה. למה לכתוב על אלפים? כי הוא לא כתב. הם לא משעשעים? אותו דבר אפשר לומר על גמדים עד שהוא כתב עליהם וגם על הטרולים. תן לו צ'אנס ותראה שהוא כן יכול לעשות מהם עם שמעניין לקרוא ספרים שכוללים אותו. ואני מסכים שת'אד הוא אחד הגדולים. אבל עדיין האהובים עליי זה משמר הלילה וגנב הזמן.

Aether

New member
../images/Emo12.gif

ב- Lords and Ladies ללא ספק משתמשים במילה "אלף", אפילו יש את השיחות של אל-תגידו-את-המילה-הזאת. וכשקראתי את אנשי ההשתנה, כל התיאור של האלפים, ומלכת האלפים שטיפאני נלחמה בה, היו בדיוק כמו ב Lords and Ladies. (הנאק מק פיגל הם לא אלפים) אולי האלפים בעולם הדיסק שונים מאוד מהאלפים בשר הטבעות, אבל ככה טרי פראצ'ט בחר לתאר אותם, ומהסיבה הזאת אני אומר שעדיף שיכתוב על גמדים וטרולים - כי האלפים שהוא עשה פשוט לא משהו, לא כמו גמדים וטרולים. אני מסכים איתך לגבי גנב הזמן - זה הספר האהוב עליי בסדרה. גם משמר הלילה, אבל לא בחמישייה הפותחת...

morashty

New member
אהמממ

ב- lord and ladies בבירור היו אלפים עם המלכה שלהם - זאת היתה כל העלילה (שהאלפים חיים במציאות טפילה ומחפשים הזדמנויות לפלוש), אותו עיקרון של מציאות פרזיטית שמתנגשת עם המציאות הרגילה היה גם ב- "'wee free men", אני לא זוכר אם הוזכרו שם אלפים בבירור, התייחסו שם למלכה בתור מלכת הפיות דווקא - אבל נראה לי שמדובר באותה אחת.

Athaclena

New member
לא תודה. הספיקו כשהם הופיעו...

ונראה לי שקצת קשה לכתוב איתם ספרים, הם קצת SINGLEMINDED אני רוצה שהוא ישאר עם הגמדים/טרולים, זה פשוט משתפר מספר לספר!

ויימס

New member
זה באמת משתפר מספר לספר.

זה גם נורא, אממ... ישראלי. למרות שזה אופייני גם ללונדון, כל הדילמות שנוצרות כאשר בני מיעוטים שונים מסתובבים לך בעיר ומכינים קארי. (או לחלופין עושים הפגנות בעד החיזבאללה. סיפרתי לכם שנקלעתי לאחת שנה שעברה.) והאלפים, נו, לפי מה שאני זוכרת דמותם הסתכמה ב"הם היו רעים וזה היה מפחיד". יש גבול למה שאפשר לעשות איתם. L&L לא מהחביבים עליי.

Athaclena

New member
אה-הא, עוד לא קראת את THUD!, נכון?

כי שם *יותר* מאשר הסכסוך הישראלי-פלשתיני, זה הזכיר לי את העניין הדתי... דתיים, חרדים וחילונים. אבל הכל הולך ובאמת הרגשתי שזה מאוד קשור אלינו ספציפיתץ

ויימס

New member
זה עוד יגיע. ../images/Emo13.gif

קודם הדבשת האחרונה, אחר כך.. העולם.

למעלה